HCL.HR

Nintendo Play Station je najskuplje plaćena konzola u povijesti

Zoran Žalac 07.03.2020.   •   3 komentara


Završila je aukcija za prototip konzole koju su početkom devedesetih zajednički razvijale tvrtke Sony i Nintendo.

Zaključena je javna aukcija za najrjeđu konzolu ikad napravljenu – Nintendo Play Station. Prototip konzole iz 1991., koji se smatra jedinim poznatim u opticaju, na kraju je prodan za iznos od 360 tisuća američkih dolara. Time je ujedno postavljen i novi rekord te je Nintendo Play Station najskuplje plaćeni gaming suvenir koji je prodan na javnoj dražbi.

Kupac je želio ostati anoniman pa nije poznato kome sada pripada ovaj dio gaming povijesti. Činilo se u jednom trenutku da će konzola biti prodana za još veći iznos od 420 tisuća dolara, ali je jedan od potencijalnih kupaca povukao svoju ponudu. Jedan od sudionika u dražbi bio je i Palmer Luckey, osnivač Oculus VR-a, no čini se da u konačnici nije platio trećinu milijuna za staru konzolu.

UPDATE: Kupac ipak nije dugo ostao anoniman. Radi se o Gregu McLemoreu, osnivaču stranice Pets.com, koji sada namjerava otvoriti muzej za stare konzole i arkadne strojeve. Do sada ni na jedan drugi komad hardvera nije potrošio više novca nego na ovaj prototip.

Označeno sa: ,

Komentari (3)

  • theth1ef

    07.03.2020 - 12:23

    Jel ima koju igru/demo ili je samo za gledati?

  • nexus856

    07.03.2020 - 12:46

    Bio sam negdje cito da mu je neko bio ponudio 1,2 milijuna dolara, a lik odbio…….i sad dobije za nju 360 tisuca………..budala.

  • Artyom

    07.03.2020 - 15:09

    Ima jedan dobar YT video gdje su konzolu rastavili, i popravili sve što nije radilo. Ugl, konzola nije ništa više nego Super Nintendo sa cd driveom.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?