HCL.HR

Najavljena je mračna avantura Gord, od bivšeg producenta The Witchera 3

Zoran Žalac 13.04.2021.   •   3 komentara


Novi poljski studio Covenant.dev predstavio nam je svoju debitantsku igru zvanu Gord, stratešku avanturu mračnog fantasy ugođaja.

Stan Just, jedan od producenta hit igre The Witcher 3, napustio je ekipu CD Projekta prije tri godine i osnovao vlastiti studio zvan Covenant.dev. Zadnjih godinu dana taj je varšavski studio radio na tajnoj igri, a sada su ju napokon predstavili kao mračni fantasy naslov zvan Gord.

Radi se tu o single-player igri rađenoj ekskluzivno za PC platformu, koja žanrovski spaja strategiju i avanturu, a tematski je inspirirana slavenskim folklorom (slično kao Witcher). Osnovni koncept ove igre bit će izgradnja grada od obične nastambe do velike tvrđave. No, izgradnja će cijelo vrijeme biti pod prijetnjom neprijateljskih plemena i grotesknih čudovišta koja dolaze iz mračne šume.

Igrač će stoga morati slati svoje građene u obračunavanje s tim prijetnjama, a oni će svoje avanture prepričavati – ako se vrate čitavi. Slično kao u indie hitu Darkest Dungeon, svi će likovi imati svoju razinu psihe, a ako ih se preoptereti onda će bježati usred borbe.

Priča će se u Gordu jednim dijelom pričati kroz The Chronicle, knjigu koja objašnjava povijest univerzuma. Problem je samo taj što su stranice te knjige razbacane po zemlji i treba ih pronaći kako bi se doznalo porijeklo bogova i drugih mitskih bića.

Gord je trenutno najavljen za PC (Steam), a trebao bi izaći nekad tijekom 2022. godine.

Komentari (3)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?