HCL.HR

NES Classic prestao se proizvoditi jer Nintendo nema neograničene resurse

Zoran Žalac 29.04.2017.   •   2 komentara   •   Tehnologija


Predsjednik američkog ogranka Nintenda ponudio je malo detaljnije pojašnjenje zašto je tvrtka prekinula proizvodnju tražene NES Classic konzole.

NES Classic prodaja

NES Classic Edition konzola u nepunih pola godine isporučena je u 2,3 milijuna primjeraka. Fascinantno je kako je 37 godina stara konzola s kolekcijom od 30 igara prodana skoro kao nova Nintendo Switch platforma, a rezultati bi zasigurno bili još i veći da trgovine nisu muku mučile s nestašicom NES Classic konzola.

Broj isporuka neće biti mnogo veći od toga jer je Nintendo prošlog tjedna najavio potpuni prekid proizvodnje NES Classica za sva tržišta. Mnogima je to bio nerazumljiv potez pa je situaciju morao razjasniti Reggie Fils-Aime, predsjednik američkog ogranka Nintenda.

Fils-Aime u intervjuu za magazin Time tako tvrdi da je Nintendo ograničen proizvodnim resursima s obzirom da već proizvode dvije konzole – Switch i 3DS/2DS. “Iz naše perspektive važno je prepoznati gdje leži budućnost naše tvrtke i koja ključna područja poslovanja moramo voditi. Imamo mnogo stvari o kojima se moramo brinuti i nemamo neograničene resurse” – izjavio je Fils-Aime.

Sporna stvar u čitavoj priči jest ta da iz Nintenda prethodno nisu rekli kako će konzola biti isporučena u ograničenim količinama. Još su početkom ove godine uvjeravali fanove kako će pojačati proizvodnju da bi pokrili potražnju na tržištu, ali dva mjeseca poslije toga priča je doživjela sasvim neočekivan kraj.

Označeno sa: ,

Komentari (2)

  • Goran1234

    29.04.2017 - 15:53

    34g stara konzola,NES je izašao 1983g…

    • Goran1234

      @Goran1234, 29.04.2017 - 16:25

      1983 Japan,1985 S.A.D….zašto je to bitno možda znati…(barem u gamerskoj zajednici)zato što je industrija video igara početkom 80tih bila gotovo nestala i onda ovo čudo od Famicoma je spasilo stvar i ustanovilo gameing kakvog danas znamo.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?