HCL.HR

Microsoft natuknuo datum otkrivanja Scorpio konzole

Zoran Žalac 09.01.2017.   •   10 komentara   •   Tehnologija


Jednostavnim i prilično nedvosmislenim tvitom iz Microsofta su skrenuli pozornost na otkrivanje njihove nove konzole.

Project Scorpio cijena

Premda se neki zgražaju nad modernim novinarstvom koje sve češće izvještava publiku temeljem objava na Twitteru (koje su inače javne i svima dostupne), moram priznati da u tome ne vidim neki problem. Kanali komunikacije se razvijaju brže no ikada prije u povijesti čovječanstva, a novinarstvo nije ta disciplina koja će određivati koji kanal treba pratiti, a koji zanemariti. Pitanje sadržaja je pak drugi par opanaka, ali evo čemu ovakav uvod:

Dakle, Microsoftov direktor Xbox Live usluge obavijestio nas je nedavno da nas od ovogodišnjeg E3 sajma dijeli manje od 160 dana. Naoko nebitna informacija jer je datum održavanja sajma unaprijed poznat, a većina nas zna brojati preko sto.

Ipak, vrijedi tumačiti objavu kao mig za datum otkrivanja Microsoftove nove konzole kodnog naziva Project Scorpio. Službena najava tog događaja u ovom bi slučaju bila otkrivena prerano te bi za tjedan dana bila zaboravljena nakon otkrivanja Nintendove Switch konzole. S druge strane, ovim potezom Larry Hryb bacio nam je “bubu u uho” te dao naslutiti Microsoftovu strategiju s konzolom.

U slučaju Xboxa One, Microsoft je konzolu otkrio na zasebnom događaju prije E3 sajma, navodno pod pritiskom Sonyja koji je PS4 otkrio tri mjeseca prije. Ispostavilo se kako je zasebno otkrivanje bilo dio strategije u namjeri da se progura neslavni “TV, TV, TV” program, dok su igre ostavljene u drugom planu – odnosno za E3 sajam. Čini se kako se predstavljanjem na E3 sajmu Project Scorpio u startu pozicionira kao uređaj za igrače, što je i za očekivati jer Microsoft već ima uređaj s podrškom za 4K video sadržaj – hardverski slabiji Xbox One S.

Označeno sa: ,

Komentari (10)

  • SemirTheChosen

    09.01.2017 - 13:23

    Ja mislim da se Microsoft previse fokusirao (sa pravom) na Americko trziste sa svojim TV, TV, TV” programom posto je tamo najnaj konzola i tako ali ipak je to bila pogresna odluka bar sto se tice world wide prodaje i plasmana,pa se sa scorpiom zele iskupiti za svoje zanemarivanje publike sirom svijeta,jer je Xbox primarno konzola i to treba i biti,nije mana ako ima i par drugih funkcionalnosti ali to sve ipak spada u drugi plan…

    • Cheesemassacre

      @SemirTheChosen, 09.01.2017 - 13:33

      Slažem se, negdje sam čitao da su te TV stvari koristile mislim oko 20% snage XONE-a.
      Nisu loše te TV stvari dok ne koče rad konzole.

  • YeYa

    09.01.2017 - 13:27

    Uff bas me zanima sto ce sve biti unutra iako vec imam ps4 pro.

    • baDarmageddoN

      @YeYa, 09.01.2017 - 13:57

      Istina. Osobno mislim da Scorpio neće puno pomoći MSu i da je Pro bolja opcija zbog ekskluziva ali da, čisto informativno i mene interesira što su spremili da stave u “najjaču konzolu ikada”. Koliko mi je prije bilo nebitno x360 il ps3 pošto su prava konkurencija tako sada mislim da je Pro skoro bez konkurencije.

    • lucho-CRO

      @baDarmageddoN, 09.01.2017 - 18:04

      Ruku na srce iz znatizelje cemo kupiti Scorpio i ti i ja..os se kladit? 😛 Pro je na mjestu i ne trazim mu zamjenu..ali volio bi Forzu neku tamo zaigrati u nativnih 4k sa max detaljima, onak cisto radi neznam cega..eto moze mi se pa zasto ne hahaha..a Switch? Jel kupujemo i to? 😛

    • baDarmageddoN

      @lucho-CRO, 09.01.2017 - 18:49

      Forzu mogu na PCu a Switch neću grančicom taknuti

  • Mixa

    09.01.2017 - 17:26

    Jedva cekam da saznam kakva se zver od hardvera nalazi u Scorpio konzoli.

  • explorer47

    09.01.2017 - 20:30

    bas me zanima tko je jaci scorpio ili pro

    • nikola2222253

      @explorer47, 09.01.2017 - 23:14

      Ma pro je sigurno jaci.

  • hpollowda

    10.01.2017 - 12:53

    Microsoft izgubio sa Xbox One pa s ovim želi pritisnut reset na tržištu konzola. Mislim kako su krenuli možemo ko s mobitelima očekivat svake godine novu pro 4k 8k 16k 3d VR konzolu -.-

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?