HCL.HR

Najavljena je najsitnija igra preživljavanja

Pero Mlinar 19.12.2018.   •   0 komentara


Predstavljamo vam najzanimljivije igre nezavisne produkcije koje su najavljene, prezentirane ili lansirane tijekom tjedna iza nas.

SMALLAND

Bear Grylls pokazao nam je kako se preživljajaju šume, džungle, tundre, prašume… Nakon odgledane serije, nema toga iz čega se ne bismo mogli izvući uz pomoć jednog nožića i zdravih bubrega. Ali lako je to – druga je stvar preživjeti kad vas netko smanji na veličinu Palčića. Smalland je minijaturna igra preživljavanja u kojoj se u više ekosustava pokušava sačuvati glavu, pomoći miroljubljivim životinjama, izbjegnuti one agresivne… Mravi su prijatelji, vjeverice bi vas rado pojele, a vi morate tražiti hranu, vodu, materijale za izradu oružja, oruđa, skloništa. Igra uskoro izlazi na Steamov Early Access. Konkretan datum, međutim, još uvijek nema.

FALCON AGE

Malo Tamagotchija za PSVR. Za razliku od onoga u Zečićevoj poznatoj pjesmi, sokol u Falcon Ageu nije siv, ali je i dalje ptica. Koju je potrebno uzgojiti – od maloga goluždravca do slavnoga lovca. Ali, sokol u Falcon Age neće loviti piliće i zečeve, već robote kolonizatore koji su zavladali planetom junakinje. Tako da vas ovdje očekuje i neka priča. A kakva će ona biti te hoće li po uzoru na Zečića imati i ljubavnih elemenata – to preostaje za vidjeti. Igra izlazi 2019. godine.

OPERENCIA: THE STOLEN SUN

Zen je studio trenutno najpoznatiji po pozamašnom nizu fliper igara. S naslovom Operencia: The Stolen Sun oni bi ipak isprobali nešto novo. Radi se o naslovu iz prvoga lica napravljenom u duhu klasičnih dungeon-crawlera. Imamo tako ovdje borbu na poteze, mračne interijere, kosture ratnike/strijelce/čarobnjake, fantastična bića inspirirana europskim predajama i ubojite zagonetke. I znate što – sve to skupa vrlo dobro izgleda. Ne samo zbog dobro pogođenog štiha, već i lijepog grafičkog izgleda koji bi i mlađe generacije mogao pridobiti na igranje suštinski “starinskog” naslova. Znam da mene je. I ova igra na Early Access dolazi 2019. godine.

YIIK: A POSTMODERN RPG

Ima samo jedna fraza koja savršeno opisuje postmodernizam – “everything goes”. Pred nama sada imamo YIIK, igru u kojoj tumaramo Amerikom te se u stilu nalik serijalu Persona izgleda borimo protiv ljudi, policajaca, znakova STOP, vanzemaljaca, virtualnih avatara, kornjača samuraja i masonskih piramida. YIIK se čini zanimljiv jer ruši konvencije, povezuje nespojivo i uz to, odiše nekim southparkovskim šarmom. Naravno, čitava stvar može otići predaleko i ispasti pretjerano, no to je stvar s takvim igrama. Ne možeš znati dok ne vidiš. A vidjet ćemo vrlo skoro – 17. 1., kad igra dolazi na Steam, PS4 i Nintendo Switch.

Bury me, my love

Neki smatraju da bi igre trebalo odvojiti od aktualnih (političkih) događaja, ali kad imate nešto s toliko zanimljivom i razrađenom idejom kao što je Bury me, my love bezveze je samo odmahnuti rukom. Ovo je priča o putu koji su prošle sirijske izbjeglice, o njihovom novom domu te stvarima i ljudima što su ih ostavili iza sebe. Radi se o igri za mobilne uređaje koja je predstavljena u obliku dopisivanja. S voljenim osobama komunicirate isključivo putem tekstualnih poruka, a na taj način donosite i odluke koje mijenjaju tijek vašega putovanja. Kad pošaljete poruku, na povratni odgovor potrebno je čekati jedno vrijeme – baš kao u pravome životu. Bury me, my love već je dostupan za Android i iOS.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?