HCL.HR

Napokon je najavljena igra po Netflixovoj seriji Stranger Things

Zoran Žalac 08.12.2018.   •   1 komentara


Tvorci popularne TV serije Stranger Things uz treću će sezonu iste lansirati i službenu igru u prikladnom 16-bitnom izdanju.

Još otkako se 2016. pojavila serija Stranger Things, njezina brzo rastuća vojska fanova željela je vidjeti pripadajuću adaptaciju u obliku videoigre. Tema same serije ionako je bila usko vezana uz gaming – točnije rečeno boardgaming, ali je uz poštenu dozu nostalgije za osamdesetima kasnije odala počast arkadnim videoigrama poput Dig Duga i Centipedea.

Igra je u konačnici i došla, ali ne na tradicionalne gaming uređaje nego na mobitele. Iako je u jednom trenutku bilo zacrtano u kamenu da će Stranger Things dobiti svoju videoigru u režiji Telltalea, taj je studio ove jeseni propao i povukao dotični projekt sa sobom u bezdan.

Srećom, na kraju se ipak dogodio preokret u sudbini virtualnog Stranger Thingsa za konzole. Umjesto Telltaleove igre dobit ćemo izometrijski retro naslov u 16-bitnom stilu koji će pratiti sljedeću sezonu serije. Službenog naziva Stranger Thigs Season 3: The Game, ta će nas igra staviti u uloge poznatih likova: šerifa Jima Hoppera i malog “hakera” Lucasa Sinclaira, između ostalih. Svaki od likova imat će svoje posebne sposobnosti.

Igra će se moći igrati i kooperativno u lokalnom multiplayeru za dvoje. Pričom će pratiti radnju treće sezone serije pa je za očekivati da ćemo ju igrati kad se sezona bude počela emitirati na Netflixu nekad tijekom 2019. godine. Igra je najavljena za sve platforme, što uključuje PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC i Mac.

Komentari (1)

  • Ovcaodnovca

    08.12.2018 - 13:10

    Vec ima igra za mobitele, presoa sam ju dosta je zabavna….

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?