HCL.HR

Microsoft je pojasnio Smart Delivery tehnologiju za Xbox Series X

Zoran Žalac 16.06.2020.   •   4 komentara   •   Tehnologija


Ekipa iz Xboxa dala je nešto više detalja o svojem Smart Delivery sustavu i načinu na koji će isti funkcionirati u tandemu s Xbox Series X.

Jedna od stvari kojima se Microsoft hvali za svoj Xbox Series X jest tehnologija Smart Delivery. Ista dopušta igraču da za igru kupljenu na Xbox One konzoli dobije besplatnu nadogradnju na Xbox Series X konzoli. Nije to nešto revolucionarno – tako to već funkcionira s Xbox One S i One X konzolama, ali Series X je ipak generacijski skok pa je to dovoljno drugačije da se isto iskoristi kao novost u marketingu, pogotovo jer još uvijek ne znamo kako će Sony riješiti istu stvar na PlayStation 5 konzoli.

Uglavnom, iz Microsofta su sada dodatno pojasnili neke stvari o funkcioniranju Smart Deliveryja u različitim scenarijima. Kao prvo, rekli su da će Smart Delivery vrijediti i za igre kupljene u fizičkom obliku i za one kupljene digitalno. Štoviše, igre koje su u ponudi na pretplatničkoj usluzi Xbox Game Pass također će moći podržavati Smart Delivery što znači da korisnik ne mora imati igre u svom vlasništvu da bi iskoristio taj Smart Delivery.

Doduše, odluka o tome hoće li Smart Delivery biti podržan u konačnici je na developerima, a iz Microsofta priznaju da neće svi developeri odmah optimizirati svoje igre po dolasku Xbox Series X konzole. Primjerice, Cyberpunk 2077 bit će igra koja podržava Smart Delivery, ali će se na XSX konzoli po izlasku igrati kao XBO igra bez dodatnih next-gen poboljšanja, sve dok CD Projekt RED naknadno izbaci ažuriranje – možda 2021. godine.

Lista igara koje podržavaju Smart Delivery za sada je prilično kratka. Istina je da će se s vremenom proširiti, ali već smo primjerice doznali da GTA 5 dolazi u poboljašnom izdanju za Xbox Series X, a nigdje nije bilo spomenuto da će ta igra podržavati Smart Delivery. Očekujemo isto tako niz remastera koji će se prodavati kao zasebne igre, npr. Observer: System Redux, a s takvim igrama definitivno nećete dobiti next-gen verziju ako posjedujete inačicu za stare konzole.

Označeno sa: ,

Komentari (4)

  • vragec25cro

    16.06.2020 - 13:19

    Iskreno meni to malo i glupi,ako sam več igru odigrao na xone šta bi ju onda igrao na xsex.Jedino opcija da kupim jeftiniju xone igru pa da igram na xsex.

  • personauser

    16.06.2020 - 15:33

    Taj Xbox Smart Delivery je odlican jer onda ne moras ponovo kupovati npr. Cyberpunk 2077, tj. kada izadje XSX verzija ako posjedujes XONE verziju

  • Dajsikeks

    16.06.2020 - 17:57

    Pa normalno da Rockstar neće podržavati, kako da izmuze novce od maminih i tatinih novčanika

  • PppPP

    17.06.2020 - 15:14

    Gta 5 će podržavati smart delivery my ass.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?