HCL.HR

Nintendo će i dalje raditi igre za stari Switch nakon što lansiraju novu konzolu

Zoran Žalac 08.11.2023.   •   1 komentara   •   Industrija videoigara, Tehnologija


Nintendov predsjednik potvrdio je kako Switch konzola neće ostati bez novih igara Nintendove produkcije nakon što se pojavi njezin nasljednik.

Nintendo se svih ovih desetljeća držao tradicije da se nakon lansiranja nove platforme za igranje okreću izradi igara isključivo za tu platformu. No, slično kao u slučaju PlayStationa i Xboxa na prijelazu u aktualnu generaciju konzola, Nintendo će se u budućnosti udaljiti od te tradicije pa će lansirati svoje nove igre na staroj konzoli i nakon što u prodaju krene nasljednik Switcha.

“Nastavit ćemo s lansiranjem novih igara i sadržaja za Nintendo Switch bez da se vežemo za tradicionalni koncept životnog ciklusa platforme.” – poručio je Nintendov predsjednik u nedavnom financijskom izvješću za prethodni kvartal.

Ovakva promjena plana izravno se veže uz vrlo dobru statistiku korisničkih računa kojom se Nintendo pohvalio. Trenutno imaju više od 38 milijuna aktivnih pretplatnika na Nintendo Switch Online, a korisnički račun za Nintendove platforme  kreiralo je 330 milijuna igrača.

Odluka o nastavku podrške za Switch vjerojatno dolazi iz Nintendove bojazni za poslovanje na smjeni generacija njihovih konzola. Kroz povijest se pokazalo da je Nintendo uvijek imao uspone i padove prilikom uvođenja novih konzola. Ako gledamo kućne konzole, SNES se prodao slabije od NES-a, N64 se prodao slabije od SNES-a, GameCube se prodao manje od N64. Wii je kratko promijenio situaciju pa je uslijedio Wii U koji je zabilježio veliki pad prije nego je uslijedio ponovni uspjeh sa Switchem.

Zadržavanje podrške za Switch Nintendu bi moglo osigurati mirniju tranziciju na sljedeću generaciju, koja bi trebala započeti 2024. godine.

Komentari (1)

  • RPGamer

    08.11.2023 - 16:58

    Super, samo je pitanje koliko će dugo raditi igre nakon izlaska nasljednika. Očekujem još dosta zanimljivih JRPG igara, barem da na starom Switchu izađe još koji Dragon Quest Monsters Joker, Shin Megami Tensei ili eventualno novi Pokemon Mystery Dungeon, bio bih presretan.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?