HCL.HR

Nintendo otpušta ljude koji im testiraju igre – jer više nemaju što testirati?

Zoran Žalac 28.03.2024.   •   0 komentara   •   Industrija videoigara


Američki ogranak tvrtke Nintendo najavio je restrukturiranje u odjelu za testiranje igara. Neki će “sezonski” radnici biti otpušteni, dok će drugi dobiti posao za stalno.

Val otkaza zapljusnuo je i tvrtku Nintendo, ali njima je situacija malo drugačija nego ostatku industrije videoigara.

Naime, potvrđeno je kako će do otpuštanja radnika doći u američkom ogranku Nintenda, specifično u odjelu za testiranje igara. Prekid radnog ugovora dobit će neodređeni broj zaposlenika, ali onih koji nisu imali ugovor na neodređeno vrijeme. S druge strane, neki postojeći “sezonci” u Nintendu dobit će ugovor za stalno.

Iako situacija kod Nintenda nije tako tragična, svejedno se radi o smanjenju radne snage i postavlja se pitanje zašto do toga dolazi kad Nintendu u financijskom pogledu nikad nije bilo bolje nego je sada. Nagađanja kažu kako smanjenje radne snage koja testira igre sugerira da Nintendo za ostatak 2024. godine baš i nema nekih velikih igara u planu. Nasljednik Switch konzole navodno je prebačen na 2025., već je potvrđeno kako ove jeseni neće biti novih Pokemona, a zadnja Nintendova igra s datumom izlaska za ovu godinu je Paper Mario remake koji stiže u petom mjesecu.

Označeno sa: ,

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?