HCL.HR

Najavljen Halo Online, ali samo za braću Ruse

Zoran Žalac 25.03.2015.   •   3 komentara


Interesantne vijesti stižu iz tvrtke Innova Systems koja će vratiti Halo na PC – u obliku besplatnog multiplayer naslova, zasad planiranog samo za rusko tržište.

Halo serijal dobio je novi, pomalo neočekivani smjer na PC platformi. Nakon što su i glavni i sporedni nastavci ovog FPS serijala izostali s PC-a još nakon 2006. godine, Halo se na PC vraća kao Halo Online – multiplayeru orijentiran free-to-play naslov. Zvuči super, zar ne? Ali iz nekog razloga, igra je namijenjena isključivo ruskom tržištu.

Poveznicu s Rusijom pronalazimo u tvrtkama Innova Systems i Saber Interactive. Potonji su tvorci pucačina kao što su TimeShift i Inversion, a zaduženi su za razvoj igre. Izdavačku ulogu ima Innova Systems koji je za rusko tržište također pripremala značajna MMO izdanja kao što su Lineage 2, Aion, APB Reloaded i Planetside 2.

Prema informacijama Halo Waypoint bloga, igru će vrtjeti modificirani Halo 3 pokretač koji će biti optimiziran za slabija računala. Beta testiranje kreće u nadolazećim tjednima, također samo za Ruse. Iz Microsofta nisu htjeli potvrditi hoće li jednoga dana ponuditi igru i drugim regijama.

„Teoretski, bilo koje širenje van Rusije moralo bi proći kroz promjene specifične regiji kako bi se riješila očekivanja igrača.“ – tako je glasio nulti govor Microsoftovog predstavnika.

Komentari (3)

  • KhorneFlake

    25.03.2015 - 19:47

    Promjene o kojima ovaj govori mora da se odnose na to da niko ne želi slušati Ruse i čitati "syka blyat" vascjeli dan po čatu, kao u Doti… I Warface je počeo u Rusiji prvo, a tek nakon vječnosti došao na Steam, nije ni par sedmica izdržao i ispario. Nadam se da i ovo neće biti jedna takva pucaljka, MS stvarno ne čini previše usluge Halou na PC-u, i ne znam više stvarno šta izvode sa tim. Uz modove i sa GFWL-om van radara ta igra bi eksplodirala na PC platformi, al eto, dadoše nam samo mobilni port od Spartan Assaulta, dok ljudi u recenzijama na Steam stranici viču "Hoćemo Halo 3"… Halo MCC PC port bih kupio bez razmišljanja .

    • Žile

      @KhorneFlake, 26.03.2015 - 16:08

      "cyka" ! 😀

    • drazensi

      @KhorneFlake, 27.03.2015 - 19:22

      meni ovo nekako djeluje kao neki test koliko pc igrace zanima halo…prvo ce poceti na rusiji, uskoro ce prosiriti globalno, a u nekoj ne tako dalekoj buducnosti mozemo ocekivati i neku igru, ako ne i MCC na PC-u..

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?