HCL.HR

Na Epic Games Store stižu aplikacije

Zoran Žalac 22.04.2021.   •   6 komentara   •   Industrija videoigara


Uz postojeću aplikaciju za Spotify, Epic Games Store sada nudi četiri druge aplikacije, a uskoro stiže i popularni Discord.

Već se neko vrijeme na Epic Games Storeu distribuirala aplikacija za streaming uslugu Spotify. Bila je to prva aplikacija u toj trgovini koja nije pripadala kategoriji videoigara, a danas je potvrđeno da neće biti ni jedina ni zadnja. Epic Games Store upravo je dobio svoju sekciju za aplikacije uz nekoliko iznenađenja.

Za početak, među četiri aplikacije koje su se našle u opticaju na EGS-u je i aplikacija za Itch-io – trgovinu digitalnih indie igara koja sadrži preko 200 tisuća naslova, što besplatnih što onih koji se plaćaju. Ovo je iznenađujuće jer trgovine obično imaju pravilo da ne distribuiraju aplikacije drugih trgovina pa Itch-io tako nije moguće naći na Microsoft Store ni na Steamu.

Nadalje, najavljeno je kako će inicijativu aplikacija na Epic Games Storeu podržati i poznata komunikacijska platforma Discord. I to je svojevrsno iznenađenje jer Discorda nema na Steamu koji broji stotine milijuna korisnika.

Osim Discorda, u budućnosti će biti dostupna aplikacija društvene mreže Houseparty, a trenutno se u ponudi nalaze browser Brave, alat za generiranje 3D modela KenShape te aplikacija za digitalno slikanje Krita.

Označeno sa: , ,

Komentari (6)

  • Dajsikeks

    22.04.2021 - 18:27

    Sad im još treba blender da konkuriraju sa steamom 🤣

  • Gorum

    22.04.2021 - 18:40

    Sta ce mi discord na steamu???

    • Iron666

      @Gorum, 22.04.2021 - 21:47

      Upravo to XD Koji k hahah

    • BoneDigger

      @Gorum, 22.04.2021 - 22:10

      Dali znaš postaviti bota za glazbu? Ako znaš jel bi imao vremena ovaj vikend da mi pokazes kako?

    • Frenky_

      @BoneDigger, 22.04.2021 - 22:20

      NIje ti to ništa teško. Imaš više varijanti. Meni je osobno draži Probot, a imaš još Rythm, Pancake. Samo upišeš ime bota u google ili bilo koju drugu tražilicu koju koristiš i nađeš njihovu stranicu. Trebaš biti admin na serveru da bi ga mogao dodati na njega. Nisam to možda previše dobro objasnio, ali se nadam da sam ti bar malo pomogao. Lista komandi se isto nalazi na toj stranici na kojoj dodaješ bota na server.

  • Lazy

    22.04.2021 - 22:31

    Konačno!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?