HCL.HR

Nezavisno izdavanje igara za Xbox 360 omogućeno od kolovoza

nebel 28.07.2013.   •   0 komentara


Dok će se igre za Xbox One na Live usluzi moći izdavati samostalno tek negdje u bližoj budućnosti, ista opcija za X360 igre bit će omogućena idućeg mjeseca.

Ranije ovog tjedna izvijestili smo kako je Microsoft odlučio promijeniti svoju politiku vezanu za pitanje izdavanja igara nezavisnih developera. Do sada su indie igre na Xbox Live usluzi mogle biti izdane jedino u suradnji s nekim priznatim izdavačem ili Microsoft Game Studiosom, no to bi se ubuduće trebalo promijeniti tako da će indie developeri moći sami određivati datume izlazaka i cijene svojih igara. Ta mogućnost neće biti dostupna odmah po izlasku Xbox One konzole ovoga studenoga, no u slučaju X360 konzole bit će omogućena već idućeg mjeseca.

Tako barem tvrdi FarSight Studios, nezavisni developer download naslova The Pinball Arcade. Informacija se navodi u newsletteru dotičnog tima, a na upit o njoj Microsoft zasad nije želio ništa komentirati već je poručio kako će o nezavisnom izdavanju igara na Xbox platformama govoriti na svojoj Gamescom konferenciji zakazanoj za 20. kolovoz.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?