HCL.HR

Nagrađivani platformer Lost Words: Beyond the Page više neće biti ekskluziva za Stadiju

Josip Klanfar 10.03.2021.   •   0 komentara


Lost Words: Beyond the Page je 2D platformer koji je izašao prošle godine ekskluzivno za Google Stadiju. Pokupio je brojne nagrade, a sada nam dolazi i na ostale platforme.

Jedna od indie igara koja je izašla u trećem mjesecu 2020. godine, a možda vam je opravdano prošla ispod radara, je Lost Words: Beyond the Page. Ova višestruko nagrađivana igra pokupila je pozitivne kritike i simpatije publike, ali je većini možda ostala nepoznanica jer je ekskluzivna za Google Stadiju. Bar je još neko kratko vrijeme ekskluzivna jer nam dolazi na druge platforme 6. 4. ove godine.

Ono što je karakteristično za ovu igru jest njen neobičan gameplay. Preuzimate ulogu djevojčice imena Izzy koja se nalazi u izmišljenom svijetu naziva Estoria, a pazite sada – sve se to odvija unutar dnevnika emotivne spisateljice, čiju priču pratimo. Izzy rješava stranicu po stranicu dnevnika, susreće se s jedinstvenim platformerskim preprekama i zagonetkama koje rješavamo tako da interaktiramo doslovno s riječima unutar dnevnika i po tome je gameplay neobičan i inovativan.

Kroz cijelu igru prati nas naracija spisateljice Rhianne Pratchett, a sama priča u igri je vrlo emotivna. Osim emotivne priče i neobičnog gameplaya, igra se ponosi i svojim vizualnim stilom od kojeg, kako kažu developeri “zastaje dah”.

Koliko ima istine u tome, saznat ćemo za nešto manje od mjesec dana. Igra nam dolazi za PC, PS4, Xbox One, i Switch, a ako vas je zaintrigirao njezin opis, pogledajte najavni trailer za puni dojam, a onda možete i isprobati demo verziju preko Steama.

Označeno sa: ,

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?