HCL.HR

Najavljen je Darkest Dungeon 2 – blizak originalu, ali veći

Pero Mlinar 19.02.2019.   •   1 komentara


Najavljen je nastavak istaknutog RPG naslova iz 2016. godine, zasad još nepoznatog datuma izlaska.

Najavljen je novi naslov pa dopustite mi da iskoristim tu priliku da najprije ukratko profilozofiram. Ako se život može usporediti s tunelom, što smo mogli naučiti iz književnosti, nije li onda ujedno i nalik Darkest Dungeonu iz 2016., mračnoj tamnici punoj strahota u kojoj likovi sizifovski pokušavaju održati “prihvatljivu” razinu stresa?

Zacijelo ima nešto u tome, ali nebitno, preživjeli smo. Kako igranje Darkest Dungeona, tako i sam život koji smo  pretrpjeli sve do danas, kad je najavljen nastavak tog sad već kultnog naslova.

Darkest Dungeon II najavljen je kao naslov uvelike sličan originalu, konceptualno i mehanički, ali nadograđen i veći. Dok je na prijašnjem naslovu radilo petero zaposlenika, Red Hook Studio u međuvremenu povećao broj radne snage na 14, što bi se trebalo odraziti na kvaliteti i kvantiteti.

Da će Darkest Dungeon II dijeliti sličnosti s izvornikom, može se uočiti i u foršpanu u kojemu se pojavljuju brojne poznate klase junaka: Grave Robber, Leper, Man-at-Arms, Plague Doctor, Highwayman, i Hellion. Bit će u njemu i snijega, osim ako me oči varaju.

Datum izlaska nije poznat jer su tvorci bili škrti na riječima, ali zna se jedno, da će se naslov najprije pojaviti unutar Early Accessa, a onda dalje – kako bude.

 

 

Označeno sa:

Komentari (1)

  • DeadStar

    20.02.2019 - 14:03

    Jedinica mi je bila zakon, iako sam više puta zid udubio šakom….

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?