HCL.HR

Nekadašnji izdavački gigant MicroProse vraća se na scenu s tri nova naslova

Stjepan Fikter 05.05.2020.   •   4 komentara   •   Industrija videoigara


MicroProse je bio jedan od sinonima za strategije i simulacije tijekom 80-ih i 90-ih godina, a sada se opet vraća na scenu sa žanrovima koji su ga proslavili.

Ljubitelji strategija i simulacija na PC-ju tamo od 80-ih godina prošlog stoljeća pa nadalje zasigurno su se barem jednom susreli s izdavačem MicroProse. Dovoljno je za reći kako su se pod njihovom izdavačkom palicom našli Sid Meier’s Civilization te X-COM: UFO Defense. Kasnije nakon prebacivanja vlasništva i svega ostalog, MicroProse je nestao s gaming scene, a nakon više od 15 godina vraćaju se sa žanrovima koji su ih proslavili.

S tri nove igre koje imaju u pripremi planiraju pokoriti vodu, zemlju i zrak. Prva igra – Sea Power: Naval Combat in the Missile Age već po nazivu nagovještava što će nas dočekati. U ovoj igri, pomorske bitke odvijat će se u vrijeme Hladnog rata kontrolirajući NATO jedinice i snage Varšavskog pakta. Uz dinamičku kampanju i ostale dinamičke elemente te borbu u realnom vremenu s mogućnošću pauziranja sukobljavat ćemo se na nekoliko svjetskih vodenih površina.

Druga igra naziva Second Front vodi nas u okruženje Drugog svjetskog rata na taktičko bojište na kojemu će se više od 40 pješačkih jedinica i preko 200 tenkova te drugih vozila boriti na poteze. Uz kampanju i hrpu scenarija, dočekat će se nas detaljna taktička borba na šarolikim terenima.

Treća najavljena igra vodi nas prema nebeskim prostranstvima jer ćemo sjesti u kapetansku stolicu nosača aviona s naslovom Task Force Admiral. Riječ je također o igri smještenu u okruženje Drugog svjetskog rata na pacifičkoj fronti. Uz detaljnu mogućnost praćenja što se događa na “terenu”, moći će se igrati i u opuštenijem okruženju. Uz simulacijski aspekt, igra će predstaviti 95 brodova i 45 različitih aviona.

Označeno sa: ,

Komentari (4)

  • burgi

    06.05.2020 - 07:33

    ok vuce na panzer general…nisam se 100 godina sjetio toga:D

  • SanKa

    06.05.2020 - 09:49

    koja je razlika izmedju 1. i 3. naslova ?

  • buze

    06.05.2020 - 12:16

    ovaj task force admiral gadno kopiru BF 1942 muziku 😀

  • ProperBurial

    09.05.2020 - 22:16

    Nostalgija,nostalgija niz dušu krenulaaaaaaaa

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?