HCL.HR

Nintendo prodao više Amiibo figurica nego Wii U konzola

Zoran Žalac 08.05.2015.   •   3 komentara


Premda je prodaja Wii U konzole malo živnula, Nintendo se još uvijek ne snalazi najbolje na tržištima kojima žele dominirati.

Konzole aktualne generacije iz Sonyja i Microsofta u godinu i pol otkako su na tržištu već su prešišale 10 milijuna prodanih primjeraka. S druge strane, Nintendo Wii U koji je na tržištu već dvije i pol godine još uvijek nije dosegnuo tu brojku. Po zadnjem izvješću, unatoč odličnoj 2014. godini za konzolu, Nintendo je prodao 3,38 milijuna Wii U konzola, čime se ukupan broj popeo na 9,54 milijuna do 31. ožujka.

Ipak, to za Nintendo i nije tolika tragedija. Naime, samo su se prošlogodišnji Mario Kart 8 i Super Smash Bros. Wii U prodali u 5,11 milijuna, odnosno 3,65 milijuna primjeraka. Nažalost, odlična Bayonetta 2 još nije uspjela ostvariti milijunsku prodaju.

S druge strane, dobru prodaju imao je i drugi Nintendov „biznis“ – onaj s Amiibo figuricama. Tih je figurica za Wii U platforme kroz svega pet mjeseci prodano 10,5 milijuna. To je još uvijek malo u usporedbi sa Activisionovim Skylanders figuricama kojih je prodano više od 240 milijuna, no zanimljivo je kako je Nintendo zapravo podcijenio interes publike za figuricama.

Rezultat je takav da nikako ne mogu pokriti nestašicu figurica jer je potražnja za njima jednostavno veća od ponude. U Nintendu čak priznaju kako će to potrajati još neko vrijeme, no u međuvremenu će proširiti ovaj segment poslovanja i na 3DS koji će uskoro dobiti Amiiibo adapter.

Komentari (3)

  • hanteed

    09.05.2015 - 14:58

    koliko kosta amibo figurica a koliko konzola wii u

    • Cryster

      @hanteed, 09.05.2015 - 16:10

      Wii u možeš naći u svijetu medija bundle premium edition sa super mario kart 8 za 2.500 kn
      amiibo ti kosta ja msm od 70 do 100 kn iqko neke rijetke amiibo figurice kao dedede su rijetke jer ih nintendo ne proizvodi jer misle da niau toliko popularni likovi pa ih neko nade i kupi za 70kn i prodaje ih na ebayu za 100 dolara.
      ali zato ces uvijek naci super maria,luigia,linka i yoshia jer su popularni likovi pa ih nintendo pravi ajko puno 🙂

    • Cryster

      @hanteed, 09.05.2015 - 16:11

      Ima puno gresaka jer pisem na mobu

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?