HCL.HR

Metal Slug X – ono kad se mumije i vanzemaljci urote protiv tebe

Zoran Žalac 18.03.2024.   •   6 komentara   •   Retro gaming


Na današnji dan prije 25 godina arkadni strojevi u Japanu pokretali su Metal Slug X, akcijski naslov koji je zapravo bio prerada Metal Sluga 2.

Serijal 2D pucačina Metal Slug startao je na arkadnim mašinama, ali se s vremenom probio na konzole i druge platforme. Iako je bio zapažen odmah nakon prve igre, veću slavu doživio je kroz Metal Slug X koji danas slavi 25 godina postojanja.

U ovoj igri birali smo između četvero lika i na akciju se nije dugo čekalo. Već se u prvom levelu sjedilo na devi s mitraljezom, nakon toga se pucalo po mumijama u podzemlju, a na kraju se došlo i do čišćenja vanzemaljaca laserskim oružjem. Neprijatelji su bili brojni, eksplozije sveprisutne, a cijela avantura prošarana humorom. Igrač je od spašenih zarobljenika dobivao nagrade u obliku oružja i energije, a ako je previše jeo mogao je postati debeo.

U ovoj igri birali smo između četvero lika i na akciju se nije dugo čekalo.

Metal Slug X zapravo nije bio deseta igra u serijalu nego prerada Metal Sluga 2 koji je izašao 1998. Prerada je donijela puno više akcije i pretjerivanja koje je kasnije postalo sinonim za serijal. Veću dinamičnost odražavala je i glazba bržeg tempa, a fanovi serijala vjerojatno će reći da im je soundtrack MSX-a najdraži u cijelom serijalu.

Nakon uspjeha na arkadnim strojevima, Metal Slug X prebačen je na PlayStation konzolu. Kasnije se u sklopu Metal Slug Anthologyja našao na Wii, PS2 i PSP. Nakon toga Metal Slug Collection pojavio se na PC, iOS i Android platformama, a odvojeno i na PS4, XBO i Nintendo Switchu.

Danas se ova igra u digitalnom izdanju može pronaći po cijeni od sedam eura.

Što vam je to 'Gaming kalendar'?

Komentari (6)

  • Mrky

    18.03.2024 - 12:56

    Znači ova igra haha. Godina je 2007. i 11 godina star Mrky se dere na ekran HEAVY MACHINEGUN!

  • John_Constantine

    18.03.2024 - 13:26

    Najjače mi kad postaneš zombi i rigaš galone krvi na protivnike. Brutala.

  • Filter

    18.03.2024 - 14:21

    Brat i ja, osnovci, pravimo se da spavamo i čekamo da čujemo kako roditelji zaključavaju ulazna vrata sa spoljne strane i kreću na posao, a posle par sekundi skačemo iz kreveta i pravac TV, Play Station 1 i rokaj dok ti oči ne ispadnu.

  • Tatqo

    19.03.2024 - 08:07

    Tko ovo nikad nije zaigro ja ne znam… Ovo se na ps1 udaralo masovno…Mi smo čak i High Score pisali pa uspoređivali medjusobno..

  • Goran1234

    19.03.2024 - 09:51

    Još jedanSNK klasik, jednostavno i zarazno s pravim arkade izazovom.

  • lepiakadodo

    20.03.2024 - 21:39

    Chubby. Genijalna igrica

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?