HCL.HR

Floodland poziva na izgradnju novog svijeta nakon klimatskih promjena

Stjepan Fikter 25.08.2022.   •   1 komentara


Krajem godine imat ćemo prilike zaigrati Floodland, postapokaliptični city builder s ciljem spašavanja čovječanstva od izumiranja nakon klimatskih promjena.

Klimatske promjene uzrok su uništenja svijeta. Poplave i podizanje razine vode dovelo je kolapsa civilizacije, a Floodland će pred nas staviti zadatak ponovne izgradnje svijeta. Naravno da to neće biti jednostavno jer je u pitanju city builder koji sadrži elemente preživljavanja, a uz to smo zapeli i na otocima umjesto na ravnicama.

Ekipa koja se uspjela spasiti od vode sad čeka na naše vodstvo kako bimso ih usmjerili prema skupljanju resursa, otkrivanju tehnologija i održavanju mira s drugim preživjelim grupama. To će se sve odvijati kroz istraživanje svijeta, odnosno otok po otok, no isto tako neće svi preživjeli biti miroljubljivi.

Rast naše kolonije značit će i ispunjavanje potreba našeg stanovništva. To uključuje elemente poput hrane, kuća u kojima će spavati, dostupnost pitke vode, sigurnost pa čak i briga o zdravlju nalazit će se na listi potreba. Bit će tu još elemenata oko kojih će se morati voditi briga, ali ovo su temeljni za uspješno preživljavanje.

Uz otkrivanje tehnologija, Floodland će nam omogućiti i da donosimo zakone. Od utopije do diktature, upravo će zakonodavne odluke imati značajan utjecaj na budućnost naše kolonije. Neće svaka odluka biti dočekana s jednakim oduševljenjem. Ipak, ako nam kolonija ne uspije, imat ćemo prilike donositi drugačije odluke, no svaka igra će također biti drugačije jer će svijet uvijek proceduralno generirati.

Preživljavanje u Floodlandu počinje ove godine, točnije od 15. 11. kad igra stiže na PC.

Komentari (1)

  • ajdin_sa

    25.08.2022 - 13:23

    Frostpunk na otocima 😁

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?