HCL.HR

Nakon napetog The International 2018 finala, OG podiže Aegis of Champions

Stjepan Fikter 26.08.2018.   •   3 komentara   •   Esport


Ovogodišnji The International pružio je i vrhunski prikaz profesionalne Dota 2 scene među kojima se posebno ističe finale koje se odigralo u svih pet mečeva.

TI8 OG

Ljubitelji Dote ovog tjedna mogli su uživati u vrhunskim mečevima koji su se odigrali tijekom The Internationala 2018. Timovi koji su sudjelovali pokazali su svoje najbolje strategije i taktike, no ipak samo jedan od njih može podići Aegis of Champions i podijeliti 11 milijuna i 233 tisuće dolara, koliko nosi prvo mjesto. Taj pothvat nije najlakša stvar jer su na turniru najbolji od najboljih timova gdje je OG ove godine uspio u tome i postao osmi tim s titulom International prvaka.

Kako je prošle godine Team Liquid osvojio Aegis of Champions, ova godina je bila rezervirana za kineski tim po tradiciji gdje jedne godine prvenstvo osvaja zapadnjački tim, a iduće istočni tim. Finale se je poklopilo taman kako bi se tradicija mogla nastaviti jer je s jedne strane bio OG, europski tim koji je na turnir došao kroz otvorene kvalifikacije, a s druge strane su stajali PSG.LGD koji su se kvalificirali putem DPC bodova osvojenih tijekom protekle sezone.

Ova dva tima su se već jedanput susreli u Upper Bracketu gdje ih je OG svladao 2-1, a momci su zatim preko Lower Bracketa uspjeli doći u finale jer su pobijedili EG te dobili priliku za revanš. Može se reći kako je prvi njihov sukob u Upper Bracketu bilo finale prije finala, pogotovo Game 3, no svi fanovi Dote su dobili još bolji dar, odnosno finale od svih pet mečeva. Čak je pet godina bilo potrebno kako bi se tako što ponovilo, odnosno Natus Vincere i Alliance su također odigrali pet mečeva tijekom TI3 finala. Koliko je napeto bilo u Gameu 3, dovoljno je pogledati posljednjih pet minuta.

Ovogodišnje finale je posebna priča ne samo zbog pet mečeva koliko je bilo potrebno kako bi se saznalo tko ove godine podiže Aegis of Champions nego i zbog prikazane kvalitete mečeva koji su fanove držali na rubu stolica. S tri pobijede, tim OG bio je bolji od PSG.LGD i osim što su se upisali u povijest kao novi International prvaci, uspjeli su razbiti tradiciju i onemogućiti kineskom timu podizanje pehara.

Od ostalih vijesti tijekom natjecanja, vrijedi spomenuti kako je OpenAI i ove godine bio na turniru gdje prvo nije uspio pobijediti paiN Gaming, a zatim botovi nisu uspjeli niti protiv veterana kineske scene koji su se okupili pod imenom Big God upisati pobjedu. Izgleda kako ćemo morati još pričekati prije nego Skynet zaživi, ali napredak u njihovom razvoju je značajan. Prošle godine svjedočili smo 1v1 sukobima, a već ove godine umjetna inteligencija zaigrala je timsku igru.

Treba spomenuti i dva nova heroja koji su otkriveni na natjecanju – Grimstroke i Mars od kojih je prvi već dostupan unutar igre, a potonji stiže tijekom zime. Također, otkriveno je kako će se idući International održati u Kini točnije Shanghaiu, no točan datum još nije poznat.

Označeno sa: ,

Komentari (3)

  • funky0308

    26.08.2018 - 20:51

    Znam da nije ova tema ali blizu je,- turnir je i tu u pitanju, kažu da je došlo do pucnjave na Floridi u nekom trgovačkom centru gdje se odigravao turnir Madden 19. Sada kada nam napadnu igre sa svih strana priglupi mediji tipa 24sata i ladno optuže igre kao što je Madden da potiču nasilje..

    • Vexido

      @funky0308, 26.08.2018 - 21:02

      igre su najveće zlo na svijetu, treba se kloniti tih stvari

    • funky0308

      @Vexido, 27.08.2018 - 09:55

      Nema druge, treba se sklomiti u neku sigurnu zemlju kao sto je Irak ili Afganistan i moliti s njima 😉

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?