HCL.HR

Nintendo će raditi igre za Switch do 2025. godine

Zoran Žalac 03.10.2023.   •   1 komentara   •   Industrija videoigara


Nintendov predsjednik izjavio je kako će Nintendo Switch konzola dobivati nove Nintendove igre do proljeća 2025. godine.

Vrlo je izgledno da ćemo iduće godine vidjeti nasljednika Nintendo Switch konzole. I to nam nameće pitanje – što će se dogoditi sa starim Switchem, odnosno najprodavanijom konzolom prošle generacije?

Ako je vjerovati izjavi Nintendovog predsjednika Shuntara Furukawe, Switch će imati Nintendovu podršku u vidu novih igara sve do proljeća 2025. godine. Preciznije rečeno, Furukawa je izjavio kako tvrtka trenutno u razvoju ima igre za Switch koje su u planu za iduću fiskalnu godinu.

Jedine najavljene Nintendove igre koje kalendarski ulaze u taj raspored trenutno su Paper Mario: The Thousand Year Door te Luigi’s Mansion 2 HD. 

Tradicionalno Nintendo nema naviku lansirati svoje igre za više različitih konzola. Ipak, Switch je Nintendova najprodavanija kućna konzola i teško je povjerovati da će pojavom nove konzole preko noći potpuno zanemariti onu staru. Slično se, između ostaloga, dogodilo Sonyju koji je isprva “vjerovao u generacije” konzola, da bi po izlasku PlayStationa 5 na kraju ipak još dvije godine lansirao igre za stari PlayStation 4.

Komentari (1)

  • mamojebac

    03.10.2023 - 16:56

    Kako god, samo da se na “novom” switchu može koristiti trenutni acc.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?