HCL.HR

Napokon je izašao Crab Champions, pucačina s onim rakom koji pleše

Zoran Žalac 03.04.2023.   •   5 komentara


Na prvi april 2023. pojavila se igra koja je najavljena na prvi april 2019., po glazbenom spotu koji je objavljen na prvi april 2018. Upoznajte Crab Champions.

Sada već davne 2018. na internetu je osvanuo glazbeni spot Crab Rave i brzo postao viralan, što zbog svoje zarazne melodije, što zbog suludog prizora rakova koji plešu na nju. Cijela stvar bila je svojevrsna prvoaprilska šala, pa je sljedeće godine dobila nastavak – najavljena je igra Crab Champions, u kojoj jedan od rakova uzima pravdu oružje u svoje ruke. Kako je ista najavljena upravo 1. 4. i nije je bilo sljedećih pet godina, pomislili smo da se radi o prvoaprilskoj šali.

Kad ono, za prvi april 2023. godine Crab Champions pojavio se u prodaji na Steamu. Kao early access naslov, ali to je manje bitno – radi se ipak o stvarnoj igri!

Iako se u početku činilo da će ovo biti crab royale, odnosno multiplayer igra, u konačnici se zapravo radi o brzoj pucačini iz trećeg lica s elementima roguelike igara. S brzonogim rakom putujete po egzotičnim otocima i borite se protiv hordi drugih rakova. Osim napucavanja, ima tu i malo parkoura, puno skupljanja loota, ali ne očekujte vidjeti mikrotransackije. U pravilu odigravanje traje između 20-40 minuta, no postoji opcija i neograničenog preživljavanja – dok izdržite.

Reakcije igrača na Steamu iznimno su pozitivne (98% preporuka), no kako se radi o svojevrsnoj meme igri, dobar dio kritika zapravo je humorističnog tipa.

Komentari (5)

  • Juventino

    03.04.2023 - 10:01

    Hoce li biti battle royale mod, jedva cekam

  • Agent

    03.04.2023 - 10:15

    Igra je bila zatvorenoj beti par godina. Dok je bila u toj beti mjenjali su žanr igre par puta.

  • Djelo_Jerboa

    03.04.2023 - 10:20

    To da je običan video s plešućim rakovima postao onako viralan dokazuje koliko je čovječanstvo zaglupljeno. Da su bili pravi rakovi u pitanju ajde nekako, ali mi nikad nije išlo u glavu koja je fora u ovome.

  • Nemanjazzz

    03.04.2023 - 11:31

    Ne realisticna igra. Ne moze kraba ovako brzo da se krece napred-nazad 😆

  • FilipM.

    03.04.2023 - 13:32

    Je to igra sa giant enemy crab ?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?