HCL.HR

Najavljen je War Hospital, pokazat će nam kako je biti bolničar u ratu

Josip Klanfar 26.03.2021.   •   6 komentara


Kada je netko u ratu ranjen, bitka nije gotova nego tek počinje. Nadolazeći naslov War Hospital, slavi život, a ne smrt u prvom svjetskom ratu.

Jedno od najtežih zanimanja u životu jest ono medicinsko. Ne obuhvaća ta profesija samo rutinske preglede, cijepljenja ili propisivanje tableta. Svega se medicinari nagledaju na svom poslu, a kad još u računicu dodamo i ratno stanje, situacija se dodatno pogoršava. Zato će nam nova igra War Hospital pokazati kako je to izgledalo u prvom svjetskom ratu.

Preuzet ćemo kontrolu nad likom imena Henry Wells. On je umirovljeni Britanski ratni liječnik, a iz mirovine će ga izvući izvanredno stanje na francuskom frontu 1917. godine. S manjkom medicinskog osoblja i opreme, morat ćemo se snalaziti kako bi spasili živote ranjenika. Gradit ćemo objekte u kojima ćemo ih liječiti, a imat ćemo priliku koristiti opremu kakva se doista koristila u prvom svjetskom ratu i na taj način vidjeti kako je medicina napredovala u tom segmentu.

Kao i svaki liječnik, morat ćemo donositi teške odluke, a činjenica da moramo voditi kompletnu improviziranu bolnicu, neće nam ništa olakšati. Ovo je jedna od rijetkih igara ratne teme u kojima spašavamo živote umjesto da ih oduzimamo, a hoćemo li uspjeti u tome, saznat ćemo u četvrtom kvartalu 2022. kada je planiran izlazak igre. Dosta vremena imamo za pripremu i proučavanje medicine, a moći ćemo to iskusiti na novim generacijama konzola i na PC-u preko Steama.

Označeno sa: ,

Komentari (6)

  • cutiexxx

    26.03.2021 - 16:15

    Zvuči prilično zanimljivo.

  • Mate Vujic

    26.03.2021 - 16:35

    Bit će to poprilično zanimljivo iskustvo, uvijek kada cujes riječ rat misliš ajmooo, juriš, pucajj,….A sada ces biti po prvi put bolničar u ratu… 🙂

  • Holysheat666

    26.03.2021 - 18:21

    bitno da nema za ps4…koji kerovi..

  • Darac83

    26.03.2021 - 21:46

    Zvuči zanimljivo, ali ako budu pretjerali s realizmom, mogla bi bit prilično “teška” igra…

  • tomekplejka89

    26.03.2021 - 22:39

    I ovako sam u ratu s koronom svaki dan na poslu tako da nis od toga

  • BoneDigger

    27.03.2021 - 08:49

    Možda je nešto u stilu Frostpunk-a sa odlukama i gameplayom.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?