HCL.HR

Nintendo otkrio online Wii U mrežu Miiverse

Igor Belan 04.06.2012.   •   1 komentara


Integralni dio nadolazeće Wii U konzole iz Nintenda biti će Miiverse, interesantno koncipirana društvena mreža koja neće prekidati gameplay i s kojom će sve Wii U igre biti kompatibilne.

Tijekom Nintendo Direct video prezentacije posvećene otkrivanju novih detalja o Wii U konzoli prije centralne E3 konferencije koja se održava sutra, kompanija je otkrila Miiverse – društvenu mrežu koja će činiti integralni dio Wii U konzole.

Prva stvar koju ćete vidjeti kada upalite svoj Wii U je upravo Miiverse, odnosno hrpu Mii likova vaših prijatelja okupljenih oko igara koje igraju. Prijateljima tada možete “prići” i pričati s njima koristeći virtualnu tipkovnicu na ekranu Wii U Gamepada, a biti će moguće razmjenjivati i kratke crteže crtane stylusom kao i screenshote iz igara.

Nintendo Wii U Miiverse E3 2012

Kao integralni dio Wii U konzole, Miiversu će se moći pristupiti u bilo koje vrijeme, uključujući i tijekom igre. Demonstiran je i koncept kojim bi putem ove usluge trebalo biti moguće ostavljati prijateljima kratke poruke unutar samih igara, što uključuje i singleplayer igre. Primjerice, hodate nekim levelom neke igre i naletite na prijateljevu poruku koja upozorava da iza sljedećeg ugla slijedi nekakav boss. Dobro, to bi bilo čisto spoilanje, ali razumijete koncept.

Pridodajući opsežnim mogućnostima komunikacije s prijateljima putem Miiversa, demonstrirana je i mogućnost video poziva koristeći prednju kameru na Wii U Gamepadu. Pogledajte Miiverse u akciji putem službenog trailera – samo ne dopustite da vas loša gluma smetne od onoga što je ovdje u smislu tehnologije bitno primijetiti.

Osim putem Wii U konzole Miiverse mreži moći će se pristupiti i koristeći 3DS, a kasnije i putem bilo kojeg internet-sposobnog mobilnog uređaja. Nintendov izbor riječi ovdje je zanimljiv jer nisu ni u jednom trenutku spomenuli da će Miiverse biti dostupan u obliku aplikacije za iOS, Android ili neki drugi mobilni OS.

Više o Wii U konzoli čuti ćemo sutra na Nintendovoj centralnoj E3 konferenciji te dan nakon toga na još jednoj prezentaciji fokusiranoj na softver. Sve o tim konferencijama pratimo u našem E3 podforumu, gdje imate točan raspored konferencija i gdje ste svi pozvani na komentiranje s nama.

FORUM: E3 2012 podforum

Komentari (1)

  • l)oolvl

    04.06.2012 - 17:23

    lol katastrofa video. a malo i čudno izgleda ovaj kontroler dok se igra

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?