HCL.HR

Ne daj bože da mislite da Zelda: Breath of the Wild nije najbolja igra ikada

Juraj Bevandić 13.03.2017.   •   120 komentara


Poznati kritičar Jim Sterling novoj Zeldi je u svojoj recenziji dao ocjenu 7/10 nakon čega su mu hakeri srušili stranicu, a fanovi preko društvenih mreža naveli sve po spisku i još gore stvari.

Jim Sterling Zelda

Prosjek ocjena kritičara na Metacriticu pokazuje da je Zelda: Breath of the Wild jedna od najbolje ocijenjenih igara ikada, a što je to toliko genijalno u njoj smo i mi pokrili našim videom. No, izgleda da postoje pojedinci koji su toliko uvjereni u te rezultate da im je apsolutno neprihvatljivo da netko drugi ne dijeli njihovo mišljenje, pa drugačija mišljenja valja sanirati pod svaku cijenu.

Poznati kritičar Jim Sterling kojem kontroverze nisu strane novu Zeldu je ocijenio sa 7, no njegovu recenziju s punim objašnjenjem trenutno ne možete pročitati jer mu je web stranica srušena DDoS napadima. Sterling je daljnje napade na osobnoj i profesionalnoj razini doživio putem društvenih mreža, uglavnom Twittera i Reddita, na kojima se i sam oglasio pokušavajući raspravljati s određenim pogođenim fanovima.

Možda mi imamo sreće što većina tih boraca za pravdu ne razumiju hrvatski s obzirom da je Igor napravio video u kojem objašnjava zašto Zelda: Breath of the Wild nije savršena igra. Ne možemo biti sigurni koliko je Sterling zaslužio kritike jer njegovu recenziju nismo imali prilike pročitati, ali nekako čisto sumnjamo da je zaslužio javne ankete u kojima se poziva na njegovo smaknuće.

U svakom slučaju, već je najavio da ćemo njegov osvrt na situaciju dobiti u nadolazećoj tjednoj kolumni na njegovom YouTube kanalu.

IZMJENA (13.03.2017. u 20:42): Rana informacija koju smo dobili bila je da je Sterling igru ocijenio 7.7/10. U međuvremenu smo doznali da je to ipak 7/10. Članak ispravljen, isprike na omašci.

Komentari (120)

  • gundogan

    13.03.2017 - 18:15

    Lik kreten zeli sebe promovirati i ukrasti show sto je i uspio, ali na jadan nacin. Najlakse je tako. Da je dao 8.5 ok, ali on sad 70 a ne 77. Bar je tako jucer stalo na metacriticu. I onda nakon njegna slunt magazine ocijeni 60. Sto je taj magazin uopce. Eto oni su mi mjerodavni.

    • JozoTheMan

      @gundogan, 13.03.2017 - 19:44

      S obzirom da je user score na metacriticu 7.6, lik je dao realnu ocjenu. Igra je kao i svaka druga, a ove hvalospjeve su takve kakve jesu iz razloga jer je Nintendo masno poptplatio reviwere kako bi Zeldu prikazali kao nevjerojatno dobru igru koja je zapravo prosječna igra, zato jer inače Switch kao platofrma nema niti jednu izuzetno dobru igru na izlasku. Lik je vrlo dobar, i ako gledam reviewove onda gledam od njega, jer su ovi drugi svi obično potplaćeni od ovog ili onog developera.

    • drazensi

      @JozoTheMan, 13.03.2017 - 20:02

      gle ovo s teorijama zavjere..nije vam vec decki dosadno s tim potplacenostima? zato jer su kao user review-i mjerodavni? gdje likovi ocjenjuju igru koju nisu ni igrali..pisu gluposti cisto da bi nesto napisali i srozali ocjenu..recenzije od poznatih recenzenata su jos uvijek namjerodavnije sto se tice ocjena igara u globalu jer oni moraju biti najobjektivniji..i pisem najobjektivniji jer nitko nije i ne moze biti 100% objektivan kod ocjenjivanja igara jer igre i traze subjektivan dozivljaj..

    • funky0308

      @drazensi, 14.03.2017 - 08:46

      Nisu to teprije zavjere, to je nesto sto se cesto dogadja. Da li je Nintendo nekoga platio za review? To ne znam ali da je utjecaj ucinio nesto – u to sam siguran. Ne kazem da je Zelda losa igra, ne znam, nisam je igrao ali da je “to” najbolja igra u zadnjih 10ak god?! E taj dio jednostavno ne mogu prihvatiti. Pojedincu ovo moze biti savrseno, jbga, meninje Division odlican (ima nas svakakvih 😀 ) ali 10/10 dati ovakvoj igri jednostavno ne drzi vodu.

    • drazensi

      @funky0308, 14.03.2017 - 10:30

      Ajde molim te :)…onda bi po tvojem i konzola bila ocjenjena sa savrsenim ocjenama pa nije. Zasto, ako su vec potplacivali recenzije za Zeldu, nisu onda pobogu potplatili recenzije za samu konzolu? Ponestalo im para ili sto? Smijesni ste vise s tim. Igra nije savrsena niti je itko to rekao. Niti ocjena 10/10 ne znaci da je savrsena sto je uostalom i objasnjeno u svakoj napisanoj recenziji. Ali ljudima danas tesko citati pa zakljucke donose na temelju naslova i ocjena. Postoje i ljudi naravno koji su je i odigrali pa im nije za tu ocjenu, ali onda nece reci da je 6. ili 7. Vec dugo postoji otpor necemu sto je dobro i onda se nadu likovi koji zele odudarati od nekog prosjeka pa lupaju svakakve ocjene kako bi bili drugaciji.

    • funky0308

      @drazensi, 15.03.2017 - 08:15

      Nekoga potplatiti ili iskoristiti utjecaj u svoju korist nije isto. Kada MS ili Sony javno cestitaju jednom Nintendu , recimo, tu se pokazuje ono o cemu govorim – utjecaj. Opet ponavljam, ne ocjenjujem nesto sto nisam igrao ali i bez igranja tvrdim da to nije savrsena igra, vrlo jednostavno, ovako nesto jednostavno je moze biti bolje od jednog RDRa, GTA V ili W3…nikako…koliko se tehnicki boljih igara izdalo, lijepsih, zanimljivijih i opcenito boljih u svim zanrovima…konkurencija je prejaka da bi se ovo proglasilo savrsenim. Ne prostajem zvati savrsenih nesto u cemu frame rate pada i nesto sto u 2017 izgleda ovako. Notko ne kaze da je igra losa, siguran sam da nije i da se radi o odlicnoj igri ali savrsena sigurno nije… to je ono sto sam govorio i i dalje stojim pri tome.

    • Goran1234

      @funky0308, 14.03.2017 - 15:12

      Po toj logici onda je i Skyward Sword potplačeni naslov(jer je dobio isto visoke ocjene,mnogi ga proglasili “remek djelo”),a izašao je na kraju ciklusa Wii konzole.

    • funky0308

      @Goran1234, 15.03.2017 - 08:16

      Tko je rekao “potplaceni”, ja? Ajde procitaj post ponovno

    • Tony Ghost 1811

      @drazensi, 14.03.2017 - 09:25

      A gledaj nase novine su sigurno u rukama odredeni ljjdi. Saznajemo da su takodjer i vecina americki u rukama pojedinaca. Prije je to bila teorija zavjer a teoreticari debili. A danas je sve suprotno tome.

    • drazensi

      @Tony Ghost 1811, 14.03.2017 - 10:32

      Gle, tocno se zna zasto masovni mediji manipuliraju s vijestima i u koju svrhu itd. Dati ocjenu nekoj igri nece promijeniti nista u svijetu i nema nikakve svrhe. Tako da o potplacenosti recenzija za igre je bespredmetno pricati u globalnom smislu novinarstva i tko upravlja njima.

    • Tony Ghost 1811

      @drazensi, 14.03.2017 - 16:53

      Ne govorim da su potplatili. Mislim da bi to izaslo na vidjelo da jesu. Uvijek se nadje neko iskren. Tako se neko nadje da progovori i zutoj stampi. Samo sam se osvrnio na onaj komentar o teoreticarima. Jer danas puno stvari je istina sto su teoreticari govorili.

    • Stajic51

      @JozoTheMan, 13.03.2017 - 22:52

      Da li stvarno gledaš user score na metacriticu? Pa tu niko igru nije odigrao, ima preko 200 idiota koji su dali 0/10.

    • Alexdelarge

      @JozoTheMan, 13.03.2017 - 22:58

      Brate ti pojma nemas,a ni ovi sto su palac gore dali. Ove fore s potplacivanjem za svaku igru 90+ mozes tvrdit,ali ajde zabij glavu u pijesak i tjesi se da jesu .Ti si vidio zelda igre jedino na yt i na slikama,da si ih igrao ne bi ovakvo misljenje imao. 7,6 je score jer ima masa debila koji takodjer igru nisu ni pipnuli i daju 0 ‘zbog balansa’ jer eto ne vjeruju da je igra koju nintendo radi tako dobra. Ovaj komentar dolazi od nekog tko je na 30+ sati ove igre,i da vec sad ju smatram najboljom igrom koju sam igrao zadnjih 15god. A ti prije nego igru ocijenis prosjecnom,odigraj ju bar 15ak sati,da,igraj,jer se igre igraju a ne gledaju 20min na yt 🙂

    • JozoTheMan

      @Alexdelarge, 14.03.2017 - 00:40

      Probao sam ja Zeldu prije na Wii, i nakon dva, tri sata igranja mogu ti reci da dosadniju i nezanimljiviju igru nisam igrao. Ovo što sam pogledao na Youtubeu (nekih sat i pol, dva) mi pokazuje da bih ovu prestao igrati još brže, jer meni to jednostavno nije zanimljivo. Tebi se takva igra sviđa, meni ne, meni su Witcher, Fallout i Horizon miljama naprijed od Zelde. Ti misliš da Nintendo nije potplatio reviewere? Pa daj budi realan molim te na sekundu. Nintendo lansira novu konzolu. Konzola izlazi s jednom jedinom AAA igrom, a sljedeća AAA igra koja dolazi a da nije neki port s Wii U-a dokazi na jesen skoro. I ti misliš da Nintendo nije na razne načine potkupio reviewere da malo poboljšaju igru kako im konzola ne bi flopala? Budi realan, živimo u kapitalizmu, cilj je zaraditi, ne biti pošten.

    • funky0308

      @Alexdelarge, 14.03.2017 - 08:49

      Covjek je rekao kako stvari stoje i u pravu je. Igras Zeldu i odlicna ti je? To je OK ali zasto mislis da su svi koji su je ocjenili losom ocjenom kreteni? Zasto mislis da nije moguce da nekome ovo nije savrseno nego samo dobro ili odlicno? Po puno parametara ova igra ne moze biti savrsena, cak nije potrebno ni igrati je da bi to znao.

    • Alexdelarge

      @funky0308, 14.03.2017 - 10:13

      Nazivam kretenima one koji su joj 0 dali(i to opravdano). Eto pa sto ja imam raspravljat kad covjek 2 sata igrao zeldu na wii i 2 sata gledao na yt. To je kao da pogledas prvih 10min filma i kazes koja dosada. 10 ne predstavlja savrseno majku mu vec najvecu ocjenu. Po tome nikad nitko ne bi dao 10 ni filmu ni igri. Obicno se daje kad smatras da je ovo nesto nevidjeno,napravila pomak u industriji igara,najbolja do sad u zanru ili slicno. Odkud vam ideja da 10 znaci savrseno? To znaci da je igra remek djelo . I ovo je za pocetak nevidjena mehanika s kojom se ni jedna igra ne moze mjerit a mogu jos 10 recenica o detaljima koji cine ovu igru toliko dobrom. Fallout je i meni top 10 igara ikad,ali se ne moze s ovim nikako usporedjivati. Da,toliko je dobra. Kako da vjerujem da su potplaceni kad je i meni osobno najbolja igra zadnjih 15god?

    • funky0308

      @Alexdelarge, 15.03.2017 - 08:22

      Ocito nisu upucen u temu, velik broj novinara igru naziva savrsenom, ocjena 10/10 znaci da su apsolutno svi elementi igre dovedeni do savrsenstva… ako ti imas nekakvu svoju ideju ocjenjivanja i drugacije gledas 100/100 ili 10/10 OK ali zna se sto inace oznacava takva ocjena i kod filma i kod glazbe pa i u igrama. Ako se svim igrama u startu oduzima nekoliko bodova za optimizaciju (losu optimizaciju), zasto se ne bi Nintendu oduzelo? Pa rade igru samo za svoje uredjaje, nema PSa, nema Xboxa, nema PCa..i opet nisu uspjeli optimizirati igru kako treba pa neka im se oduzme 2 boda i eto ocjene. Neka sve ostalo ostane savrseno, radi optimizacije joj ne bih dao 10/10. O tome pricam, ni o cemu drugome.

    • Goran1234

      @funky0308, 14.03.2017 - 11:00

      Stari,neznam tko je rekao da je savršena,”remek djelo” i “savršeno” su različiti pojmovi….ako je igra dobila ocjenu 10,100 ili 5 neznaci da je savršena…

    • L3gi0naR

      @JozoTheMan, 13.03.2017 - 23:31

      Normalno da je Nintendo potplatio.Pa treba prodat novu konzolu i igru na launchu nove konzole.

    • Ovcaodnovca

      @JozoTheMan, 14.03.2017 - 10:39

      za potplacivanje neznam, no mozda je u vrijeme N64 Ocarina of time bila remek dijelo…. ali danas takve igre vise ne problaze… barem ne meni. No nintendo radi dobru stvar sto izbaci jednu zeldu tokom generacije konzole. Danas u 2017 da moras citat tekst je bedastoca…. Igra me dosta podsjeca na Fable 2, samo sto je meni Fable 2 bio zanimljiviji…. Zelda ima toliko glupu pricu da je to nevjerovatno. i to nitko ne uzima za primjer

    • Alexdelarge

      @Ovcaodnovca, 14.03.2017 - 10:57

      ” danas u 2017 da moras citati tekst je bedastoca ” . Sad mi je jasno zasto si napisao ‘dijelo’ i ‘neznam’ 🙂

    • Ovcaodnovca

      @Alexdelarge, 14.03.2017 - 16:19

      hvala kolega na uocenim greskama, no meni je rvatski uvek bio losija strana, englenski i nemacki su mi bili jaca…. zato i radim van hr.
      no eto da razumijes usporedbu… kako bi ti danas tipkao po pisacoj masini pored tastature i kompa?

    • Tony Ghost 1811

      @Alexdelarge, 14.03.2017 - 16:56

      Jesi profesor u skoli? Vidim da baratas s jezikom. Sine za svaku pohvalu.

    • Igor Belan

      @JozoTheMan, 14.03.2017 - 11:45

      User score na metacriticu je užasno loša metrika za nekakvu evaluaciju igre. Ljudi redovito daju nerealne ocjene i pišu apsurdne recenzije. Kao netko tko razumije igre i zapravo je igrao Zeldu, mogu potvrditi da se radi o iznadprosječnoj igri u gotovo svakom pogledu.

    • Ovcaodnovca

      @Igor Belan, 14.03.2017 - 16:10

      Igrao sam par zeldi…. no nisam zelda fan… svaka je u biti malo copy/paste od prosle… daleko da je losa igra. no nikako mi nije jedna od najboljih igara ikad.

    • black_out

      @gundogan, 13.03.2017 - 20:09

      Upravo ovo. Debelo iskompleksirano krme ženje ono što je i posijalo.

    • RedEy3

      @gundogan, 13.03.2017 - 21:21

      Da si pročitao review vidio bi da daje konkretne primjere zašto je ta ocjena.

    • gundogan

      @RedEy3, 14.03.2017 - 01:10

      Ma ako je imalo ozbiljan kriticar ne moze joj dati 70 nikako. Ne govorim ja to samo za ovu zeldu nego za bilo koju igru koja je remek djelo. Eto, ovi ostali 70 kriticara je ludo, a on jedini vidi ispravno. A ako u subjektivnost toliko utjece i nemoze prepoznati kvalitetu neka se ne bavi tim poslom. Covjek je s ovim digao sebi popularnost i napravio je to zbog toga ili jer je iskompleksiran pa mora biti drugaciji.

    • closingtime

      @gundogan, 14.03.2017 - 01:31

      Ili mu je možda, kojim slučajem, igra stvarno za 7?

    • gundogan

      @closingtime, 14.03.2017 - 01:52

      Ok,ali je onda lik debil. Sto drugo da ti kazem. Nije svatko za sve, ne bi svatko trebao ni ocijenjivati igre,filmove ili bilo sto.

    • closingtime

      @gundogan, 14.03.2017 - 01:55

      Debil jer misli da igra nije za 10? A ok….

    • gundogan

      @closingtime, 14.03.2017 - 02:28

      Ne mislim da je debil jer nije dao 10 nego jer je dao 7. I cini mi se da stalno radis spinove i izvrces teze. Sebe predstavljas objektivnim,nas koji na hclu amo to nazvati branimo zeldu predstavljas fanboyevim. A u stvarnosti je to drugacije, ti i tebi slicni ste hejteri ili trollovi htjeli vi to priznati ili ne, a postoji tu ekipa nas starijih koji vjerojatno igramo na svim konzolma, ali kuzimo sto je zelda i nintendo jer smo odrastali uz to pa ocito imamo neku potrebu objasniti vama. Da hcl nije iznio tezu da je savrsena i da takvi kao ti stalno ne tupe da igra ne zasluzuje mi s druge strane uopce nebi toliko komentirali o ovoj igri nego jednostavno uzivali u njoj.

    • closingtime

      @gundogan, 14.03.2017 - 02:46

      Uopće nisam hejter. Da hejtam govorio bi da je igra loša, ali jedino što kažem je, da je po meni precijenjena i ne zaslužuje biti proglašena najboljom svih vremena i slične titule, to je to. A i kakve to ima veze s ovime? Pitao sam te samo po čemu je on debil ako misli da igra nije za 10, ti se iz nekog razloga vračaš na temu od prošlog tjedna. Jedini probelm zbog kojeg se sada prepirem je to što ti, i većina protivnika ovog Sterlinga, misle kako on ne bi trebao recenzirati ništa jer ima mišljenje drugačije od većine. A što se toga zadnjeg tiče, nitko ti ne brani da jednostavno uživaš u igri. Ako je tebi dobra, nemoj se obazirat na ovakve komentare

    • gundogan

      @closingtime, 14.03.2017 - 03:16

      Ali nitko ni ne govori da je najbolja svih vremena niti savrsena pa zasto onda ljudi imaju potrebu stalno isticati da nije. Jedna od najboljih vjerojatno je i ja ne mislim da je precijenjena. Eto, vrijeme ce pokazati sve. A sto se tice ovog lika… jednostavno ako si neki ozbiljan kriticar i tvoja kritika dobro odudara od 99 posto njih mozes se zapitati malo jeli mozda s tebom nesto nije u redu. Kako tebi nije logicno da je to napravio da sebe promovira jer i da misli da je igra za 70 vjerojatno bi pod utjecajem drugih digao tu ocjenu bar na 80 da ne ispadne debil i sebi ne rusi reputaciju. Znao je on vrlo dobro sto radi.

    • drazensi

      @closingtime, 14.03.2017 - 10:34

      Kao sto su ti mnogi vec rekli nitko nije rekao da je igra savrsena. Sterling moze raditi sto hoce i meni su njegove recenzije isto dobre. Ali, uvijek postoji, ali, Zeldi trenutno od nekih portala jednostavno postoji otpor. Zakacili su se za tu Zeldu i uzeli na sebe zadatak da svijetu dokazu da igra ipak nije savrsena, iako nitko to nije ni tvrdio. A ti uostalom ne mozes suditi igri ako je nisi ni taknuo 🙂

    • closingtime

      @drazensi, 14.03.2017 - 17:19

      Nisam je taknuo, ali kao što kaže RedEy3, znam da igra u kojoj je grafika kao od prije 10 godina, sa užasnim FPS-om (to vidim iz doslovno svakog gameplay videa), bez voice actinga, ne može u 2017. godini zaslužiti mjesto iznad GTA V, RDR, Last of Us, Witcher 3… Ja ne kažem da su te jedine stvari bitne, i ja gameplay stavljam na prvo mjesto, ali da bi neka igra zaslužila mjesto 4 najbolje igre svih vremena, po meni treba bit apsolutno iznadprosječna, blizu savršenstvu, po svim tim aspektima. Zelda je daleko od toga.

    • Stajic51

      @closingtime, 14.03.2017 - 02:53

      Ne, ali igra nije sigurno za 7, i ne mora jedini da se pravi pametan i to posle 10 dana od svih drugih recenzija. I ne, ne mislim samo na Zeldu, pa jedan idiot je dao Horizonu 5/10, Unchartedu 4 isto jedan dao 4/10, svako ima svoj ukus i neke stvari mu ne leže, ali treba ostati realan i realno sagledati na sadržaj igre, jer recenzije ne smeju da budu subjektivne, nego objektivne.

    • gundogan

      @Stajic51, 14.03.2017 - 03:25

      Tocno tako, ta subjektivnost moze utjecati hoce ocjena bit 9 ili 9,5, ali kvaliteta igre se moze objektivno procijeniti i ne mogu ocjene toliko odudarati. Ako nije u stanju bit objektivan, ne bi se trebao baviti tim poslom. Nego eto, danas svasta prolazi pa tako i to.

    • RedEy3

      @gundogan, 14.03.2017 - 14:23

      Naravno da mozes, osobi kojoj je grafika bitna naravno da če ocjena biti niža. Ja objektivno smatram da je smamotno da AAA igra u 2017 ima grafiku igre iz 2008 godine. I da je pritom fps manji od 20.

    • gundogan

      @RedEy3, 14.03.2017 - 14:32

      Grafika je svima bitna, ali nije najbitnija. Ali eto, ocito nekima je samo to bitno.

    • Sackboy

      @gundogan, 14.03.2017 - 19:56

      NIje samo grafika bitna daleko od toga ali je jedan važan dio igre koji se nikako ne smije zapostaviti. Ako igra nema stabilni FPS, nema full HD i ako ima biliniear filtering u 2017 godini tu ocjena mora ići dolje i gotovo.

    • RedEy3

      @gundogan, 14.03.2017 - 21:12

      Stari moj, kao da s djetetom argumentiram.
      Da mu je ”samo to bitno”, igra bi dobila 2, ne 7.
      7 od 10 je i dalje 70%, dakle sasvim solidna ocjena.
      Ali ako je osobi grafika bitna značajka, i ona je daleko ispod nekakvog prosjeka, naravno da će ocjena pasti. Ako su uz to perfomanse jako loše, naravno da će ići još i niže. Po meni su apsolutno nerealne te desetke s obzirom da se igra ni ne vrti kako treba. Zbog loših perfomansi i bloodborne nije imao bolje ocijene nego što ima.

    • Ovcaodnovca

      @gundogan, 14.03.2017 - 16:12

      nisam citao tu spornu recenziju, no treba uzet u obzir kakav zanr igara taj novinar uopce igra… ja da opisujem auto igre svaka bi mi bila blesava… jer me nisu zanimljive…

  • Apocalypse4987

    13.03.2017 - 18:22

    blaženi internet,misto di možeš napadat i vrijeđat ljude sa različitim mišljenjem bez straha od bilo kakve odmazde.

  • KhorneFlake

    13.03.2017 - 18:26

    Metacritics je namjerodavnija stranica za ocjene, i ako igra nije dobila 90+ tamo znači da je totalni treš a onaj ko je igra noobina i nema pojma o igrama. Jer kritičari su totalno pouzdani i nepotkupljivi, ipak su to profesionalci koji od toga žive, a korisnici samo trolovi koji mogu napraviti i po deset profila, uključujući i developere. Tj. ako mi odgovara korisnička ocjena onda su recenzenti nepovjerljivi i potkupljivi/željni pažnje, a ovo su ipak ljudi ‘vamo koji plaćaju za svoje igre, i igraju je najviše, ovi “profesionalci” je ostave nakon 5-6 sati. Tj, ako mi ne odgovara ni jedna ni druga strana ipak je bitno kako se igra dobro prodaje i ruši rekorde po zaradama, i bitno je da je meni dobra a hejteri neka crknu.
    Za omiljenu igru uvijek se može naći neka slamka spasa, ili nešto da se pljuje po drugim. Što reče čovjek u komentaru, kad bi ljudi mogli uživati u igri ako im se već sviđa a da se ne opterećuju nekim brojkama to bi bilo divno.

    • Goran1234

      @KhorneFlake, 13.03.2017 - 18:50

      Tako je Motoko Kusanagi ?

    • gundogan

      @KhorneFlake, 13.03.2017 - 18:52

      Naravno da ima svatko pravo na svoje misljenje i svatko ima svoj ukus,ali zna se sto je kvalitetno sto nije. To nije stvar ukusa i nije subjektivno. Kako netko moze dati 1 npr. witcheru 3, filmu kum i tako. Sto bi meni to trebalo bit mjerodavno onda. A sto se tice kriticara i zelde pa ako je dosad najmanja ocjena bila 90, a sad on da 70 pa to govori vise o njemu.

    • KhorneFlake

      @gundogan, 13.03.2017 - 19:15

      Na metacritiksu imaš sajtove koji igrama i lijevo i desno daju 20-ke, i to im je većina ocjena (nekih 60-70%) super niska. Mislim da se zvaše Quarter to Three. Na kraju krajeva, to je sve subjektivno. Kakva komedija što je igra dobila jednu 70-ku, pa sad ima “samo” 97 na meti, umjesto 98, o, propade igra, jbt. Totalno bezvrijedna za igranje sada… Ima ljudi koji su se žalili HCL-u, pa joj, znate, cijela dva poena vam je manja ocjena nego na meti, aj to malo bolje ocjenjujte…

    • JozoTheMan

      @gundogan, 13.03.2017 - 19:47

      Gledao sam neke gameplay videe i iskreno, ta zelda mi opće ne djeluje nešto posebno, a i Nintendo je potrošio velike pare da igru prikaže puno boljom nego je. Igra zaslužuje moda negdje 8, 8.5 maks, ali ne vidim smisao za veću ocjenu.

    • drazensi

      @JozoTheMan, 13.03.2017 - 20:08

      Nema tog developera koji svoju igru ne prikazuje u boljem svijetlu nego ona zapravo je prije izlaska. Kad je ljudi zaigraju ne mozes im vise muljati. Nemoj tjerati vodu na Nintendov mlin jer to rade svi. A Zelda iskreno nije dobila ni djelic pokrivenosti i marketinga koliko sibaju ostali AAA studiji za svoje igre. I to ti govori netko tko nije zaigrao ni jednu Zeldu niti ce vjerojatno ovu. Samo mi je fascinantan trend da kad nesto izade, bilo igra, bilo bilo sto drugo, s ocjenama fantastican, 10/10 da se odmah stvore tabori koji tvrde da to nije tako. A da je barem netko uzeo si 2 minute vremena pa zapravo neke review-eve procitao, a ne gledao samo ocjene vidjeli bi da 10/10 nikome ne znaci da je igra savrsena nego jednostavno sve svoje mehanike iskoristava veoma veoma dobro. No ljudi se uvijek samo uhvate za jednu rijec i onda sibaju bez daljnjeg informiranja. Sto je ujedno uradio i HCL kad je u naslov stavio pretpostavku da je igra savrsena, ali oni ce dokazati da ipak nije :)..a zapravo nitko nije nikad ni tvrdio da je savrsena 🙂

    • Stajic51

      @drazensi, 13.03.2017 - 22:54

      Bravo, potpisujem svaku reč.

    • gundogan

      @drazensi, 14.03.2017 - 02:04

      Doslovno si sve napisao sto i ja mislim i sto sam mislio napisati. Ovo na kraju za hcl pogotovo. Svaka cast, jedan od rijetkih koji objektivno gleda na situaciju i koji je primjetio to da hcl forsira u svojim naslovima savrsena i najbolja igra, a nitko to ni ne tvrdi i oni ce sad opovrgnuti to. I onda sami izazivaju ovakve rasprave.

    • Igor Belan

      @drazensi, 14.03.2017 - 09:49

      U naslovu smo se pitali “je li najbolja igra ikada”, a ne je li savršena. Plus, u videu nismo pričali je li savršena nego zaslužuje li savršene ocjene, što je drugačiji način za reći 10/10, 5/5 ili 100/100, ovisno o tome kako koji medij posloži svoj sustav ocjenjivanja. U videu sam osobno također rekao da je jasno da ne mora igra biti savršena u svakom pogledu da bi bila tako ocjenjena, ali da su one dvije stvari (tehnička strana grafike i nestabilan framerate) dvije stvari koje bi nas s HCL-a spriječile da damo našu 100/100 ocjenu. Zbog čega mislimo da baš takve ocjene ne zaslužuje… iz naše perspektive gledanja na ocjene naravno. Valjda je jasno da sve što govorimo dolazi iz naše perspektive – pa smo i tu situaciju s ocjenama koje su je dovele na vrh metacritic liste, dajući impresiju da se radi o najboljoj igri igara, prokomentirali iz naše perspektive ocjenjivanja. Radi se samo o tome.

    • drazensi

      @Igor Belan, 14.03.2017 - 10:43

      Ali potencirati nesto u naslovu sto nitko nije nikad ni izrekao je kako se ono zove clickbait :)…Dobro vi znate sto ce vam podebljati posjet stranici i sto ce skupiti ogroman broj komentara. Pogotovo kad su ocjene Zelde i teme potplacenosti bile na vrhuncu. A najbolja igra ikad (sto isto nitko nije rekao) i savrsena je skoro pa istoznacnica. Da bi igra bila najbolja igra ikad morala bi biti savrsena je li tako? Jer ako postavis malo veci broj ispitanika i postavis pitanje koja je najbolja igra ikad od cca 100 njih 90 ce ih mozda reci jednu odredenu istu, drugih 10 nece. Jer svakome je nesto drugo za njega najbolje. Nemam nista protiv clickbaitov-a. Pogotovo onih koji uspjevaju kao sto je i vama. Ona vijest i video vam imaju malo jaci posjet i broj komentara :)..Ali onda jednostavno priznajte da je naslov i video smisljen namjerno i iz poznatih razloga :). Framerate jeste problem, ali je nesto sto se da popraviti. Ali isto tako onda vi necete, valjda :), igri dati ocjenu 70. Bitan je opci konsenzus. Ako igra svoje mehanike stvarno odlicno iskoristava i vrhunska je u vecini stvari koje radi osim framerate-a i grafike onda bi konsenzus isto tako trebao biti da je igra sigurno 95+. A ne da je vecini 95+, pa onda nekome 50, a nekome 70.

    • Igor Belan

      @drazensi, 14.03.2017 - 11:57

      Vidi, ti možeš nastavit izvrtati naš naslov kako želiš i filizofirati koliko hoćeš o tome da je naslov clickbait i slično u nadi da nas diskreditiraš ili što god već želiš takvim izvrtanjem postići. Ali to nikada neće promijeniti istinu. A istina je da je Zelda dobila tako dobre ocjene da je praktički postala nova najbolja igra svih vremena po Metacriticu, što je velika stvar za gaming zajednicu naravno (promjena na vrhu nije se dogodila godinama), a mi smo onda kao aktualan i odgovoran portal popratili tu priču videom koji vam daje našu perspektivu, odnosno komentar o tome što mi mislimo o tome da je igra tako dobro ocijenjena i zaslužuje li baš sve te savršene ocjene koje su je dovele do trona na listi Metacritica.

    • gundogan

      @Igor Belan, 14.03.2017 - 13:00

      Koilko sam ja skuzio postoje portali i casopici koji par puta godisnje nekim igrama daju ocjene 10/10, 100/100 jer te igre to zasluzuju i radi se o remek djelima koje su pomakle granicu u igrackoj industriji. E sad, postoje i portali poput vas, koji imaju sustav ocijenjivanja od 1 do 100,ali tu 100 nisu nikad dali jer je rezervirana za neku savrsenu igru koja ne postoji niti ce postojati u dogledno vrijeme. Ako nema sanse da nijednoj igri date maksimalnu ocijenu zasto vas susatav ocijenjivanja bi trebao biti od 1 do 99,to bilo posteno kad vec nema sanse da nijedna igra dobije 100. Ili da ipak napravite neku promjenu pa napravite taj raspon ocjena od 1 do 100 pa kad izade ta one game to rule them all, njoj dajte ocjenu tisucu,miljiun,bezbroj,beskonacno ili kako vec hocete. Meni se cini da bi tako bilo prakticniji, ane da oati susatav ocijenjivanja zbog te vase mesija igrice koju toliko cekate. Tko kaze da igra koja je dobila makismalnu ocjenu mora bit savrsena i najbolja igra ikad,a o tome je bilo govora na nekoj o proslih zelda temi, to znaci da je remek djelo. Ovdje niti malo ne aludiram da zeldi date 100 nego cisto komentiram vas sustav ocijenjivanja i zanimalo bi me objasnjenje zasto je takvi.

    • Igor Belan

      @gundogan, 14.03.2017 - 14:13

      Ma nije nemoguće da neka igra dobije 100, ali ne vidimo da će bilo koja igra takvu ocjenu dobiti jer čak i kad su iznimno dobre u gotovo svakom pogledu (što je samo po sebi teško dostižno u današnjoj ekonomiji izdavanja/razvoja igara), opet na kraju često koštaju previše. Odnos cijene i kvalitete/kvantitete zabave je jedan od elemenata koji ulazi u računicu konačne ocjene. Primjerice GTA 5 bi dobio 100/100 2013. godine da je tada izašao van po cijeni od 30€ – em je jeftiniji od konkurencije, em kompletniji i zabavniji od iste u svakom pogledu, plus kvaliteta zabave koju pruža je izvanredna. Cijena je dakle jedan od čimbenika, ali nemoj se sada uloviti za to da je glavni čimbenik za taj savršeni score. Može i 60€ igra dobiti 100/100. Ma zapravo, da pojasnim možda jasnije – naš sustav je takav da je 100/100 gotovo nemoguće dobiti, zato jer je i igru koja takvu ocjenu zaslužuje (iz naše perspektive) gotovo nemoguće napraviti. To je naš stav i naša pravila. Drugi mediji imaju svoja pravila, imaju svoju perspektivu gledanja na ocjene i sve je to OK, no mi to tako ne radimo… i nismo naravno jedini koji tako gledaju na ocjene.

    • gundogan

      @Igor Belan, 14.03.2017 - 14:46

      Pa kuzim ja vas sustav,ali meni je besmisleno da postoj teoretski ocjena 100 koju u praski nece dobiti niti jedna igra. Zasto onda postoji ta ocjena. I nisam znao da vam cijena toliko utjece na ocjene. Ok za indie igre ili remastere, ali sve AAA igre kostaju slicno. Znaci vi tu ocijenjujete proizvod, a ne igru kao umjetnicko djelo. Ok, nisam to znao.

    • Igor Belan

      @gundogan, 14.03.2017 - 23:40

      Gore sam ti objasnio sve detaljno i stvarno ne mogu razumjeti ovakav odgovor.

    • gundogan

      @JozoTheMan, 14.03.2017 - 01:58

      Troll

    • pesek32

      @KhorneFlake, 13.03.2017 - 20:16

      lol Metacritic je pun trolova. 80% ocjena je ili 1 ili 100. Ostatak je između.

    • kuky90

      @KhorneFlake, 13.03.2017 - 23:35

      Svi recenzenti imaju svoje mišljenje. Trebali bi biti objektivni ali uvijek netko ima svoje favorite i dat će im više ocjenu.

  • TeroXCro

    13.03.2017 - 18:35

    Po meni igra zaslužuje tu ocjenu jer niti je multiplatform niti ima sad nešto neviđeno za ponudit.

    • MHLBLSC

      @TeroXCro, 13.03.2017 - 18:39

      To što igra nije multiplatformska stvarno nema nikakve veze s ocjenom niti bi se ikoja igra ikad trebala kažnjavati zbog toga.

    • Queae

      @MHLBLSC, 14.03.2017 - 00:41

      Pa ustvari i jeste jer ima za dve konzole

    • MHLBLSC

      @Queae, 14.03.2017 - 15:09

      Da, ima za dvije konzole, ali kako sam rekao, igra se ne treba, odnosno ne smije kritizirati zato jer je ekskluzivna za specifičnu platformu.

    • TeroXCro

      @MHLBLSC, 14.03.2017 - 18:55

      Ne smije se igru imaš pravo,ali se mora kaznit lijenost developera koji je samo mislio kako da zgrne što više novaca,Kristu hvala pa postoje emulatori ali osim PS4 ekskluziva ne vidim ništa vrijedno emuliranja. PC,PS, i XBOX za mene rulaju ostalo ne smatram potpunim gamerima.

  • rotkvica45

    13.03.2017 - 18:39

    Svako ima pravo na svoje mišljenje i ne može se svaka osoba na planeti slagati s jednom tvrdnjom. To je tolerancija, nešto što bi svi trebali poštivati.

  • SemirTheChosen

    13.03.2017 - 18:41

    To sto je najbolja zelda ikada ne znaci da je i najbolja igra ikada…slazem se da je igra dobra ali vala danas svako ima pravo na svoje misljenje pa tako mislim da je pogresno napadati covjeka ako mu se personalno igra nije bas cinila masterpiecom,mozda je imao prevelika ocekivanja, a mozda jednostavno nije neki pasionirani Zelda fan pa mu je igra bila svejedna,mozda nije odrastao uz NES…

  • MHLBLSC

    13.03.2017 - 18:43

    Znam kako je to kad ti neki recenzent tako popljuje igru koju obožavaš (iako ju u ovom slučaju nije baš popljuvao, ipak se radi o solidnih 7.7). Sjećam se kad je neki lik Uncharted-u 4 dao 4 od 10. Pa poludio sam, tako da znam kako se sad otprilike osjećaju fanovi Zelde, ali opet, baš smaknuće… više mi je ovo za neko cipelarenje (šala naravno).

    • YeYa

      @MHLBLSC, 13.03.2017 - 23:18

      Potpisujem 😀

  • darijoman

    13.03.2017 - 18:58

    HCL oprezno sa ocjenom recenzije Zelde 😀

    • Duanador

      @darijoman, 13.03.2017 - 19:20

      DA DA: vidite kako lako se ruse stranice. jos cete se pocet morat osvrcat preko ramena dok idete u trgovinu po Mlijeko. 🙂

  • l)oolvl

    13.03.2017 - 19:21

    ne bih htio sad potaknuti neke svađe i slično, ali mislim, s obzirom na to kakve sam sve izjave Nintendo fanova čitao po YT, forumima itd. da je ovo jedan očiti dokaz o kakvim se to ljudima radi, ili možda ipak nabrijanoj djeci sa bujnom maštom. Ajd čak bi i bilo razumljivo da je dao ocjenu 4, ali 7.7 i nije neka katastrofa, osim što fanaticima ruši prosjek na metacriticu.

  • Tony Ghost 1811

    13.03.2017 - 19:24

    Bolje da su srusili stranicu vlade, unicefa ili nekog treceg.

  • Zoran Žalac

    13.03.2017 - 19:44

    Pariz senžerman je zaslužio proći dalje.

    • Alkaram

      @Zoran Žalac, 13.03.2017 - 20:01

      hahahaha Arsenal pogotovo!! 🙁

    • pesek32

      @Zoran Žalac, 13.03.2017 - 20:18

      lol

    • kuky90

      @Zoran Žalac, 13.03.2017 - 23:54

      LOL uvijek se nasmijem Srbima i prijevodima za klubove i imena. Recimo kad su pisali za George Weah, samo Ve. Ja sam pola sata koji je to igrač Ve.

    • Queae

      @kuky90, 14.03.2017 - 00:39

      Šta ti imaš da se smeješ Srbima?

    • PppPP

      @Queae, 14.03.2017 - 02:52

      a šta ti imaš da se ljutiš bre? ako mu je smiješno, nećeš mu ti zabranit da se smije.

    • kuky90

      @Zoran Žalac, 13.03.2017 - 23:54

      Ja sam pola sata TRAŽIO koji je to igrač taj Ve.

  • Eldar Tutnić

    13.03.2017 - 19:58

    77?, ma nek su ga srušili 🙂

  • Bojko

    13.03.2017 - 20:05

    Spavaš li mirno, hcl.hr-u?

  • vet

    13.03.2017 - 20:34

    Ništa čudno. Trebate vidjeti kako je kada je netko Witcheru 3 dao lošiju ocijenu. (7.0 ili thums down) Tornado uvreda i napada, a čak i prijetnji smrću od strane fenbojeva.

    Evo jedan primjer:

    https://www.youtube.com/watch?v=QIeEZeKN8JE

    Bacite oko na komentar dolje.

    • vet

      @vet, 13.03.2017 - 20:40

      Specifično ovo (citat):

      “I have received hundreds of abusive messages over my review, had a few threats of actual violence and had to ban over 200 people for calling me a liar or verbally abusing me. There are community campaigns set up against me, active groups telling people to come and thumb down my video, all because I said the combat sucked. I shows how bad it was in my original review but people accused me of playing it on easy, calling me a liar and that I was misleading people on purpose, honestly, I am very disappointed with the levels of hate and abuse that many people are capable of today, all over a game review, so many childish people full of bitterness and hate. Sure I may have been a little harsh as it does have an amazing story, great setting and very lovable characters (I said all this in my review) but for me the core of the game is the gameplay and for £50 I expect seamless sword combat and excellent enemy Ai but what I got was clunky controls, horrible combat and Ai that is quite possibly the worst I have ever seen in a AAA game. It was this reason it got the thumbs down, I expect a lot more for £50 I won’t be responding to any more comments, this and my other videos speak for me, I am moving on to the next batch of reviews which will be out this weekend. If you do want to argue against this video content or any other, do it respectfully and without abuse and I am more than happy. Start accusing me of deliberately telling lies or hurl abuse at me and it will be your last comment on here, I have zero tolerance as am not in this for views, comments or money, I do it for pleasure.”

      Odavdje: https://www.youtube.com/watch?v=kkFqn1TMeH4

    • closingtime

      @vet, 13.03.2017 - 20:46

      Uvreda i napada ima uvijek, ali DDoS-anje stranice je ipak previše. Nintendo fanboyi su izgleda ipak najžešći, imamo primjera i na ovom portalu.

  • chupacabra1

    13.03.2017 - 20:34

    Cuvajte se onda recenzije Witchera 4 i bijesa balkanskih hakera

  • closingtime

    13.03.2017 - 21:00

    Znači čovjek kaže da je igra dobra, ljudi mu sruše stranicu jer nije rekao da je dovoljno dobra koliko oni žele čuti. Ovdje ništa nije normalno. Ocjena na Metacriticsu pala sa 98 na 97… Mislim da je Sterling sabotirao Nintendo, Zelda je postala omražena, više je nitko ne kupuje, igrači zbog toga ne mogu nastavit igrati, Nintendo propada…. lol kakva hrpa debila.

    • Oblakoder

      @closingtime, 13.03.2017 - 23:36

      Ma nije u tome stvar , to je apsolutno nebitno da li je ocena 98 ili 97, nego ako cela planeta kaze da je igra jedna od najboljih ikad i svi daju ocenu preko 9(sto sam ubedjen da ce i HCL uraditi 🙂 ) nadje se neki pametnjakovic i da 7…Postavlja se pitanje da li je on pametniji od svih i koja je to akcijska avantura bolja i koja nudi od 30 do 80 sati zabave samo u jednom prelazu igre.Ne racunam user score jer se tu zna da eksluzive lose prolaze jer xbox fanovi ce napljuvati ps4 igre i obrnuto ,a Nintendove igre ce napljuvati svi oni koji nemaju Switch i tako svi daju jedni drugima lose ocene u krug :).Meni je smesno kad neko da ocenu tipa 5,6 za Uncharted 4,GTA5,TLoU,Witcer 3 jer mi onda nije jasno sta su tom coveku merila i sa kojim to igrama uporedjuje doticne igre.

    • closingtime

      @Oblakoder, 14.03.2017 - 00:19

      Jednostavno, ne sviđa se sve svakome, koliko god to bilo popularno ili kvalitetno. Nije on pametnjaković jer misli da igra nije za 10. Bio bi to da je igri dao 1 ili 2 i proglasio je najgorom ikada. A mogao je dati i 10 da bi zadovoljio masu ljudi, ali onda gubi smisao recenzija jer nije iskrena. Pročitaj njegov review i pogledaj stvari na koje se žali, nijedna nije glupost. Recenzije služe za to da bi ljudi sami iz toga zaključili paše li im igra ili ne po tome što recenzent iznosi kao dobre i loše strane… zato ih postoji više i svaka ima dozu subjektivnosti i drukčiji pogled na stvari. Ako on kao recenzent koji se već godinama bavi time misli da je igra za 7 i objašnjava zašto je tako, zašto bi trebao biti isključen iz prosječnog rezultata? Čovjek ne pljuva igru bezveze, što je najgore čak kaže i da je dobra. Bio bi mi jasan ‘outrage’ da je njegova recenzija sprdnja i pljuvanje igre po usputnim stvarima , i rezultat 2/10. Bilo je i takvih slučajeva. Tj. i sad mi je jasno – uvrijeđeni Nintendo fanboyevi ne mogu prihvatiti drukčije mišljenje o igri koja je za njih savršena. A ovo što kažeš “to je apsolutno nebitno da li je ocena 98 ili 97”, hajde reci to likovima koji ga osuđuju da je namjerno napisao takvu recenziju da “sabotira Nintendo”, “osobni napad na Nintendo”, doslovno govore da sada Zelda propada zbog njega. Pogledaj malo komentare na yt i twitteru, i na što ljudi troše živote. Ruše stranice i pokreću peticije jer im je igra pala za par mjesta na ljestvici zbog nekog lika što ima drukčije mišljenje o igri nego oni. Stvarno fascinantno.

    • Oblakoder

      @closingtime, 14.03.2017 - 00:54

      Sad je kasno ali cu sutra da procitam i bas me zanima kako je ocenjivao druge igre tog zanra,koje su to po njemu igre bolje i kaka je ocenio te bolje igre…Vrh ironije je reci da je igra dobra ,a dati sedmicu jer da se ne lazemo nema dobro igre sa tom ocenom.To su igre koje se odigraju i za koji mesec zaboravis da si je ikad igrao,a ovo je ocigledno igra koja se pamti i koji ces rado obrnuti par puta.

    • Sackboy

      @Oblakoder, 14.03.2017 - 20:29

      Ne slažem se sa time da user score ne valja i da su ekskluzive loše ocjenjene. Evo par primjera sa metacritica user score: Bloodborne 8,7 – Nioh 9,0 – Nier automata 9,0 – Horizon zero dawn 8,4 – Uncharted 2 8,8 – Uncharted 4 8,2 – The last of us 9,1 a Zelda 7,6

  • AaboOs

    13.03.2017 - 23:17

    Po meni su ovakve rasprave nepotrebne. To je koda nevjernika pokušavaš nagovoriti da Bog postoji (Alah,Buda, ne bitno). Meni je recimo Overwatch šit a da ga nisam ni igro, a da ga dobijem poklonio bi ga nekom. Sve je stvar ukusa, a HCL je tu da radi svoj posao. Svako može doći i izjaviti da mu se to ne sviđa i to je njegovo mišljenje ali većina ni ne konta razliku između izjave svojeg stava i nametanja istog a tu se onda ljudi pecaju i dobijete viđeno. Ovu igru ću igrati sigurno ako dobijem priliku, a igro bi ju i da je ocijena 2\10.

    • Oblakoder

      @AaboOs, 14.03.2017 - 00:07

      Svaka cast to si lepo rekao.Stvarno ne znam ko je ovaj lik ali recimo da neko ko se javno bavi takvim poslom ne moze ocenjivati igru na takav nacim nego mnogo dublje,mora obratiti paznju na svaki aspekt igre i uporediti je sa drugim igrama iz tog zanra da onda dati ocenu.Zamisli kad bi svi ocenjivali igre po tome da li vole ovaj ili onaj zanr na sta bi to licilo i plus reci igra je dobra pa joj dati 7 ,to je meni dovoljno da zakljucim da se radi o nekom saljivdziji 🙂

  • PrydaCro

    14.03.2017 - 00:01

    Svaki clanak o Nintendu i Zeldi daje hrpu komentara. Zanimljivo koliko hatera ima i ako cete vec ocjenjivat kampove tj fanboye sve su to ista govna. Sony ima svoje idiote kao nintendo i microsoft. I stvarno mi je puna kapa ljudi koji uporno seru a nisu igrali igru. Naravno nintendo je potplatio njih sve cak i one manje youtubere koji su kupili konzolu i igru naravno. Ma ova danasnja generacija je toliko retardirana da prosto ne mogu svarit koliko gluposti u pojedinim ljudima ima. Eh taj zlocesti nintendo i njihova jadna jedva prosjecna igra koja steka i vrti se u 6,4 slicice u sekundi i izgleda kao da je radjena za super nintendo sa praznom mapom di nemas sta radit osim setat i gledat u sunce ili tako nesto.

  • PppPP

    14.03.2017 - 00:36

    Kakav umišljeni debil, otkud mu pravo da iznosi svoje mišljenje koje se ne poklapa s mišljenjima drugih?? Giljotina!

  • gundogan

    14.03.2017 - 00:59

    Uopce nije stvar u toj ocjeni. Ja osobno vise igram na playstation konzolama tako da ne ispadne da sam neki fanboy. Oko ove igre se stvorila tolika fama jer su je ljudi poceli pljuvati bezveze jer je dobila odlicne kritike. Msilim kakvi je to mozak hejtat nesto samo sto nemas i pljuvat po necemu sto nisi igrao samo zato sto ti to nemas i jer je dobila odlicne ocjene pa ti to smeta, a sigurno je 90 posto takvih koji su dali negativne ocjene. A vidim ima takvih i tu na hclu.

  • LepiSladja

    14.03.2017 - 04:53

    Iskreno ni meni se Zelda nesvidja nesto posebno, art style mi nije lijep, igra ima problema sa performansama koliko sam vidio, neznam ja sam ovdje vec klasicno candrkalo u ovim komentarima, ali zar vama ljudi nije malo vec puna kapa open world igarama? Ja jedan odlicni witcher 2 odgadjam vec 2 godine odkada sam ga nabavio jer mi se neda trosit trckarat od tocke A do B.
    A i iskreno puna mi je kapa nintenda da super mario i zelda automatski kod odredjenog broja ljudi dobiva 10/10, iako su neke odredjene igre najgore u serijalu, nostalgija je mocno oruzije.

    • LepiSladja

      @LepiSladja, 14.03.2017 - 04:56

      Takodjer se slazem sa Jimom, weapon durability je cancer mehanika, pogotovo kad je tako nerealna i naporna da nakon par minuta opet moras craftat oruzije.

    • Igor Belan

      @LepiSladja, 14.03.2017 - 14:48

      U pravilu uvijek nosiš nekoliko oružja sa sobom – svašta može poslužiti za oružje, a sve vrste neprijateljskih oružja možeš pokupiti. Po ovome što sam dosad igrao mislim da je durability mehanika praktički savršeno ovdje ukomponirana u kompletan sustav toga kako oružja funkcioniraju i kako se taj sustav uklapa u kompletni game world. Evo, primjerice, u ARK-u postoji durability oružja, ali mi je mnogo veća tlaka tamo nego ovdje, gdje je zapravo po prvi put (imo) zapravo zabavno i smisleno odrađena takva mehanika. Upravo zato jer nema craftanja/skupljanja materijala za oružja – u ARK-u ti oružje traje mnogo duže, ali da bi napravio novo moraš uništavat druga oružja da bi skupio materijale za treće oružje… plus, oružja su teška pa te usporavaju ako ih nosiš više odjednom… mah, cijeli sustav treba pojednostaviti.

  • baDarmageddoN

    14.03.2017 - 06:54

    Ja sam prvi koji kaže da je igra debelo precijenjena za 2017. godinu, pogotovo sa tehničke strane ali 8mica ili 9tka je ono što sam gameplay zaslužuje. Ako njemu tehnička strana smeta više nwgo meni onda shvaćam zašto je dao nešto nižu ocjenu. Ljudi moji, ja ne znam tko je tu lud ali prvo Nintendovi fanboji ne žele priznati da je Switch užasno slab pa onda po izlasku da ima stotine problema i zastarjeli softver pa da su dijelovi hardvera sa greškama pa da je i baterija još lošija od očekivanog pa na kraju ne mogu shvatiti kako misle da se jedna 720p igra na konzoli u današnje vrijeme može zvati najboljom i ništa od toga im nije dovoljno loše da sami sebi priznaju da sve ovo oko Switcha nije med i mlijeko? Kada dođe recenzija bit će jako interesantno čitati komentare tih istih jer očito je da žive nekoliko godina iza svih nas ostalih. Ja, zbog svojeg prekratkog igranja za sada neću ocjenjivati ali recimo da me taj sat “bete” sa Switchem i Zeldom nije oduševio i da više od 85 ova igra ne zaslužuje a sam hardver ne zaslužuje niti 49, znači, ispod prolaza za mene.

    • RapthorPechina

      @baDarmageddoN, 14.03.2017 - 09:44

      Mali ispravak , 900p je na switchu i još uvijek premalo za današnje vrijeme!

    • baDarmageddoN

      @RapthorPechina, 14.03.2017 - 10:27

      Da. Na WiiU je 720p. Istina. Ali takva grafika u 900p30 u 2017. je stvarno jako slabo.

    • Goran1234

      @baDarmageddoN, 14.03.2017 - 11:17

      Gle uz neke tehničke probleme koji prijavljuju neki korisnici vezano uz Switch,jedini pravi problem s Switchom na zapadu(ne na zapadnom “balkonu”)je taj što ga trenutačno nema dovoljno.

    • baDarmageddoN

      @Goran1234, 14.03.2017 - 12:25

      Ima drugih tableta koji ljudi mogu uzeti kao zamjenu.

    • Goran1234

      @baDarmageddoN, 14.03.2017 - 12:27

      Hahahaha….ma slažem se…. ?

    • baDarmageddoN

      @Goran1234, 14.03.2017 - 12:53

      lol I ja sa tobom- ono, “jedini” problem. Interesantna je činjenica da po internetu baš i ne piše da samo “balkanci” prijavljuju probleme a osim toga ja nisam balkanac nego Hrvat. Ovo je 21. stoljeće, Jugoslavije hvala Bogu nema (ne ponovila se) a Switch je u dalje hardverski nedovoljno dobar…Gorane

    • Goran1234

      @baDarmageddoN, 14.03.2017 - 13:14

      Dragi frende,hrvatu(inače je Hrvatska je geografski na balkanu)…..problema s prvom serijom konzola je uvijek bilo…kod svih
      Eno Igor je potvrdio da njegova normalno radi…
      Već smo više puta pisali jednom drugom…i složili se oko jedne stvari,to su novci,svatko bi htio imati taj Switch da si ga može priuštiti(kao većina zapadnjaka,uz PC,PS4,Xone)…a zbog takve mržnje prema većini gaming industrije nemamo podršku drugih konzola,a kao posljedica je sve skuplje plaćamo,tj dere nas…Ali eto neki vole gaming zbog Fps,cpu i gpu-a….a neki zbog gaminga samog i to je neka razlika…..između nas dvojice…

    • Goran1234

      @Goran1234, 14.03.2017 - 13:17

      I da pozdrav frende hrvatu od frenda hrvata….doduše koji se rodio u Jugoslaviji,jebiga nisam imao tu čast roditi se u kao ti u nezavisnoj nam domovini,poozzzdravv… ?

    • baDarmageddoN

      @Goran1234, 14.03.2017 - 13:42

      Rođen sam i ja u Jugi i ništa što se sjećam iz tih vremena me ne može natjerati da ikada više poželim isto 😛

    • baDarmageddoN

      @Goran1234, 14.03.2017 - 13:41

      Da budem jasan- balkan, balkansko, balkanski i balkanci se uvijek koristi samo kada se ima nešto loše za reći tako da ono, nema tu previše filozofije. Znači, ja kao krajnji korisnik konzole PS4 ne zaslužujem dobru priču, dobru mehaniku, dobru fiziku a ne zaslužujem dobru grafiku? Tu se razlikujemo. Ja shvaćam da indie igre nemaju resursa za napraviti tehnološka čuda ali od Nintenda imam mnogo veća očekivanja. Niti nema 3D pokemona niti novih mehanika u igrama, u biti osim Wii Sportsa koja je značajnija igra unazad 10 godina od Nintenda? kao što sam puno puta rekao- hardverska poveznica tvojeg Nintenda je sa mojim PSVRom- grafički je to loše tako da ono, ja ne znam zašto briješ samo na grafiku. Poanta je da za iznos koji se traži za Switch i igre za istu konzolu meni nudi premalo. Isto se može reći za VR ali ja to priznam. Zašto je, pobogu, tebi nemoguće priznati da ja jednostavno želim puni a ne polu-proizvod od jedne ogromne tvrtke? Isto kažem i za Ubisoft i za druge studije ako mi ne daju ono što ja želim. Pa neću kupiti auto bez kotača da vrag vraga… Nema šanse 😀 I naravno da bi kupio Switch kada bi bio u RH po cijeni od 1400kuna. Više od toga meni ne vrijedi. Radije si kupim Trustmaster 150 i pripremim se (uz, naravno, spreman VR) za GT sport. Znači, da sumiram. Odlična igra- loša konzola. Da li ću uživati igrajući tu igru na PCu? Hell yeah. Hoću li teško spavati ako naprave 3D Pokemone a ja nemam načina igranja? Hell yeah. Hoću li kupiti Switch po ovoj cijeni? No way, Jose 😛

    • Goran1234

      @baDarmageddoN, 14.03.2017 - 13:49

      Hahaha gle kužim te,ja uz Play Station igram dosta i retro i ostatak gaminga….nikad nisam bio samo na jednom…Ali eto,mislim da se kuzimo….

    • Goran1234

      @baDarmageddoN, 14.03.2017 - 14:10

      Ti za svoje novce zaslužuješ najbolje što misliš da zaslužujes,nije u tome poanta…jbt…ps nemaš ga samo ti….hoću reći da nisu gaming samo ps4 ili Xbox one ili Nintendo Switch….
      Uz Nintendo uvijek imam i Ps pa šta??
      Šta mi vrijedi ako mi netko daje super grafiku i to je to…što je super i pohvalno za današnje vrijeme ja bih radije dao 500kn za Secret of Mana ako je engleski prijevod nego za ovaj HZD,ti hoćeš za svoj novac konzolu koja je u trendu i to je ok…
      Mene zanima malo više gaminga od konzole u trendu…to sam samo htio reći…

    • baDarmageddoN

      @Goran1234, 14.03.2017 - 15:46

      Da se razumijemo, igre poput Killzonea zadnjeg ili The Order…to su igre samo sa ciljem dobre grafike i makar sam Killzone dobio i nešto malo odigrao sa konzolom Order definitivno neću dok ne bude jako jako niska cijena. Mislim, ipak je po nekoj cijeni lijepo pogledati cinematic. Ali FF, HZD, U4 i još neke igre bi i sa Zeldinom grafikom bile odlične ali ovako su potpune. Dobar si mi ti Gorane. Slažemo se mi ali meni Zelda na Switchu ne može biti ono što će biti u 4k na emulatoru 😀 Teksture na stranu, svijet je pomalo prazan ali ajde, to je isto zbog hardvera. Očitavanje tekstura i to sve…opet samo hardverska mana. Sve u svemu igrat ću je još kada dođe ali na Switchu (kao što je to GTA V bio na starim konzolama) ta igra nema svoj puni potencijal.

  • Goran1234

    14.03.2017 - 08:57

    Čovjek je iznio svoje mišljenje i to je ok….koji su njegovi osobni razlozi nebitno….ljudi koji službeno daju ocjene i koji su dali visoke ocjene dali je nakon 50+ sati igre ili priređene igre….
    Dali je igra savršena,nije(takve stvari služe samo kampanji),dali je odlična igra,sigurno je,dali ima minusa?Ima.Dali će se kopirati u budućnosti?Sigurno.Jeli jedna od boljih igri u povijesti.Je.
    Al općenito gaming zajednica se promijenila,meni osobno je sve bilo ljepše prije 20tak godina…od samog načina odrastanje,a dalje da nenabrajam.

    • Dragon3

      @Goran1234, 14.03.2017 - 10:39

      Svaka ti je rečenica na mjestu 🙂

  • fpapac

    14.03.2017 - 09:43

    Procitam vijest i onda idem procitat malo komentara, ali kada vidim koliko ste se raspisali i koliko ih ima, samo odustanem. Koliko strke oko jedne igre koja nece nikada bit najbolja, a sto vise citam komentare i kada vidim koliko ljudi govori da je najbolja i pricaju gluposti, samo mi se nitendo vise gadi i manje imam volje za igrat tu igru.

  • ihneacho

    14.03.2017 - 10:07

    sterling je dobro ocjenio igru, svaka mu čast a nintendo još jednom pokazao da su gnjide

    • ShadowZer4o

      @ihneacho, 14.03.2017 - 10:17

      kakave veze ima nintendo s ovime?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?