HCL.HR

Najavljen je filozofski SF platformer The Library of Babel

Zoran Žalac 16.05.2022.   •   5 komentara


The Library of Babel donosi nam netipičnu kombinaciju – igru koja je platformer s mehanikom skrivanja, a zapravo je detektivska igra u 2D svijetu inspiriranom kratkom pričom Jorgea Luisa Borjesa.

Razvojni tim Tanuki Game Studio najavio je pomalo neobičnu igru The Library of Babel. Radi se tu o stealth platformeru 2D oblika, nešto nalik Mark of the Ninja, samo što ovdje umjesto akcije imamo detektivske elemente.

Sama je igra inspirirana kratkom pričom istog imena, koju je napisao pokojni argentinski autor Jorge Luis Borjes. Smještena je 20 tisuća godina nakon što je čovječanstvo izumrlo, u svijet kojim upravljaju roboti. Robotsko je društvo prosperitetno sve do trenutka kad otkrivaju knjižnicu u Babilonu koja sadrži sve što je napisano i što će biti napisano. Dogodi se ubojstvo, a igrač preuzima ulogu robotskog detektiva Ludovika zaduženog za istragu.

Ludovik će u sklopu svoje istrage posjetiti džungle i napuštene hramove gdje će susresti robotske protivnike koji skrivaju veliku zavjeru. Kako će ovo biti stealth platformer 2D izvedbe, igrač će se morati služiti raznim tehnikama da zaobiđe protivnike, a to uključuje i jednu klasičnu – skrivanje u kartonskoj kutiji!

The Library of Babel obećava nam filozofsku avanturu SF vrste, s inventoryjem i dijalozima po uzoru na avanture 90-ih godina. Igrat ćemo ju na PC, PlayStation 4 i 5, Xbox One i Series te Nintendo Switch platformama kasnije ove godine.

Komentari (5)

  • trotoar222

    16.05.2022 - 11:41

    Ne znam kako nitko ne napravi platformer na razini kvalitete Ori duilogije. Grafički mislim. Tamo gdje grafika možda fali, tu je nema, al zato tamo gdje netreba – Od Horizona do Battlefieldova, tamo je meću.

  • perisimus

    16.05.2022 - 13:09

    Tko je Luis Borjes? Jel to stariji brat Luisa Borgesa ili neka nova zvijezda na književnom nebu?

    • _Someone_

      @perisimus, 16.05.2022 - 14:23

      A dobro, ocito da je tipfeler

    • tm_drummer

      @perisimus, 16.05.2022 - 15:26

      U Zokijevu obranu, razvojni studio koji stoji iza igre napravio je prvi tu grešku i taj tipfeler još uvijek stoji na Steam stranici igre pod službenim opisom. Ali da, Borges je, što je Zoki, siguran sam, previdjeo u žurbi 🙂

  • perisimus

    16.05.2022 - 13:12

    A, sad tek vidim da je pokojni pa ne može biti nova zvijezda. Ali da je u nekom rodu sa J.L. Borgesom mogu se kladiti. Možda nećak u drugom koljenu?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?