HCL.HR

Najavljen je Project CARS 3, donosi sređivanje i nadogradnju vozila

Zoran Žalac 04.06.2020.   •   9 komentara


I Bandai Namco ulazi u utrku s još jednim racing naslovom ove godine – Project CARS 3 je doslovno iza ugla.

Project CARS se sa svega dva dijela brzo nametnuo kao relevantna simulacija vožnje i utrkivanja. No, Bandai Namco smatra da u tom segmentu može privući još više publike, što će i pokušati s upravo najavljenim Project CARS-om 3. Igra je najavljena za PC, PlayStation 4 te Xbox One, a igrat će se nekada tijekom ovoga ljeta.

Treći dio Project CARS-a pokušat će biti pristupačniji novim igračima, ali istovremeno i autentičan u simuliranju. Da se ne uplašite, neće igra krenuti u arkadne vode nego će nizom noviteta pomagati igračima da iz nje lakše izvuku zabavu. Konkretno, naći će se više opcija za asistiranje prilikom vožnje, a ako igrate na gamepadu kontrolna shema bit će jednostavnija nego prije. Uz to je i sučelje vidljivije te je sada sličnije drugim igrama iz ovoga žanra. Težina računalnih protivnika također će se postavljati na dvije razine – agresivnost u vožnji i vještina same vožnje.

Međutim, to nisu najvažnije promjene u Project CARS 3. Najveća promjena dolazi u mogućnosti nadograđivanja i vizualnog sređivanja automobila. Iako su nadogradnje i do sada bile moguće do određene mjere, sada će se na performanse automobila moći utjecati s više stvari poput izmjene motora, ispušnog sustava, ovjesa i sl.

Automobile će se također moći ukrašavati različitim naljepnicama, sponzorskim ili vlastito dizajniranim. Skoro svaki dio vozila moći će se modificirati, od felgi preko guma do tablica. Vizualno sređena vozila moći će se voziti u online modovima i drugi će ih igrači vidjeti, a moći ćete ih i fotografirati u Photo modu.

Centralni dio igre bit će mod karijere, koji je još jednom izmijenjen iz temelja. Utrkivat će se u 10 različitih klasa, na većini postojećih staza kao što su Fuji, Tuscany i Nürburgring, a naći će se tu i neke nove poput Interlagosa i Šangaja. Dakako, svi automobili bit će licencirani. Neka natjecanja u modu karijere moći će se preskočiti, ali vrijedi napomenuti da se ništa od toga neće plaćati putem mikrotransakcija jer istih neće biti.

Mrežni multiplayer bit će podijeljen na četiri dijela. U Quick Play modu moći će se po prvi put tražiti protivnik sličnog levela. Scheduled Event mod pred igrača će staviti utrke koje je ručno pripremio sam developer igre, a u Custom Lobbyju igrači će sami organizirati utrke po svojim pravilima. Vrijedi napomenuti da igrači pritom neće biti limitirani u pristupanju raznim natjecanjima – ako nemaju vozilo za traženu kategoriju, moći će ga “posuditi” za to natjecanje.

Potpuno novi mod u multiplayeru zove se Rivals i zapravo je asinkronog tipa. U njemu će se svakoga dana, tjedna i mjeseca pojavljivati različiti izazovi čiji rješavanje igrače nagrađuje XP-om i bodovima. Rezultati ovih izazova mjerit će se na više ljestvica prema vještini igrača, a moći će ih se igrati koliko god želite – tj. za mjesečni izazov možete cijeloga mjeseca pokušavati postići što bolji rezultat.

Za kraj, u single-player komponenti postojat će još i poznati Custom Event mod. U njemu će se moći provozati bilo koji automobil na bilo kojoj stazi uz bilo koju postavku, neovisno o tome koliki ste napredak ostvarili u Career modu ili multiplayeru.

Komentari (9)

  • OldNewCrqzyUser

    04.06.2020 - 10:13

    Ovaj serijal diže ljestvicu sa svakim idućim nastavkom. Svaka im čast.

  • GAMEmaher

    04.06.2020 - 10:17

    Neka tih utrka na konzolama… u ps4 eri izbacili sva tri project cars, pohvalno. Imam dvojku al još ju nit počeo kad se udara gran turismo 🙂

  • Shadowman

    04.06.2020 - 11:05

    Mozda nekoga zanima VR pa evo citata:

    “Plus, there’s been a big focus on improving the realism and intensity of the race – particularly trying to mirror the sensation you feel when playing the game in VR – including new post-processing and motion blur effects, camera shakes and collision damage experiences.”

    • Mtobi

      @Shadowman, 04.06.2020 - 12:18

      To se traži 👍

  • robertino1985

    04.06.2020 - 15:01

    Super, prvi dio sam odigrao,

  • nikoemo

    05.06.2020 - 08:43

    Nažalost, čini se da se okreću malo arkadnijem pristupu vožnji. Po traileru i prvim gameplay snimkama izgleda više kao NFS Shift i GRID.

    • kebbab

      @nikoemo, 07.06.2020 - 20:03

      I treba tako jer mnogo mi nedostaju igre košto je bila TOCA Race Driver.

  • Stitrek

    07.06.2020 - 03:00

    2. nastavak je bio odlican, fizika, gameplay i online podrska na visokoj razini. 3. unosi i mix cestovnog utrkivanja sto igru priblizava Forza serijalu.

  • kebbab

    07.06.2020 - 20:39

    Zašto jednom ne naprave trkaču igru tipa Turing Cars gde su PRAVE utrke 40-50 krugova i boksi za dolivanje goriva i menjanje guma. Danas samo nabijaju grafiku i voziš 1-5 krugova i to je to. Tako da sam osuđen na F1.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?