HCL.HR

Naručili smo Steam Deck i stiže tek 2022. godine

Zoran Žalac 17.07.2021.   •   10 komentara   •   Tehnologija


Premda je bilo najavljeno kako će Steam Deck biti lansiran krajem 2021. godine, to neće vrijedi baš za sve korisnike.

UPDATE: Stigao je naš Steam Deck! Pogledajte unboxing video s našim prvim dojmovima.

U službenoj najavi prijenosnog PC-a zvanog Steam Deck bilo je navedeno kako će prvi primjerci tog uređaja biti isporučeni u 12. mjesecu 2021. Tako će i biti, no to ne znači da će svi koji su odmah rezervirali svoj primjerak isti dobiti tijekom 2021. godine.

Iz Valvea su poručili kako će termin isporuke ovisiti o regiji i naručenom modelu, što u prijevodu znači da postoji mogućnost da kupci koji su rezervirali Steam Deck prvoga dana ne vide taj uređaj sve do drugog tromjesečja 2022.

Narudžbe su otvorene jučer, navala je bila velika i sami smo imali poteškoća prilikom dobivanja potvrde da je rezervacija obrađena, te nam Valve kaže da je predviđeni termin isporuke u prva tri mjeseca 2022.

Naravno, to je čak vrlo optimistična prognoza s obzirom na globalnu nestašicu poluvodiča. Pesimisti bi čak mogli reći da će Steam Deck biti zastarjeli hardver u trenutku kad ga se bude moglo naručiti danas, a dobiti sutra.

U bilo kojem slučaju, prvotni je interes za Steam Deckom velik i premda su rezervacije bile dizajnirane tako da uređaj ne zgrabe preprodavači, ljudi svejedno pokušavaju zaraditi na ovome. Na eBayu se rezervacije za Steam Deck prodaju za 1000-2000 američkih dolara, što je suludo. Znači – pričamo o rezervacijama za kupnju uređaja kojeg onda morate platiti zasebno. Praktički tisuću dolara da biste uopće dobili priliku da nešto kupite.

Kakvo vrijeme za biti živ!

Označeno sa: ,

Komentari (10)

  • Strange Man

    17.07.2021 - 11:25

    Šta vam neće oni poslati primjerak za recenziju?

    • Zoran Žalac

      @Strange Man, 17.07.2021 - 11:49

      Premda Gabe i Isus izgledaju slično, lakše je kontaktirati Isusa nego Gabea.

    • Zoran Žalac

      @Zoran Žalac, 17.07.2021 - 11:55

      Javljaju mi iz režije da ovaj komentar nije istinit.

    • razer1234559

      @Zoran Žalac, 17.07.2021 - 12:43

      Vidi njega. Opet si popio Zokica moj.

  • manic_saltshaker

    17.07.2021 - 11:58

    Super da cemo vidjeti recenziju na sajtu. Ja isto ocekujem Q1 2022. Jucer sam bila u checkoutu minute nakon sluzbenog otvaranja rezervacija, stajao mi item u kosarici satima ali mi je rezervacija za 64GB verziju prosla tek kad sam platila preko Steam Valleta jer Paypal nije prolazio zbog navale pa naravno sve zablokiralo. Vjerojatnost da stvarno dobijem uredaj je mala ali vidjet cemo.

  • Arthur

    17.07.2021 - 12:34

    Ovo jedino razumijem za one koji su youtuberi, recenzenti i tome slično. Jer dati tolike novce samo za veću šansu da se dođe do konzole mi je krajnje bizarna. Za tu šansu mogu uzeti konzolu, pc, laptop ili ako me je volja mobitel kojega god hoću (osim onog zlatnog escobara koji je samo skup zbog materijala a specifikacije su mu osrednje). Da se razumijemo ova konzolica mi se sviđa jer je možemo pretvoriti u potpuno funkcionalan pc ali time se odričemo optimiziranog sustava za ovu konzolu) a i cijena me je pozitivno iznenadila. Za 400$ se može uzeti samo ima malo memorije, ali hej jeftinije je od nekih budžetnih mobitela što me jako privlači da uzmem ovo jednoga dana. Nadam se da će ovo imati svoju budućnost jer se čini kao odlična stvar, a i možemo priključiti tipkovnicu, miš i ekran tako da se može igrati i na taj način. Za sada samo pohvale😀😀

    • Zoran Žalac

      @Arthur, 17.07.2021 - 12:59

      A kao, nije u svim regijama svijeta omogućena rezervacija. Pa netko tko je npr. iz Australije valjda, ne može naručiti u prvom valu nikako drugačije nego da od nekoga drugoga kupi priliku da naruči.

  • Z4b4c

    17.07.2021 - 14:30

    Ja mislim da sam ček uspio upast da mi dođe ove godine pošto sam uzeo 64GB model, mada je malo glupo što nigdje točno ne mogu vidjeti jesam li upravu ili ne.

  • Kralj Budala

    17.07.2021 - 21:09

    Koji ste si model prednaručili?

  • delight353

    18.07.2021 - 09:49

    Potpuno shvacam da razni magazini, casopisi i na kraju portali, rezerviraju / prednarucuju ovakav novi gadget jer ce ga secirati na atome da bi nam dostavili vjerodostojne recenzije. Osobno ga nikada ne bi rezervirao / prednarucio, jer, realno, apsolutnog pojma nemamo kakve su mu performanse, ergonomija i sl. Ok, znamo specifikacije na papiru, ali ne kako to funkcionira u praksi.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?