HCL.HR

Nintendo ove godine preskače Gamescom sajam u Njemačkoj

Zoran Žalac 15.04.2024.   •   3 komentara   •   Industrija videoigara


Tvrtka Nintendo odlučila je da ove godine neće sudjelovati na najvećem europskom sajmu videoigara, njemačkom Gamescomu.

Nintendo se 2023. vratio kao izlagač na najvećem europskom (sada i svjetskom) sajmu videoigara – Gamescomu, prekinuvši tako četverogodišnju pauzu. Iza kulisa su ondje developerima navodno prikazivali i hardver koji će koristiti u Switch 2 konzoli. Očekuje se da će ta konzola biti javnosti predstavljena ove godine, ali znamo da se to neće dogoditi na Gamescom sajmu.

Kako prenosi njemački Gameswirtschaft, iz Nintenda su im potvrdili kako ove godine ne planiraju biti prisutni na Gamescomu. Umjesto sudjelovanja na sajmu, fanovima će omogućiti isprobavanje igara za Nintendo Switch na drugim događajima diljem Njemačke.

Šanse da će Nintendo Switch 2 biti najavljen do Gamescoma (krajem osmog mjeseca)  i dostupan za isprobavanje bile su vrlo male, gotovo nikakve, tako da ovo nije neko veliko iznenađenje. Više je svojevrsna potvrda onoga da Nintendo za ovu jesen u planu nema baš puno novih igara.

Ostaje za vidjeti hoće li se na Gamescomu pojaviti ostale velike tvrtke u ovoj problematičnoj godini. Sony / PlayStation nije izlagao svoje proizvode na njemačkom sajmu još od 2019., a za ovu su godinu već najavili kako neće imati novih igara iz svojih poznatih serijala.

Komentari (3)

  • Nemanjazzz

    15.04.2024 - 15:07

    Ici ce na sajam advokata umesto toga

  • Lepoglava

    16.04.2024 - 00:17

    U prijevodu to znači da Switch 2 ne bude izašel ove godine

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?