HCL.HR

Možemo očekivati puno Unreal Engine igara na Switchu

Juraj Bevandić 04.01.2017.   •   9 komentara


Iz Japanskog ogranka Epic Gamesa uvjeravaju nas da imaju veliku listu igara za Switch koje pokreće Unreal Engine, što bi mogle biti dobre vijesti.

Switch Unreal

Unreal Engine je tradicionalno jedan od najpopularnijih pokretača igara koji je omogućio brojne sjajne naslove u posljednjih dvadeset godina. Štoviše, na najnovijoj verziji Unreal Engine 4 igre su se počele proizvoditi tek 2014., pa je ustvari riječ o prilično novoj i impresivnoj tehnologiji s još puno potencijala. Zato nam je drago čuti da je za Nintendo Switch u pripremi puno igara na Unreal Engineu iako nije da to nismo očekivali.

To je izjavio Takayuki Kawasaki iz japanskog ogranka Epic Gamesa, dok je putem Unreal Engine Twitter računa prije nekoliko mjeseci već potvrđeno da će Switch pokretati Unreal Engine 4 igre. To je engine na kojem su napravljene Gears of War 4, Dead by Daylight, Abzu i Hello Neighbor, pa je očito sposoban za svašta i to zvuči obećavajuće.

Već najavljena indie ekskluziva Seasons of Heaven izgleda krasno koristeći UE4 na Switchu, ali rado bi smo dobili neku opširniju listu igara u planu. Jer gospon Kawasaki kaže da zna koje igre dolaze i ima ih mnogo, samo je nemilosrdan pa nam ne želi otkriti što nas čeka. Također se nadamo da ovo upućuje i na prilagodljivost sustava u vidu multiplatformskih portova, a ne samo na hrpu indie naslova.

Komentari (9)

  • Bolt25trike

    04.01.2017 - 20:08

    Moj pc ne može pokrenut unreal engine 4 a to može

    • BoneDigger

      @Bolt25trike, 05.01.2017 - 03:38

      Kakav ti je to onda pc? 🙂

    • Cheesemassacre

      @BoneDigger, 05.01.2017 - 09:50

      Mikrovalna

  • Mixa

    04.01.2017 - 21:45

    Ovo je odlicna vest. Verovatno ce podrzavati third party naslove, ali u kolikom broju, to ostaje da se vidi.

  • IgorM

    04.01.2017 - 23:34

    Vrijeme će pokazati da li Kawasaki priča istinu ili dere marketing… 🙂

  • Stajic51

    05.01.2017 - 00:03

    Third party support ce najvise zavisiti od prodaje Switch-a, ukoliko prodaja bude bila loša, kao Wii U, opravdano će podrška izostati, ali po svemu što vidim na internetu za sada, vlada veliko interesovanje za Switch. Ja lično oduvek volim i poštujem Nintendo, odrastao sam uz njihove igre i voleo bih da imaju uspeha sa Switch-om, a to bi svakako pomoglo da se i Sony i Microsoft malo više potrude.
    Imam pitanje za HCL ekipu, ne znam da li je ovo pravo mesto za to, al pitaću, možda neko vidi.
    Da li možemo da očekujemo unboxing Switcha i neki gameplay iz nove Zelde, koja je po spekulacijama launch title?

    • movie

      @Stajic51, 05.01.2017 - 08:13

      Evo ja ću ti odgovoriti. S obzirom da je do sada bio unboxing svega i svačega, pa i brijačih aparata naravno da možeš očekivati i unboxing switcha jednom kada se pojavi na ttžištu.

    • Juraj Bevandić

      @movie, 05.01.2017 - 13:29

      Stajic vjerojatno pita hoćemo li mi raspakirati Switch pred kamerama, ne hoće li biti općenito unboxinga na internetu. Za sada vam mogu samo reći da vam još ne mogu ništa reći. Ne zna se još niti točan datum izlaska, a kamoli da smo mi već u nekim razgovorima da ga nabavimo na vrijeme za takvo nešto. Voljeli bismo to raditi, ali trenutno ne možemo znati niti kada će Switch izaći niti kakva će mu dostupnost i pokrivenost biti u Hrvatskoj.

    • Stajic51

      @Juraj Bevandić, 05.01.2017 - 17:49

      Važi, hvala na odgovoru.
      Moram da vas pohvalim da ste daleko najozbiljniji i najbolji gaming portal u regionu, a i šire.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?