HCL.HR

Metal Gear Solid 5 screenshot upotrijebljen u TV reportaži o djeci vojnicima

Stjepan Fikter 20.07.2014.   •   4 komentara   •   Zanimljivosti


Screenshot na kojemu su prikazana djeca s oružjem iz nadolazećeg Metal Gear Solida 5, iskorišten je tijekom intervjua o bivšem dječaku vojniku bez ikakve provjere kakva je to točno slika.

Za reportažu o afričkim dječacima vojnicima, Russia Today iskoristili su promotivni materijal Metal Gear Solida 5 koji je izašao ranije ove godine.

Slika je prikazana tijekom intervjua s Emmanuel Jalom koji je bio dječak vojnik, a sada je hip-hop umjetnik. Kako se ovaj screenshot uspio naći u reportaži nismo sigurni, ali moguće je da se radi ili o nemaru tijekom provjeravanja sadržaja ili je netko pomislio da se zbilja radi o fotografiji iz stvarnoga života. Zapravo, vjerojatno se radi o jednom i drugom.

Uostalom, na demonstraciji FOX Enginea prije dvije godine jedan dio prezentacije bio je posvećen što realnijem rekreiranju stvarnosti unutar virtualnog svijeta. U svakom slučaju, FOX Engine i Metal Gear Solid 5 dobili su neočekivanu reklamu.

Inače, ovo nije prvi puta da se slika iz neke igre pogreškom iskoristi u vijestima. 2012. godine BBC je slučajno prikazao logo United Nations Space Commanda iz Halo svijeta tijekom reportaže o Siriji misleći da se radi o stvarnom Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda.

Komentari (4)

  • HistorixCRO

    20.07.2014 - 19:48

    kako volim kad su glupi hhh

  • alen1990

    20.07.2014 - 22:37

    haha , koja bruka!

  • Zorinho20_HR

    21.07.2014 - 08:12

    Već sam vidio nešto slično,kad su neki specijalci uzeli isječak iz Arme.

  • Daki812

    21.07.2014 - 18:45

    haha, a kažu da su Bosanci glupi, oni su za Amere i Ruse Nikole Tesle!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?