HCL.HR

Najavljen Gran Turismo Sport, beta već početkom 2016.

Zoran Žalac 27.10.2015.   •   3 komentara


Novi Gran Turismo ne nosi broj u svom nazivu jer se želi odmaknuti od dosadašnjih koncepata te žanru automobilskih simulacija ponuditi novi smjer razvoja.

Još se oko E3 sajma šuškalo o novom Gran Turismo naslovu, i to iz hrvatskih izvora. Tada se navodni Gran Turismo Sport nije obistinio, ali da je igra doista u razvoju potvrdio je tvorac GT serijala danas u Parizu. Prvi GT na PS4 konzoli, dakle, neće nositi broj u nazivu, što insinuira da možda neće biti punokrvan nastavak kakvog fanovi priželjkuju. U ovom trenutku nije poznato je li odbacivanje broja samo kozmetička odluka ili se ipak radi o “probnom balonu”.

Naime, GT Sport je idejno dosta drugačiji od prijašnjih igara u serijalu, ako je suditi po prvim informacijama koje smo čuli izravno od njegovog tvorca. Igra će biti podijeljena na dva velika natjecanja koja će se odvijati paralelno tijekom godine. Jedan će biti Nations Cup u kojemu će se igrači natjecati za svoju zemlju, dok će se u drugom, Manufacturer Fan kupu natjecati prema brendu, odnosno marki vozila. Zanimljivost je u tome što će natjecanje imati prave nagrade na kraju svake sezone, a pobjednicima će ih uručivati stvarni, svjetski poznati vozači poput Lewisa Hamiltona.

Igra će također podržavati PlayStation VR pa bi iskustvo vožnje time trebalo otići na jednu sasvim novu razinu. Kako će GT Sport izgledati i još važnije – kako će se voziti – doznat ćemo već početkom iduće godine za kada je zakazano prvo testiranje igre.

Komentari (3)

  • Vejn

    27.10.2015 - 21:03

    Hoce li i ovaj biti polovican, pola next gen pola PS2…

  • vjkzg

    27.10.2015 - 21:58

    Naravno da hoće!Uvijek im je samo najvažnije bitno a ostalo aj bok.Kao u PESu.Jedino što me/nas tiješi je što su im drugi bacili rukavicu u lice npr project cars!

  • trulex

    27.10.2015 - 23:17

    zbog ovog uzimam čvrku

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?