HCL.HR

U Japanu uskoro počinje igranje stvarnog Metal Gear Solida

Pero Mlinar 06.09.2018.   •   8 komentara   •   Zanimljivosti


Tokyo će ovih dana biti pun odbačenih kartonskih kutija jer će se u njemu odvijati igranje Metal Gear Solida u nevirtualnom obliku.

Tko ide do Japana ovih dana da si još malo produži ljeto, osim otoka mačaka sad može posjetiti barem još jednu zanimljivu stvar. U Tokyu će se, naime, uskoro moći zaigrati Metal Gear Solid u svojem nevirtualnom obliku s (donekle) pravim stražarima i (zaista) pravim kartonskim kutijama.

Smjernice su jednostavne. Sve što trebate napraviti da biste postali dijelom stvarne rekreacije Metal Gear Solida jest pojaviti se u prostorijama Tokijskog magičnog centra, smještenog u donjemu dijelu četvrti Shinjuku, negdje između 12. 9. i 31. 12. Taj će prostor, naime, u tom periodu biti pretvoren u set uređen u skladu s prikazom vojnih prostora iz prvog Metal Gear Solida na kojem će posjetitelji osobno moći preuzeti ulogu Solida Snakea tijekom misije da infiltrira vojnu bazu.

Za razliku od brojnih igara trenutno dosta popularnog “escape room” formata u kojima igrač, kako ime sugerira, mora pronaći izlaz, “živa” verzija Metal Gear Solida bit će nešto drugačija – cilj igre bit će uništiti Metal Gear, komad vojne opreme koji će biti smješten u središtu prostorije. Na putu će se igraču ispriječiti naoružani stražari koje će biti potrebno prevladati – ili silom (tj. korištenjem oružja kojeg će se moći skupiti s poda) ili milom (skrivanjem ispod kartonske kutije, što drugo). Ukoliko stražari primijete igrača oni će pucati prvo, a tek onda postavljati pitanja (sva oružja bit će, naravno, lažna – igračke koje će funkcionirati na principu radio frekvencija ili lasera), a na igraču će biti da se snađe kako zna i umije.

Igru će se moći zaigrati nasamo ili u ekipama do troje ljudi, a trajat će između 15 i 45 minuta. Ako ste se zagrijali pa mislite do Japana, računajte da će vam za ulaznice trebati od 3800 do 6300 jena, ovisno o broju osoba koje povedete sa sobom. Broj karata je ograničen, trebalo bi ih nabaviti čim prije –  možete ih naručiti već sad, ali samo ukoliko baratate japanskim jezikom.

Označeno sa:

Komentari (8)

  • Vaas FU SEHCTIB

    06.09.2018 - 21:15

    Niš, idem u Japan! I usput dogovorit jedan posjet sa Konamijem. Imam mu štošta za reći.

    • veki666

      @Vaas FU SEHCTIB, 06.09.2018 - 21:51

      Mislis Kojimom?

    • Vaas FU SEHCTIB

      @veki666, 06.09.2018 - 22:54

      Ne, ne baš Konamijem. ON Konami. Imam neriješenih problema sa poznanikom koji se zove Konami i živi u Tokiju.

    • veki666

      @Vaas FU SEHCTIB, 06.09.2018 - 23:13

      Aha. Sry moj bed. 😀

  • dildo faggins

    06.09.2018 - 22:00

    Ti japanci su zreli za ludare. Totalno čaknut narod.

    • shpeich

      @dildo faggins, 07.09.2018 - 08:06

      Na temelju čega si ti iz ovog posta zaključio da su Japanci ”čaknut narod” i ”zreli za ludare”?
      Ovo je kao što piše ”Escape Room” fora, ali u Metal Gear šemi…a ”Escape Room” nije niš novo i imaš toga kod nas u Hrvatskoj…
      Po meni ok ideja i moglo bi bit zabavno iskustvo.

    • dildo faggins

      @shpeich, 07.09.2018 - 12:57

      Ok, slažem se. Escape Room je ok. Ali njihova kultura i oni anime i hentai pornjava i filmovi i hrana i niz ostalih “tradicija” je samo za hrabre ili lude. Iskreno radije bi posjetio turkmenistan nego japan.

  • dildo faggins

    06.09.2018 - 22:00

    Evo, baratam Japanskim: Ho jo no ki holo nono ba. Wtashi pakara nakitu micichi!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?