HCL.HR

Microsoft će na Gamescom sajmu slaviti 20 godina Age of Empires serijala

Zoran Žalac 14.07.2017.   •   8 komentara


Microsoft je najavio svoj program za Gamescom sajam, a značajan dio istoga rezervirao je za kultni PC serijal.

age-of-empires-definitive

Nismo se još pošteno ni odmorili od E3 sajma, a već nam polako prilazi najveći europski gaming događaj – Gamescom u Njemačkoj. Microsoft je već spremio svoj nastup za taj sajam, a najavili su i sve što možemo očekivati od njega.

Microsoftova tradicionalna konferencija povodom Gamescoma bit će održana, ali nam se po opisu čini da neće biti koncipirana kao dosadašnjih godina. Naime, vodit će ju Greame Boyd, a ne šef Xboxa, a na pozornici će biti razgovora s tvorcima igara. U foteljama ili stolicama. Ta konferencija zakazana je za 20. 08. u 21 sat po našem vremenu i bit će emitirana uživo na Microsoftovom Mixeru.

Sljedećeg dana Microsoft će sav program posvetiti Age of Empires serijalu koji slavi 20 godina svog postojanja. Tim povodom vidjet ćemo Age of Empires: Definitive Edition, a premda nigdje nije spomenuta mogućnost najave potpuno nove igre u serijalu – ne bismo isključili ni tu mogućnost.

U regularnom dijelu Gamescom sajma Microsoft će na svom štandu zainteresiranima omogućiti da provjere kako izgleda Xbox One X i da na njemu zaigraju neke od nadolazećih igara, uključujući Forzu Horizon 7, Crackdown 3, Sea of Thieves te ostale ekskluzive.

Komentari (8)

  • Duanador

    14.07.2017 - 12:49

    Fataju se starih naslova. Meni nebi smetalo da cujem vijest da rade Age of Empire 4. 🙂

  • aca

    14.07.2017 - 14:49

    Good old days!! totalno se slazem sa Duanador-om nebi smetalo da izadje aoe4

  • jancec

    14.07.2017 - 17:47

    Mislim da bi AoE 4 bio katastrofa! Dakle morali bi staviti ili WW1 i WW2. Što bi izgledalo kao CoH. Jer su malo promašili po mom mišljenju s AoE 3.
    Remake ove igre je itekako super jer je to jedna od onih igara koje možeš igrat kad god, jer ti ne dosadi brzo. Sam single player je bit igre, što većina današnjih industrija ne shvaća, iako ih razumijem da im to stvara bržu lovu.

    • Duanador

      @jancec, 14.07.2017 - 20:15

      Zasto bi morali obavezno stavit WW1 ili WW2 Zasto moraju biti ograniceni na to?

    • jancec

      @Duanador, 14.07.2017 - 21:07

      Zato jer AoE 1 razrađuje antiku, AoE 2 srednji vijek, Aoe 3 novi vijek.
      Tako da je logično onda da slijedi vremensku crtu, a ako ne bi tako bilo onda bi se to protumačilo kao ekspanzija za neku od ovih igara.

    • battery992

      @jancec, 15.07.2017 - 15:54

      Pa nije nužno da se uopće zove AoE 4, niti da slijedi vremensku crtu. I zašto bi netko mislio da je ekspanzija? Većina igara u nastavcima skače okolo po povijesti, vremenska crta je tu potpuno nebitno stavka.

    • jancec

      @battery992, 15.07.2017 - 16:38

      Dobro jedino tako da se ne zove AoE (jer to im je ipak sada poznati brend igre).
      Slažem se da bi bilo super da izbace neku strategiju, i to nešto između AoE, jedne stare igre Three Kingdoms:Fate of the Dragon. I da ima dio igre gdje osvajaš provincije kao u Rise of Nations samo s više provincija jer tamo je prekratko. Tako nešto bi bilo super.
      No koliko sam skužio velike gaiming kompanije ne žele raditi takve stvari već nešto što je sada in i di imaju brzu lovu, pa ovakve ideje ostaju na novim i malim gaiming inustrijama koje se tek probijaju na tržište.

  • AjdinDX

    19.07.2017 - 23:32

    da bog da napravili taj 4. dio samo cekam dosadili mi ovi stari volio bi da bude u rimskom dobu ili da vrate age of empires 1 u boljoj grafici i kat scenama

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?