HCL.HR

Nintendo se boji da će mu konkurencija ukrasti ideju nove konzole

Zoran Žalac 26.06.2015.   •   0 komentara


Nintendo neće pričati o svojoj novoj konzoli još godinu dana jer u tvrtki strahuju kako bi konkurenti mogli kopirati njezine inovacije.

Nagađanja o tome što bi Nintendova nova kućna konzola kodnog imena NX zapravo trebala biti potrajat će barem još godinu dana. Naime, predsjednik tvrtke Satoru Iwata pojasnio je zašto tvrtka do daljnjega neće pričati o svojoj novoj konzoli. Odgovarajući na pitanje o mogućoj podjeli između Wii U i NX platformi, Iwatta je izjavio kako o novoj konzoli ne mogu pričati jer bi tada njihovi konkurenti uzeli nove ideje koje konzola donosi pa kupci na kraju ne bi bili iznenađeni.

Što se tiče „podijeljene“ podrške za dvije platforme, Iwata je izjavio kako prekidanje podrške za Wii U po izlasku nove konzole nikome ne bi koristilo. Premda Wii U nema neku bajnu bazu igrača u usporedbi s drugim platformama, Nintendo će nastaviti raditi igre i za tu konzolu nakon što na tržište izbaci novi hardver – barem još godinu ili dvije dok svi zaboravimo da se Wii U ikada dogodio.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?