HCL.HR

Najavljen je novi VR uređaj – HTC Vive Cosmos

Zoran Žalac 08.01.2019.   •   2 komentara   •   Tehnologija


Novi model HTC-ove Vive serije fokusiran je na udobnost i praktičnost korištenja te ne zahtijeva eksterne senzore.

Ako vam je teško pratiti koji sve HTC Vive uređaji postoje, uskoro će vam biti još i teže. Osim standardnog HTC Vivea, Pro modela i Vive Focusa sada nam stiže i HTC Vive Cosmos. Radi se o VR headsetu s kojim su praktičnost i udobnost korištenja u prvom planu. Naime, ovaj uređaj ne zahtijeva eksterne senzore, dolazi u paketu s dva kontrolera te za pripremu uređaja za korištenje ne treba uzeti godišnji odmor kako je to slučaj kod standardnog Vivea.

HTC Vive Cosmos u prvom je planu zamišljen kao VR headset za osobna računala, ali bi u budućnosti mogao dobiti podršku i za korištenje u kombinaciji s mobilnim telefonom. Headset će se također moći podešavati nizom modularnih dodataka. Što se kontrolera tiče, njih je HTC razvio samostalno i razlikuju se od onih koje je za Vive razvila tvrtka Valve, utoliko što nemaju trackpada nego klasične tipke.

Ne zna se još kada HTC Vive Cosmos kreće u prodaju, a bome ni po kojoj cijeni. Za očekivati je da će Cosmos biti jeftiniji od klasičnog Vivea, ali skuplji od Vive Focusa, ako vam to išta znači.

Komentari (2)

  • NeoGames

    08.01.2019 - 15:54

    E ZORANE ZORANE
    Mozes pi molim te javiti kad najave Ryzen 3000 procesor seriju na ovom cesu 2019 jer je potvrdeno da ce biti na cesu samo neznamo cijenu i preformance jos

  • Dajsikeks

    09.01.2019 - 00:40

    VR još postoji u gaming industriji?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?