HCL.HR

Najavljena nova verzija Oculus Rifta za developere

ToxarE 19.03.2014.   •   0 komentara   •   Tehnologija


Oculus Rift u svojem Dev Kit 2 izdanju donosi OLED ekrane koji rješavaju problem izazivanja mučnine pri korištenju headseta za virtualnu stvarnost, a bit će dostupan od srpnja.

Sony je danas najavio vlastito VR rješenje za PlayStation 4 platformu naslovljeno radnim imenom Project Morpheus. Oculus Rift koji već ima početnu prednost na tržištu nije dugo čekao s odgovorom na taj potez te je istog dana najavio novu testnu verziju uređaja, namijenjenu developerima softvera. Takozvani Development Kit 2 promijenio se u odnosu na početnu verziju izgledom, no najvažnija promjena leži u uvrštavanju OLED ekrana (s rezolucijom 960x1080p za svako oko) koji donose smanjeno zamućivanje i drmusanje slike, što su inače bili glavni razlozi za izazivanje mučnine kod nekih korisnika pri korištenju Oculus Rifta.

Dev Kit 2 dostupan je za narudžbu već sada, dok će u distribuciju krenuti tijekom srpnja ove godine i to po cijeni od 350 američkih dolara. Što se tiče konačne verzije uređaja, namijenjene za slobodnu prodaju, odnosno običnog korisnika, na njoj se još uvijek marljivo radi.

„DK2 nije identičan Riftu za običnog korisnika, ali osnovni segmenti za odlično iskustvo virtualne stvarnosti su ondje. Svi sadržaji razvijani uz pomoć DK2 modela radit će i s konačnom verzijom Rifta. I dok se sveukupno iskustvo još uvijek treba unaprijediti prije nego uređaj učinimo dostupnim široj publici, svakim smo danom sve bliže tome… Virtualna stvarnost će nastaviti s brzim napredovanjem u sljedećim godinama. Pri tome nema uzimanja prečaca ili dovoljno dobroga, Oculus Rift mora biti savršen i posvećeni smo tome da ga napravimo kako treba. Radimo što je brže moguće i obećavamo da će se čekanje isplatiti.“ – izjavili su predstavnici tvrtke Oculus Rift na GDC-u.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?