HCL.HR

Navodno nam stiže više novih modela Switch konzola

Zoran Žalac 25.03.2019.   •   3 komentara   •   Tehnologija


Nova runda glasina o budućnosti Switch platforme otkriva nam da u pripremi nije samo jedan novi model Nintendove hibridne konzole.

Već neko vrijeme kruže glasine kako će tvrtka Nintendo izbaciti novu verziju svoje Switch konzole. To je gotovo pa sigurna stvar kad pogledate koliko često Nintendo voli lansirati nove modele konzola, ali službene potvrde za sada nije bilo. Čuli smo tek da bi jeftiniji model mogao biti isključivo prijenosna konzola bez mogućnosti spajanja na TV, ili bi se barem prodavao bez docka.

No, sada The Wall Street Journal donosi izvješće kako Nintendo priprema dva modela. Uz taj jeftiniji model, koji između ostaloga ne bi imao ni vibraciju na Joy Con kontrolerima, u pripremi je jedan snažniji model Switch konzole namijenjen zahtjevnijim igračima.

Navodi se kako taj model konzole hardverski ne bi bio snažan kao PlayStation 4 Pro ili Xbox One X, ali jasno je da se uvijek može napredovati – npr. proširiti prostor za pohranu igara s mizernih 32 GB, povisiti rezoluciju ekrana sa 720p na 1080p, možda čak dodati HDR ili bateriju većeg kapaciteta.

Izvor ove glasine tvrdi kako će oba modela biti predstavljena sredinom godine, za vrijeme E3 sajma; a očekuje se da bi se u prodaji mogli naći tijekom jeseni, taman prije izlaska novih Pokemon igara. Zanimljivo je također da izvor tvrdi kako će jeftiniji Switch biti nasljednik Nintendo 3DS konzole koja je danas stara osam godina. 3DS još uvijek ne ide u penziju, no jednom kada proizvodnja istoga prestane, čini se kako Nintendo prvi put nakon 30 godina u prodaji neće imati dvije zasebne platforme.

Označeno sa:

Komentari (3)

  • crolink07

    25.03.2019 - 17:59

    Vijest bi bila da ne stiže.?

  • Oblakoder

    25.03.2019 - 22:56

    Taman da stari hakujem zbog multiplatformskih igara, a na novom Switchu nastavljam da tucem orginale iz Nintendo kuhinje i eventualno jos neke zanimljive ekskluzive 🙂

    • Zloco

      @Oblakoder, 27.03.2019 - 15:14

      Popusis ban na starom al imas sve singleplayer igre dzabe a novi za multiplayer orginale,good thinking ?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?