HCL.HR

Nintendo ne želi pretjerati s mikrotransakcijama jer smatra kako bi naštetile njegovoj reputaciji

Hrvoje Smoljić 28.08.2019.   •   6 komentara


Nintendo želi svesti mikrotransakcije na minimum i radije bi da su njihove igre što dostupnije širem broju ljudi, ali naravno, opet kako bi u konačnici masno zaradio.

Nintendo je oduvijek bio kompanija koja se voli prikazati da je sklona obitelji i zbližavanju ljudi svih godina kroz digitalnu i drugu zabavu. Nema u njihovim igrama previše ženskih oblina, kontroverznih tema – sve je šareno, veselo, a kad protivnika udarite po glavi iz nje izlaze zvjezdice umjesto krvi. Ako je Nintendu do ičega stalo, to je do njegove reputacije, a to ima i dodatnu pozitivnu posljedicu.

Naime kompanija smatra kako bi previše mikrotransakcija moglo naštetiti njihovom prepoznaljivom brendu. U skladu s tim, već su ranije neke od svojih studija upozoravali da s istima ne pretjeruju, a tu će filozofiju primjeniti i u budućnosti – naročito kada su u pitanju mobilne igre. Dragalia Lost je jedna od igara gdje je i sam njen proizvođač priznao kako bi od igre zaradio mnogo više da izdavač nije Nintendo.

Nadolazeći Mario Kart Tour za Android i iOs mobilne uređaje će tako također svesti mikrotransakcije na minimum. Iz kompanije smatraju kako će lako dostupne i jeftine mobilne igre natjerati igrače da kupe i zaigraju njihovu “veliku” braću na Nintendovim konzolama. U prijevodu, logika je – svidi li vam se mobilni Mario Kart Tour, pohrlit ćete u dućan kupiti Switch s upakiranim Mario Kart 8 Deluxe. Ima smisla.

Komentari (6)

  • VuklaVukCRO

    28.08.2019 - 21:08

    Hvala Bogu da netko ima zrno pameti u glavi!

    • Jere Zaja

      @VuklaVukCRO, 29.08.2019 - 14:18

      neka imaju pameti, problem je sta su im cijene igrica nezamislivo skupe

  • l)oolvl

    29.08.2019 - 01:46

    stvar je jedino u tome da su igrači na mobitelu uglavnom toliki casualci da će im teško tako nešto pasti na pamet

  • Dajsikeks

    29.08.2019 - 11:42

    Ne žele mikrotransakcije, ali zato prodaju dan danas igre i dodatke za switch sa pre visokom cijenom. Zelda je super igra ali da je dalje prodaju za 70€ na njihovom store-u to je čista pohlepa

    • marko1106

      @Dajsikeks, 29.08.2019 - 12:40

      Ma ovo su ti trikovi. Isto kao sto EA kaze da nova igra nece imati mikrotransakcije. Ti sto to moraju govoriti i naglasavati su najgori.

    • Masterchief

      @Dajsikeks, 29.08.2019 - 13:02

      Cijena je 60$ na Nintendo eShop-u, a ne 70$, ali se slažem da im dodatci za Switch imaju puno prevelike cijene.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?