HCL.HR

Nedavni redizajn Steam kontrolera ujedno je i finalni

Zoran Žalac 08.01.2015.   •   2 komentara   •   Tehnologija


Dizajn Valveovog kontrolera za Steam konačno je finaliziran i bit će prikazan na Game Developers Conference sajmu u ožujku ove godine.

Valveov kontroler za Steam mašine, koji će osim kao klasičan gamepad služiti i za emuliranje tipkovnice i miša u starijim PC igrama bez podrške za kontrolere, navodno je krenuo u masovnu proizvodnju nakon nedavnog redizajna. Otkrio je to predsjednik tvrtke Origin PC, koja i sama ima nekoliko Steam Machine konfiguracija u pripremi, rekavši kako ćemo više vijesti o konačnom izdanju Steam kontrolera čuti kada krene Game Developers Conference u ožujku ove godine.

Isti izvor navodi kako su se brojne promjene u samom dizajnu kontrolera u usporedbi s inicijalnim modelom iz 2013. godine temeljile na kritikama korisnika. Najvažnija promjena bila je uvođenje klasične analogne palice, a kako možemo naslutiti po ilustraciji zadnjeg redizajna, na lijevi touchpad vjerojatno su integrirane i direkcijske tipke, odnosno D-pad. Nakon svih tih promjena, Steam kontroler sve više sliči klasičnim gamepad rješenjima, ali uz nekoliko ključnih razlika i dalje je kontroler kojemu se itekako radujemo.

Komentari (2)

  • Mzehn

    08.01.2015 - 16:21

    Ima li kakav info kolika će okvirna cijena bit?

  • Phantom

    08.01.2015 - 16:48

    Koliko su ga samo puta redizajnirali i odgodili, na kraju mozda i ispadne nesto sto se zove dzojped a ne onaj cirkus.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?