HCL.HR

Nintendo je htio raditi Harry Potter igre

Zoran Žalac 10.02.2015.   •   2 komentara   •   Zanimljivosti


Po navodima izvora portala Unseen64, Nintendo je prije 17 godina na piku imao Harry Potter franšizu, no u konačnici za nju nije imao ništa drugo za ponuditi osim adaptacije u videoigru.

Portal Unseen64 prenio je interesantnu priču o tome kako je američki ogranak Nintenda 1998. bio zainteresiran za dobivanje ekskluzivnog prava adaptiranja književnog serijala o Harryju Potteru u videoigru. Kako tvrde anonimni izvori, Nintendova ponuda čak je i razmotrena, te je studio čak privremeno zaustavio rad na igrama Ridge Racer 64, Bionic Commando i Crystalis dok su čekali odgovor od vlasnika Harry Potter licence, same autorice J. K. Rowling.

Nintendo je tada navodno planirao dvije igre – avanturu iz trećeg lica, te igru koja bi se bazirala na Potterovom Metloboju. Na potonjoj je radio crtač Marvelovih stripova Adi Granov i bio je zadužen za dizajniranje likova. Igre su bile planirane za Nintendo 64, Gameboy Advance i kasnije Gamecube, zajedno s budućim platformama iz Nintenda, te su trebale izlaziti paralelno s novim knjigama u HP serijalu.

Međutim, Nintendova ponuda za adaptiranje Harryja Pottera na kraju je odbijena. Umjesto da licence za različite forme adaptacija udijeli različitim tvrtkama, Rowling je Pottera prodala Warner Brosu koji je osim igara (u režiji nesretnog Electronic Artsa) ponudio i filmske adaptacije.

Komentari (2)

  • Lexa01

    10.02.2015 - 19:40

    Ovo sto se tice skvidica odnosno metloboja im nije bila tako losa ideja 😀 dok ova avantura iz treceg lica i nije u njihovom stilu 😛

  • gamer97th50

    10.02.2015 - 21:34

    mozda bi sad nesto i valjo,a ne glupi ea…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?