HCL.HR

Nintendo Switch – cijena, hardver, datum izlaska i prve igre

Igor Belan 13.01.2017.   •   114 komentara   •   Tehnologija


Moderna nova konzola iz Nintenda poznata kao Nintendo Switch sada je detaljnije predstavljena, zajedno s datumom izlaska, hardverskim detaljima i prvim igrama. Evo što smo saznali!

nintendo-switch

Nintendo je danas u 5 ujutro po našem vremenu detaljnije predstavio Nintendo Switch, svoju novu modernu konzolu koja će biti biti hibrid kućne i prijenosne konzole. Ako niste pratili prvo predstavljanje Switcha prije dva i pol mjeseca, riječ je efektivno o prijenosnom tablet uređaju iznadprosječne (grafičke) snage za takvu vrstu uređaja koji dolazi s odvojim kontrolerima na bokovima, a po povratku kući može se spojiti na dock i tako tako instantno prebaciti (switchati) sliku s tableta na vaš kućni TV. One kontrolere s lijevog i desnog boka tableta tada možete odvojiti od tableta i spojiti zajedno u jedan klasičan kontroler, te tako nastaviti igrati istu igru na TV-u.

Riječ je o interesantnom konceptu, no kada je predstavljen prije dva mjeseca 3-minutnim videom dobili smo samo ideju o tome što je Switch zapravo, ne i detalje. Detalji o hardverskoj snazi u međuvremenu su isplivali u javnost kao tračevi za koje se ljudi iz inudstrije igara kunu da su točni. No hardverski detalji samo su dio priče – svi smo i dalje čekali današnji datum, za kada je bilo zakazana Nintendova službena prezentacija detalja o Switchu. I Nintendo nije razočarao – ranije danas predstavili su datum izlaska, cijenu, kao i neke od prvih naslova koje ćemo na Switchu moći zaigrati.

Pa krenimo redom – datum izlaska i cijena. Nintendo Switch izaći će globalno 03.03.2017. po cijeni od 299.99 USD u SAD-u, 279.99 GPB u Ujedinjenom Kraljevstvu i 29,980 japanskih jena. Cijena za Europu nije otkrivena na ovoj prezenzaciji (rekli su da će varirati od prodavača), ali vođeni povijesnim činjenicama možemo pretpostaviti da će iznositi oko 299.99 eura u Europi. To je viša cijena nego su se mnogi nadali, a mi bismo rekli i previsoka da Switch bude novi veliki hit za Nintendo, kao što su Wii i DS svojevremeno bili. Vrijeme će pokazati.

HARDVERSKI DETALJI NINTENDO SWITCHA

Što se hardverskih detalja koji su danas otkriveni tiče, Nintendo nije išao u detalje o grafičkim performansama konzole, no uz Nvidia Tegra hardver i grafički izgled prvih prikazanih igara svakako djeluje dovoljno sposobna da bude impresivna neko vrijeme, barem što se tiče činjenice da se radi o prijenosnom uređaju koji može raditi na bateriji. Ono što je otkriveno i službeno potvrđeno je to da će baterija trajati od 2.5 do 6.5 sati, ovisno o igri koju igrate. To je naravno apsurdno širok i nejasan vremenski raspon za jednu službenu definiciju o trajanju baterije, ali nam barem govori dovoljno da zaključimo kako trajanje baterije neće biti sjajno, ali će vjerojatno biti dovoljno za većinu situacija kada morate malo ubiti vrijeme izvan udobnosti doma. Baterija će se puniti USB Type-C konektorom, a potvrđeno je i da je moguće koristiti uređaj za vrijeme punjenja.

Switch dolazi s kapacitivnim multitouch ekranom dijagonale 6.2 inča te uz 32GB interne memorije, proširive dodatno s microSDXC karticama. Kada je kupite, u kutiji uz samu konzolu doći će lijevi i desni JoyCon kontroleri, tzv. JoyCon Grip (na koji spojite kontrolere kada ih želite pretvoriti u jedan veći kontroler), Switch dock kojim se konzola puni i spaja na TV, HDMI kabel i AC adapter. Za Switch će biti dostupan i dodatni Pro kontroler, no njega ćete morati kupiti odvojeno.

Drago nam je bilo čuti da će Switch biti konzola lišena regionalnih ograničenja (što je Nintendo volio nametati u prošlosti), što znači da ćete moći kupiti japansku ekskluzivu i uredno je pokrenuti na svojoj europskoj Switch konzoli.

JOYCON KONTROLERI SU POMALO POSEBNI

Iako izgledaju premaleno i po ničemu previše posebno, odvojivi JoyCon kontroleri su zapravo poprilično zanimljiv komad tehnoloigije. Nintendo kaže kako svaki JoyCon skriva nezavisni žiroskop i senzore pokreta, a uz klasične tipke i klikabilnu analognu palicu, imaju i posebno Capture dugme (poput Share tipke na DualShocku 4), kao i NFC čitač za Amiibo figure i druge uređaje.

switch-joycon

No osim toga, desni JoyCon ima i IR senzor koji može, pazite ovo, “osjetiti oblik i udaljenost objekata u koje je uperen”, a sadrži i nekakav poseban sustav vibracije koji navodno radi drugačije od dosad viđenih takvih tehnologija pa navodno može realistično prenijeti osjećaj “kockia leda u čaši” ili osjećaj “ulijevanja tekućine u čašu”.

NINTENDO SWITCH ONLINE SERVIS

Kao svaka moderna konzola današnjice, Nintendo Switch imati će i robusno online iskustvo, Nintendo obećava. Sve online usluge Switcheva online servisa biti će besplatne, ali samo u početku – točnije do jeseni ove godine. Tada će to postati plaćena online usluga, baš poput Xbox Live Golda ili PlayStation Plusa.

Više detalja o tom sustavu otkrit će kasnije, no već sada znamo da planiraju povezati taj online servis s vašim samrtphoneom preko kojega ćete moći dogovarati termine za igranje s prijateljima, chatati i tome slično, a planiraju i davati besplatne igre pretplatnicima – no čini se da će početi s NES i SNES naslovima. Lijepo je malo vratiti se u retro vode s takvim starim igrama, ali svima je jasno da te igra po pitanju cijene danas zaista ne vrijede mnogo. Pogotovo u svijetu gdje je apsolutno sve te igre moguće gotovo savršeno emulirati.

PRVE IGRE ZA NINTENDO SWITCH

Nintendo nije oduševio predstavljanjem prvih igara za Nintendo Switch, ali svakako nije ni razočarao. Već odavno znamo da nova The Legend of Zelda igra, podnaslova Breath of the Wild stiže na Switch, a još jedna velika ekskluziva koju su odmah najavili za novu konzolu je i punokrvna, trodimenzionalna Super Mario igre nazvana Super Mario Odyssey. To je naravno toliko važan naslov da smo mu posvetili cijelu jednu zasebnu vijest gdje možete vidjeti i prvi trailer koji pokazuje čisti gameplay.

Nova Zelda je dobila i novi trailer koji je u jednom danu skupio gotovo 3 milijuna pogleda, još jednom dajući potvrdu da Nintendo itekako ima ogromnu bazu fanova koji obožavaju njihove najbolje franšize. Pogledajte ga ispod.

Te dvije igre nisu jedine ekskluzive koje će pomoći prodati Switch ove godine – sve ostale igre koje ćete moći zaigrati samo na Switchu pokrili smo u zasebnoj vijesti – samo kliknite ovdje i pripremite se za hrpu krasnih trailera.

Veliki problem Nintenda već godinama je podrška developera treće strane, a kako bi pokazali da Switch konzolu studiji diljem svijeta planiraju podržavati svojim naslovima Nintendo je objavio kako između ostalog na Switch dolaze FIFA 18 i NBA 2K18, sportske igre koje godinama nismo vidjeli na Nintendovim konzolima. Službeno je potvrđeno da na Switch dolazi i Skyrim (također prvo pojavljivanje na Nintendovim konzolama), no to je sve samo početak priče. Za pun popis naslova treće strane koji dolaze na Switch provjerite ovu vijest u kojoj imate i malu video-montažu praktički svih igara koje dolaze na Switch.

Što mislite o Switchu sada kad znamo više detalja o hardveru? Mislite li da je cijena previsoka? Popričajmo o tome u komentarima.

Komentari (114)

  • Cheesemassacre

    13.01.2017 - 11:40

    Definitivno previsoka cijena.
    199€ bi još nekako prošlo, ali ovo nema smisla.

    • Stajic51

      @Cheesemassacre, 13.01.2017 - 11:46

      199 za novu konzolu? Preterao si i ti malo. Ok cena bi bila 249€, ali dobro, šta da se radi.

    • nikola2222253

      @Stajic51, 13.01.2017 - 11:48

      Mislim da bi 150 dolara bila najbolja cijena.

    • Cheesemassacre

      @Stajic51, 13.01.2017 - 13:00

      To je običan tablet.

    • brlja

      @Cheesemassacre, 13.01.2017 - 17:04

      Stvarno nije obican tablet. Ne postoji tablet na svijetu koji moze vrtit nesto sto graficki izgleda ko nova zelda, i sa mocnijim hardwareom od switchevog. Postoji nesto sto se zove optimizacija. Danasnji hardware je izuzetno mocan i cuda bi se mogla izvuc iz svakog mobitela da se neko pozabavi. Usporedjivat switch sa plejkom il xboxom nema smisla al bome ni sa tabletom.

    • black_out

      @Cheesemassacre, 13.01.2017 - 13:38

      Upravo ovo. Za 200 bi se prodavao kao lud. Ili možda čak i za 300, ali pod uvjetom da je jak barem kao XBONE. NITENDO bi i ovce i novce. Nemere.

    • Marac Marko

      @Cheesemassacre, 14.01.2017 - 10:22

      Ako je to obican tablet, ako ti je cijena previsoka, kako volim PS fanovi, obozavam vas, najjaca generacija fanova i trolera je izrasla od postojanja Sonya na trzistu igrajucih konzola.. haha.. Tu su ti dvije konzole minimalno, kucna i prijenosna, sa odlicnim kontrolama Wii konzole, naprednim, znaci minimalno 3. u jedan, di je to onda skupo. Kupi PS4 i vitu pa mi reci koliko si to platio. 😀 😛 Posto se debelo zna da je ovo vise PS portal i 90% igraca koji ovdje citaju su fanovi Sonyja komentari su ocekivani ali budite bar malo realniji kad pljujete po svemu sto nije Sony.. hahaha.. Mada ja se bar nasmijem kad citam toliko napisanih nebuloza i trolanja.. :)))))

    • Igor Belan

      @Marac Marko, 14.01.2017 - 12:03

      Stari, prestani s ovakvim ispraznim i uvredljivim fanboy-wars komentarima i napiši malo konkretnije i realnije zašto misliš da je cijena OK i sve će biti u redu. Inače, neće sve biti u redu i dobit ćeš ban.

    • Marac Marko

      @Igor Belan, 14.01.2017 - 20:21

      Pa procitaj jos jednom i reci da ti nisam objasnio!! Moze BAN, nemas brige, big deal.. Lepo sam objasnio da kupi Vitu i PS4 i objasni koliko si to plato i onda usporedi sa Switchom. Znaci dobis vise konzola za manje novaca, 3DS+Wii+Wii U, sa solidnim hardverom. I ako se rqazumijes u hardver onda sigurno znas i da je manje skuplje, tipa LAPTOP naspram stolnog racunala, zbog čipova, i svega ostalog ItD.. da ne nabrajam.. E pa sad sam objasnil ukratko 😉 😀

    • Igor Belan

      @Marac Marko, 15.01.2017 - 01:33

      Switch ne pokreće 3DS igre, ne pokreće ni Wii igre, a bome ni Wii U igre. Nije savršeno backwards kompatibilan sa tim konzolama. Ti si doslovno sada rekao da u Switchu dobiješ tri konzole. Što nije istina. Možeš ti reći da će Switch sigurno dobiti neke 3DS, Wii i Wii U igre u posebnim izdanjima za Switch, i tu ćeš možda biti djelomice u pravu. Ali to i dalje nije ni blizu toga da kupnjom Switcha dobiješ 3DS, Wii i Wii U u jednom. Ali da, u pravu si u pogledu da ovime dobiješ i kućnu i prijenosnu konzolu u jednom, kao i u tome da, barem naširoko i općenito gledajući, hardver u manjem kućištu košta više od hardvera u velikom kućištu. Sljedeći put samo provedi minutu-dvije više uz komentar da ga malo spretnije napišeš i prije objave izbriši onaj dio u kojem sasvim očito vrijeđaš ljude koji vole Sony konzole i veličaš Nintendo lažima, i sve će biti OK. A ako i nakon ovoga nekako dobiješ ban ovdje zbog sličnih komentara u budućnosti, molim te samo da se sjetiš da si rekao “big deal” na samu pomisao bana i ne vraćaš se više od sramote.

    • mvila

      @Cheesemassacre, 14.01.2017 - 13:29

      Čitam komentare i ne znam zašto su ljudi iznenađeni cijenom, i zašto misle da je cijena previsoka. Kažeš: “199€ bi još nekako prošlo”, kao da ti je i tih 199€ skupo. Pa toliko ti košta novi 3DS… Ako uzmemo u obzir da najjeftinija varijanta PS4 danas košta toliko, onda je 299€ sasvim normalna cijena. Switch nije samo prenosna konzola, to je nasljednik Wii U, to je konzola koja treba da parira PS4 i XB1. Cijena je sasvim očekivana, za mene.

    • Marac Marko

      @mvila, 14.01.2017 - 20:42

      Ma zaboravi ovdje sa takvim komentarima jer ces i ti biti opomenut 😉

    • mvila

      @Marac Marko, 15.01.2017 - 09:09

      Ne znam zašto bih bio opomenut zbog iznošenja vlastitog mišljenja, bez vrijeđanja drugih korisnika.

    • movie

      @mvila, 16.01.2017 - 13:32

      Mislim da su i u nintendu shvatili da nema smisla parirati PS4 i xboneu. Tako je ova konzola i koncipirana. Ona ne parira, ona pokušava biti drukčija, inovativnija i to je nintendov put. Koliko će biti uspješan, vidjet ćemo. Nekim ljudima će se ovakav koncept svidjeti, nekima neće. Osobno me ništa ne privlači. U pokretu je igram a za fifu mi je jako bitan gamepad i količina igrača u online modu. Tu PS4 odnosi pobjedu pa je moj izbor logičan. Wii sam kupio, mlatio njime par mjeseci i prodao ga. Nakon tog više niti jedna nintendo konzola mi nije bila privlačna uključujući i ovu. No to ne znači da im ne želim sreću i uspješnu konzolu.

    • mvila

      @movie, 16.01.2017 - 15:42

      Da, možda je bio malo kriv izbor riječi parirati. Switch definitivno pokušava biti drugačija, inovativnija konzola, to je Nintendov put već odavno. Želio sam reći da je ovo ipak i nova generacija Nintendove kućne konzole, nasljednik Wii U, stoga ne treba da čudi cijena koja je u rangu sa PS4 i XB1.

  • nikola2222253

    13.01.2017 - 11:46

    Mislim da je konzola zanimljiva,po meni jedino je baterija problem mislim da je 2.5 do 6.5 sati premalo.

    • rotkvica45

      @nikola2222253, 13.01.2017 - 13:10

      Baterija je definitivno problem. Mislim da PSP-ova baterija traje duže!

    • GTA222

      @rotkvica45, 13.01.2017 - 13:47

      Da ali PSP je daleko slabiji od ovog.

    • Linea

      @GTA222, 13.01.2017 - 18:49

      Al’ koliko je PSP star ? 😉

    • Mixa

      @rotkvica45, 13.01.2017 - 15:11

      Mislim da PSP-ova baterija traje oko 5 sati.

  • Apocalypse4987

    13.01.2017 - 11:48

    Preskupo, al ako u japanu naletim na kakvu akciju, možda uzmem

  • Tony Ghost 1811

    13.01.2017 - 11:48

    Cim sam vidio cijenu od oko 300€ nisam mogao ostat ne zacudjen. Vjerojatno nisu normalni. Iskreno da kazem, ne zelim nikoga vrijedjat ali ko ce normalan kupit ovo cudo kad se ps4 pa cak i pro uz manju nadoplatu moze kupit. O kvaliteti konzole i rasponu igri ne treba ni govorit.

    • Marac Marko

      @Tony Ghost 1811, 14.01.2017 - 09:52

      Pa ti kupi Vitu i PS4 za za manje novaca.. hahahaha

    • Tony Ghost 1811

      @Marac Marko, 14.01.2017 - 16:57

      Jesi naporan. Na svaku objavu u vezi nintenda skaces ko onaj troller u obranu pedera. Stari moj i ja sam igrao nintendo prije, pa nisam ja maloljetan pa da sam odrastao uz ps. Usput sam sazrio i vidim neke stvari, a to je da nintendo bere pare na racuno nostalgije, to su cinjenice.

    • movie

      @Marac Marko, 16.01.2017 - 13:37

      A sto će mi vita ako se ne igram na takvoj vrsti konzole? Zašto je stalno namećeš? Baš kao i nintendo. Nudi se nešto što nekim ljudima ne treba. Normalno je onda da im je cijena za ono što dobijaju prevelika s obzirom na snagu konzole i činjenicu da dobijaju nešto što neće koristiti.

    • mvila

      @Tony Ghost 1811, 14.01.2017 - 16:09

      Kupiti će normalni ljudi koji vole Nintendove ekskluzive, kupiti će normalni porodični ljudi koji žele da igraju sa svojom djecom lijepe, nenasilne igre, kupiti će normalni ljudi koji već posjeduju PC/PS4/XB1 za multiplatform naslove. Ja sam isključivo PC gamer već godinama, te prije bih kupio Switch, nego PS4 ili XB1.

    • Marac Marko

      @mvila, 14.01.2017 - 20:22

      To je odgovor, slazem se! Hvala

  • Jovica

    13.01.2017 - 12:14

    Definitivno vrlo zanimljiv uređaj jedino se nadam da ce preneti još igara sa WiiU konzole kao što su splatoon(najdraže bi mi bilo da vidim Bajonetu 2). Vidim da se dosta ljudi buni oko cene ali što se mene tice ja mislim da je sasvim pristojna, jer nije ovo obična kućna konzola pa da se cena sa njima usporedjuje, ovo je vrlo efikasan prenosni uređaj malih dimenzija i treba shvatiti da je tu elektronika, hlađenje kao i sve ostalo mnooogo sitnije i teže za izradu. Ako već neko hoće da poredi cenu nek to uradi sa smartphonima, onaj sto trenutno može nov da se uzme za 300€ namučio bi se i običan film da prikaže na velikom ekranu, a o igricama nema ni razmišljanja a ova konzola to radi + je tu ta ogroooomna prednost što može jednostavno da se odvoji i sam gaming na njoj radi.
    Ako cena zaista bude ta, i ako bude negde na rate ja msm da ću definitivno uzeti ovo.

    • Marac Marko

      @Jovica, 14.01.2017 - 09:54

      +5

    • movie

      @Jovica, 16.01.2017 - 13:41

      Još kada bi se moglo pomoću nje telefonirati, gdje bi joj bio kraj? Uspoređuješ konzolu i mobitel. Niti je mobitelu primarna svrha igranje niti konzoli telefoniranje. Ne znam čemu onda usporedba?

  • baDarmageddoN

    13.01.2017 - 12:24

    Sve očekivano. Nema nikakvih iznenađenja ovdje. Još jedna Nintendo generacija koju preskačem.

    • nikola2222253

      @baDarmageddoN, 13.01.2017 - 12:29

      I ja preskacem.

    • Cheesemassacre

      @baDarmageddoN, 13.01.2017 - 13:01

      I ja preskačem.

    • joladan2013

      @Cheesemassacre, 13.01.2017 - 13:12

      Jel je vi kupite pa stavite na pod i preskacete ili??

    • Mixa

      @joladan2013, 13.01.2017 - 15:14

      Ha ha ha ha. Odlican komentar. 🙂

    • baDarmageddoN

      @joladan2013, 13.01.2017 - 17:25

      Da. Jer za drugo ne vrijedi 😛

    • Linea

      @baDarmageddoN, 13.01.2017 - 18:50

      Ne vrijedi. Bolje je uzeti nekoliko PS4 igara il’ ako je netko PC gamer da si uzme novi dio za PC 😛

    • baDarmageddoN

      @Linea, 13.01.2017 - 20:16

      Pa to je 10ak igara na božićnim i sličnim popustima. Ja sam za 900 kuna ugrabio 4 vrhunske igre za Božićno sniženje. Kakav Switch?

    • Linea

      @baDarmageddoN, 13.01.2017 - 20:40

      Switch-u je previše napumpana cijena 🙁 Trebali bi preskočiti skoro svi

    • baDarmageddoN

      @Linea, 13.01.2017 - 21:29

      Ako će te igre biti po 30$ onda super. Sve više od toga je previše.

    • Cheesemassacre

      @baDarmageddoN, 14.01.2017 - 07:54

      60$ će biti igre, potvrđeno od Nintenda

    • baDarmageddoN

      @Cheesemassacre, 14.01.2017 - 09:26

      Super

    • Linea

      @baDarmageddoN, 14.01.2017 - 08:11

      Ja nisam za ovo uopće jer bi mi uzelo od školovanja 🙁 Previsoka cijena. Ispiti , iznajmljen stan ,režije , grijanje, hrana i to mi ovako oduzme. A ovaj PC koji imam nije moj već od mog brata. Te sam na svemu samo neke vrijeme. Valjda me možete razumijeti ? 🙂

    • baDarmageddoN

      @Linea, 14.01.2017 - 09:26

      Da

    • YeYa

      @baDarmageddoN, 13.01.2017 - 16:28

      Ja isto preskačem.

    • Bojko

      @baDarmageddoN, 13.01.2017 - 17:50

      Izgleda kao preskakivanje u vlakiću… evo i mene zadnjeg u koloni 🙂

    • Marac Marko

      @baDarmageddoN, 14.01.2017 - 09:57

      Sam vi preskacite.. hahah… Kad budem sa frendovima uzivao u Switchu vi cekajte jednu postenu exkluzivu godisnje a u među vremenu preskakujte svoju konzolu.. hahahhaha……

    • baDarmageddoN

      @Marac Marko, 14.01.2017 - 11:12

      Jednu poštenu ekskluzivu godišnje? Osim sto ih ove godine dokazi desetak ti lijepo možeš čekati third party igre. Znaš ono…od svih koji nisu Nintendo. Čao

    • Marac Marko

      @baDarmageddoN, 14.01.2017 - 11:53

      Desetak a koje su to? Mislis ovu godinu “mozda” dvije, jedna sigurno a to je Horizon: Zero Dawn. third party igre, jeb.. konzolu ako ti treba za te igre 😉 A i te igre po kvaliteti su u banani polako. Cast izuzecima, witcher 3, Bf1, Metal Gear Solid V, Rise of the Tomb Raider, i jos par na prste izbrojit…. I da je tako kak ti velis, kaj ce mi brdo igara kad od toga vrijedi 2%..
      Tu je PC definitivno najbolji izbor, danas vec svatko ima racunalo kod kuce, a konzole bi trebale posluzit za odigrat tu i tamo neku eXkluzivu koja je vrijedna kupnje a ima ih na kapaljku, i po mojem tu je Nintendo svakako najbolji izbor uz PC, ali velim nek svatko odlucuje za sebe i isto tako neka ne sere po drugima, kao sto je tu slucaj Sony fanova po Nintendu. 😉

    • baDarmageddoN

      @Marac Marko, 14.01.2017 - 12:42

      Govoriš a ne kažeš ništa. Resi 7. Gt sport. Horizon zero dawn. Nioh. Nier automata. Frontier. Persona 5. Ne da mi se više nabrajati ali definitivno ima više od deset vrhunskih igara plus hrpetina indie igara. Plus što se za neke igre ne zna. Ovo su samo od nekih koje imaju službeno potvrđene izlaske ove godine. Jako kvalitetne igre. Mislim, jadno je ako misliš da imaš bilo kakav pametni komentar na ovo što sam ti napisao. Ti ne da si troll. Ti si fanboy trol koji ima jako uzak spektar u gaming kulturi.

    • Tony Ghost 1811

      @Marac Marko, 14.01.2017 - 17:40

      Znas onu prc milojka ?

    • Dom3gaming

      @baDarmageddoN, 18.01.2017 - 08:41

      I ja preskacem

  • fpapac

    13.01.2017 - 13:03

    Ipak malo preskupo, bar sto se tice hrvatske, glupo je usporedivat cijene u drugim drzavama kada je hrvatska zaseban dio pakla na zemlji, moze se ocekivat dobra prodaja u japanu i okolici u nas bas i ne, ipak nece bit nista od moguce kupnje Switcha

  • bartul_9

    13.01.2017 - 13:18

    Baterija od 2,5 do 6 sati, ovisno o igri – haha mogli su ljepo napisat 2,5-3 sata i gotovo, nema sanse da ce im izdrzat preko toga za bilo koju igru, osim mozda za Tetris.

    U nekoliko igara sta su prikazali fps je nikakav, a igre su ono, nista posebno, ima par dobrih naslova i to je to.

    Volio bi da prebace neke naslove sa 3DSa, barem Pokemone.

  • GrimReaper

    13.01.2017 - 13:19

    Cijena je ok, no za nas standard previsoka. Sumnjam da je švabi ili francuzu problem izdvojit 300 eura od 1800 eura plaće da bi se igrao na najnovijoj konzoli day 1. Na kraju krajeva i NN3DS košta cca 1800kn pa ajd cijena Switcha je ok. Imam Wii u i jos dosta igara za odigrat, switch cu nabavit kasnije kad naleti povoljno u oglasnicima.

    • mr.labud

      @GrimReaper, 13.01.2017 - 16:00

      Pre visoko je i za svabe ovo. Taj isti svabo će od tih 1800 eura(ako ima i toliko) dati oko 800-1000 eur na stan, pa ne znam koliko će njih da izdvoji i na ovo.

    • Czar

      @mr.labud, 14.01.2017 - 01:21

      Neće. Ako je sam dovoljan mu je jednosoban stan za 500 EUR koliko otprilike i ja plaćam. Ako je pak tu obitelj onda su i dvije plaće pa može veći stan ali su i prihodi u kući oko 3500 EUR.
      U svakom slučaju da se ne skreće previše s teme, ovo je previše za svakog tko nije Nintendo fanboy, bez obzira koliko zarađivao.

  • DeusNIikola

    13.01.2017 - 13:28

    Ja sam razočaran, ovo je obični tablet sa fizičkim gamepadom koji ima dock radi proširivanja slike na TV, i to je to. Ukratko, ugrubo.
    Cijena je previsoka, online će se plaćati, igre će biti standardno preskupe uz vrlo rijetka sniženja koja su do -20% najviše za normalnu igru i noviju…
    I naravno, ono što je kod mene prevagnulo su igre. Ovaj tablet neće moći već ove godine pokretati nikakve ozbiljne igre, a ako i “izbace“ neku ozbiljniju igru biti će posebno prilagođena baš kao što su rekli za FIFA 18. To će biti slično ( ako ne i gore ) FIFA igricama koje izlaze za i PS4 i PS3, grafički inferiornije i bez nekih važnih mehanika.
    Ne sumnjam da će Switch imati svoju publiku koju će zadovoljiti, dobre ekskluzivne igre i da će biti prodavan, ali put do mene će naći jedino na nekom velikom sniženju uz 3 igre u paketu.
    Ja se okrećem Project Scorpiu.

    • Tony Ghost 1811

      @DeusNIikola, 13.01.2017 - 15:05

      Uvijek ce nitendo imat svoju publiku. Bez obzira sto izbacivali i koju cijenu stavili. Isto kao sto ce hdz i sdp uvijek imat podrsku. Broj ce varirat ali nazalost uvijek ce ih bit.

    • Marac Marko

      @DeusNIikola, 14.01.2017 - 10:02

      Ako je to obican tablet, ako ti je cijena previsoka onda si ti u banani 😛 😉 Tu su ti dvije konzole, kucna i prijenosna, i sa odlicnim kontrolama Wii konzole, znaci minimalno 3. u jedan, di je to onda skupo. Kupi PS4 i vitu pa mi reci koliko si to platio. 🙂

    • DeusNIikola

      @Marac Marko, 14.01.2017 - 15:18

      Možda jesam u “banani“, ali ja sam iznio svoje mišljenje i stojim iza njega. Imam PS4 više oko 2 godine, X360 i 2DS na kojima igram kada stignem, nakraju igram najviše na 2DS-u, tako da znam ponešto o Nintendu.
      A ti si kolega kao naši političari, od 1 praviš 3. Budimo ozbiljni, uloga docka je samo da prenese sliku na veći ekran, ovo je tablet optimiziran za nintendov OS koji pokreće igre i emulira neke igre. Nitko nije rekao da ovo nije dobra stvar, to nije stvar za mene jer je skupa. Zašto je skupa? Jer imam PS4, plaćam online, imam 2ds, i planiram kupiti Project Scorpio, znači neželim dati novac na ono što me nije u potpunosti zadovoljilo i jer skupljam novac za drugu konzolu. Uz to će s Nintendom uvijek imaš problema oko igara jer su preskupe i vrlo rijetko na sniženju, ali milsim da sam sve to objasnio već prije. I opet sam nakraju ostavio prostor za mogućnost da je kupim ako bude na sniženju, i vjerojatno ću je ja, koji je kritiziram, prije kupiti nego vi koji je branite i hvalite, jer možda me neka igra oduševi, možda me sam koncept nakraju oduševi kada ga isprobam, kroz pola godine ( do prvog sniženja ) može se svašta dogoditi, a ja nisam isključiv. Meni konzola sada ne treba, razočarala me u nekim segmentima i ono je moje mišljenje. To što ti vidiš od jednog tableta 3 konzole, to je tvoj problem, a ako je ikada kupiš ( a primjetio sam da svi koji brane ili hvale nikada ne kažu hoću li je kupiti i zbog čega ) možda se razočaraš jer previše očekuješ, ja neću jer točno znam što očekujem. I ako budeš kupovao moj ti je savjet da pripremiš podosta novca za igrice, jer su zaista paprene 🙂

    • Marac Marko

      @DeusNIikola, 14.01.2017 - 20:34

      Kolega, ne branim ja Nintendo, samo vidim dosta nerealnosti ovdje i to je to. Ja cu sigurno kupit Switch, imam PC koji sam platio 14. 000 kn prije godinu dan i to mi je glavna stvar, imam PS4, i Wii U, i znam tocno o cemu pricas. Ali kad vidim da mi PS4 skuplja prasinu i da kad mi dođu frendovi vise zele Wii U, M.K, SSB, itd.. da nije bas tak kak se tu prica. Uglavno nebitno. Zakaj ga vidim drugacije, pa zato jer ga vidim razumno i bez fanbojstva prema niti jednoj konzoli, jer sam PC gamer iskljucivo prije svega. Recimo Switch ima Gempad, (ima) ima li odlicne kontrole pokreta, bolje od Wii-a ( ima) ima li ima li ekran sa kontrolerima na sebi kad ih stavis ( ima) jeli se spaja na Tv (spaja se) pa kako je to onda samo TABLET. Uglavnom kak velim, NEBITNO!

    • mvila

      @DeusNIikola, 14.01.2017 - 14:14

      The Legend of Zelda: Breath of the Wild
      Super Mario Odyssey
      Splatoon 2
      Xenoblade Chronicles 2
      Mario Kart 8
      Arms
      FIFA 2018
      NBA 2K18
      Project Sonic 2017
      Dragon Quest XI
      The Elder Scrolls V: Skyrim

      Znači za tebe niti jedna od gore navedenih igara nije “ozbiljna”? Ako je tako onda Switch jednostavno nije konzola za tebe i to je to.

    • DeusNIikola

      @mvila, 14.01.2017 - 15:07

      Kada me već ideš napadati i koristiti moje riječi, onda nemoj izvlačiti iz konteksta već me citiraj ili barem, ako možeš, pokušaj razumjeti što sam ja rekao. Izvlačenje iz konteksta je jadno i primitivno i na to neću gubiti vrijeme, ali zbog tvoje inteligencije i da nešto naučiš ponoviti ću što sam napisao jer sam sve objasnio. I kako znaš da si nešto izvukao iz konteksta? Tako što si se uhvatio za jednu riječ, kako znaš da to nisi napravio? Tako što si citirao cijeli tekst. Razlika je dosta velika. I ja sam rekao da Switch nije za mene, i da ću ga možda kupiti na velikom sniženju, šta misliš da sam samo čekao tvoj komentar da bi to shvatio? Ja imam 2DS i prezadovoljan sam, znači riješio sam problem prijenosne konzole, ali i pitanje je koliko tablet od 6.2“ s kontrolerima je prijenosan, npr. 3DS je poprilično prijenosan, 2DS malo manje.

      Ovaj tablet neće moći već ove godine pokretati nikakve ozbiljne igre( znači odnosi se na igre koje će izaći kasnije ove godine i izražavam sumnju da neće moći sljedeće godine pokretati “ozbiljnije igre“)
      , a ako i “izbace“ neku ozbiljniju igru biti će posebno prilagođena baš kao što su rekli za FIFA 18. To će biti slično ( ako ne i gore ) FIFA igricama koje izlaze za i PS4 i PS3, grafički inferiornije i bez nekih važnih mehanika.

      Ako ti i dalje ne razumiješ, onda mi je žao tebe.

    • DeusNIikola

      @DeusNIikola, 14.01.2017 - 15:21

      EDIT:
      Ispričavam se kolega ako sam te uvrijedio, ali nikada ne izvlači riječi iz konteksta, ako nešto ne razumiješ ili si krivo protumačio pitaj, a ne napadati i govoriti što je i što nije za mene. Ja sam sve jasno napisao i objasnio i to je moje mišljenje, tvoje mišljenje nigdje nisam pročitao. I kao što sam napisao kolegi prije, prije ću ja kupiti Switch nego vi koji ga hvalite jer ja nisam isključiv i možda mi se uređaj kada izađe i kada ga probam svidi, ali vi koji ga hvalite možda se razočarate zbog prevelikog očekivanja, ja sigurno neću. Lijep pozdrav kolega i nadam se da se nisi uvrijedio 🙂

    • mvila

      @DeusNIikola, 14.01.2017 - 16:00

      Lijep pozdrav, nisam se uvrijedio, naravno, zašto bih? Ja se izvinjavam ako sam ja tebe uvrijedio, nije bila namjera, niti je bila namjera da izvlačim bilo šta iz konteksta, niti da te napadam, samo sam želio normalnu diskusiju. Pitao sam da li tvoj komentar znači da niti jedna od navedenih igara za tebe zaista nisu ozbiljne – jer ti si upravo to rekao, da Switch neće moći pokretati ozbiljne igre već ove godine. Nije mi baš jasno šta sam tu tačno ja izvukao iz konteksta. Koliko sam ja shvatio, ti pod tim ozbiljnim igrama vjerovatno misliš na igre tipa: Red Dead Redemption 2, Mass Effect Andromeda, Resident Evil 7: Biohazard, For Honor, Ghost Recon Wildlands, Kingdom Come: Deliverance, Prey itd. Ja također sumnjam da će bilo koja od ovih igara biti dostupna na Switchu ove godine (ako ikada i budu), međutim zašto bi te igre bile ozbiljnije od mojih navedenih? Također, još uvijek mi nisi odgovorio na početno pitanje, da li zaista niti jednu od gore navedenih igara ne smatraš ozbiljnim?

    • DeusNIikola

      @mvila, 14.01.2017 - 16:32

      Trivijalne stvari i rasprave te izmjene mišljenja nikoga ne bi trebale uvrijediti, tako da nisu niti mene.
      Tvoje pitanje smatram li neke od onih igara ozbiljnim je diskutabilno. Ako pričamo o igrama koje nisu direktno iz Nintenda, a namjenjene su za Switch, njih smatram pomalo neozbiljnim, zašto? Jer su već najavili da neke od tih igara (FIFA 18) ( vjerujem i one zahtjevnije u budućnosti ) će biti na neki način modificirane, ja mislim da će to napraviti izbacivanjem nekih mehanika te smanjenjem grafičkih postavki, a to čini te igre neozbiljnim. Zašto? Jer imam PS4 i prije ću kupiti tu igru za PS4 i imati puno iskustvo nego, polovično. Uzmi za primjer ovo http://www.game.co.uk/en/fifa-for-switch-1791273 , šta ti znaš iz ovoga? A to bi trebala biti Fifa za Switch. To mi je neozbiljno. Shvaćaš sada? Skyrim je igra za prošlu generaciju konznola i normalno je da će ga Switch moći pokretati, ali zar stvarno trebamo biti sretni što je igra koja je sada stara oko 6 godina izašla na potpuno novu konzolu? I s time se Nintendo hvali? To je neozbiljno. NBA koji je prikazan prošle godine, po meni nije puna verzija igre ( već modificirana ) jer gdje ti možeš sa jednom gljivom i 4 tipke ozbiljno igrati NBA. To je neozbiljno, jer možda taj NBA ponudi posebno iskustvo igranja na Switchu, ali onda treba napraviti distancu od verzija za XOne i PS4. Ako me pitaš zašto toliko inzistiram na ovome, razlog je cijena. Jer cijena sigurno će biti 60e, a to je preskupo za Skyrim i “polovične“ igre.
      Igre poput Zelde, SM i MK8 ne treba niti komentirati, to su lijepe, šarene igre, jako dobrih mehanika, zabavnoga gameplaya koji će i privući korisnike, pa tako i mene, na koncu 2DS sam kupio zbog Pokemona i SM. Kada sam spomenuo pakiranje od 3 igre, mislio sam baš ne ekskluzive, jer ostalo mi je pomalo neozbiljno, a mislim da sam ti objasnio i zašto. Kada Nintendo pravi igru onda je napravi u većini slučajeva i dobrom igrom, i to se nekima mogu činiti šarene i dječije pa i neozbiljne, ali ja uživam u njima i zadovoljan sam s njima. I kao što sam rekao Switch će prodati upravo njegove ekskluzive.
      A drugo pitanje, mislim li ja da su neke navedene igre ozbiljnije od tvojih, mislim da sam ti odgovorio dobrim djelom iznad, ali ću dovršiti. Ako gledamo Nintendove ekskluzive one nisu ozbiljnije od navedenih, to su dva različita svijeta, ali podjednako su vrijedni. Ako gledamo igre od drugih developera, objasnio sam zašto mislim da su neozbiljne, i zašto ću prije takve igre ( ako izađu i za switch ) kupiti za PS4. A kada sam rekao da već ove godine neće moći pokretati igre mislio sam na to da igre koje izađu ove godine će po snazi zahtjevati više resursa nego što nudi Switch ( pa možda i obični PS4 ), i s time će morati biti modificirane i neće nuditi puno iskustvo igranja. Ako problem nastupi već ove godine, što će biti 2018?2019? To su malo veći problemi, ali ponavljam Switch će prodavati ekskluzive.

    • DeusNIikola

      @DeusNIikola, 14.01.2017 - 16:33

      EDIT:
      I ono što uvijek zaboravim pitati: imaš li ti koju Nintendovu konzolu i misliš li it kupiti Switch?

    • mvila

      @DeusNIikola, 14.01.2017 - 16:59

      Sada razumijem šta želiš reći, te dijelim mišljenje sa većinom napisanog u tvom zadnjem komentaru. Da, cijena od 60€ je svakako preskupa za Skyrim i te “polovične” igre, ali mi tu cijenu još uvijek ne znamo, te ako ta polovičnost i modifikacije budu samo grafičke, s tim nemam nikakav problem. Mislim da se tu Nintendo hvali time što će Skyrim i slične starije igre se moći igrati u prenosnoj varijanti po prvi put. Što se mene tiče, ja sam isklučivo PC gamer već godinama, jedina Nintendova konzola koju sam igrao aktivno je SNES, kada sam bio klinac. Naravno da bih prije kupio neki multiplatform naslov za svoj PC, nego za Switch, iz očitih razloga. Međutim, nije loše da Switch posjeduje i neke multiplatform naslove, pa i ako su “polovični”, jer uvijek postoje ljudi koji će posjedovati samo Switch, te će im to biti jedini način da zaigraju takve igre. Da li mislim kupiti Switch? Sigurno ne u skorije vrijeme. Ja sam student završne godine fakulteta, te trenutno mi nije prioritet kupiti novu konzolu, bilo kakvu (što zbog novca, što zbog vremena). Ali ako bih kupovao neku konzolu, to bi upravo bio Switch, baš zbog Nintendovih ekskluziva. Da se razumijemo, imaju i druge konzole odlične ekskluzive, ali sam nekako uspio nadoknaditi stvari koje su mi nedostajale sa konzola pomoću PSNow usluge, te me u ovom trenutku više Nintendo privlači.

    • DeusNIikola

      @mvila, 14.01.2017 - 17:38

      Nažalost kolega znamo tu cijenu : http://www.game.co.uk/en/the-elder-scrolls-skyrim-for-nintendo-switch-1791271
      Ovo je 60 funti, što je više od 60$ i 60e i s tim je ovo sve još gore. Možda će se cijene i malo smanjiti, ali ovaj potez pokazuje da će svaka igra koja izađe, bila nova ili stara imati visoku cijenu. Po iskustvu s Nintendom to će biti tako kako sam napisao i kakva je ova cijena. Super Mario 3D World je igra koja je izašla 2013., kada nije na sniženju cijena joj varira od 40-50funti, ja sam je kupio na sniženju za 27, i to jer je bio božić, a sniženja su rijetka. Kažem u prvom redu je problem cijena, a drugo “polovičnost“ igara. I znam da mnogi se mogu pomiriti sa grafikom, ali kada probaš bolju grafiku i kada možeš imati bolju na PS4 vjeruj mi prije ćeš odabrati PS4.
      Malo prije me jedan kolega napao ( gore iznad ) da njemu ovaj Switch nije skup. Ja sam otišao na game.co.uk i složio paket od switcha i 3 igre ( a dostupno je 6-7) i ta me “ljubav“ koštala 450 funti, a xbox one s s 3 igre oko 290funti, tako da mi još ostane i za prijenosnu neku konzolu sa nekoliko igara, mislim da je to dosta skupo, pogotovo jer ne znamo što nas očekuje.
      Slažem se da će nekima Switch biti jedina konzola i da će oni biti sretni sa nekim naslovima koji izlaze za ostale konzole, ali puno nas je od 2013. i predstavljanja novih konzola isprobalo barem neke igre, ako ne probali su na PC-u, tako da će ta ekipa biti u manjini. A i mnoge će cijena nagnati da pričekaju Project Scorpio ili kupe PS4 Pro. Ali sve ćemo vidjeti kada službeno izađe i nakon prvih dojmova.
      Pa novac svima igra veliku ulogu i uvijek važeš i odlučiš se za ono što ti je najvažnije i najbolje u određenom trenutku, nesumnjam da ćeš kada završiš fax i zaposliš se razmišljati drugačije i priuštiti si neku konzolu, ali sada imaš prioritete, a odluka za Switch zbog ekskluziva je normalna i baš onakva kakvu bih i ja donio i donijet ću ako bude paket sa pokojom ekskluzivom na sniženju. Ja nisam isklučiv i volim nove stvari, ali me Switch razočarao nekim stvarima, ja čekam prve dojmove i sniženje pa ćemo onda odlučiti o svemu.

    • mvila

      @DeusNIikola, 14.01.2017 - 18:04

      Problem jeste to što su igre skupe, zato se i stvorila tolika razlika u cijeni u odnosu na XB1. Što se tiče konzole kao konzole, ne mislim da je 300€ skupo, sada kad sam bio u Austriji, cijena najjeftinije varijante PS4 konzole je bila 300€, dok je za najjeftiniju XB1 konzolu cijena bila 250€. Kažem da bih prije kupio Switch nego PS4 ili XB1 iz razloga što za multiplatform naslove uvijek imam svoj PC, i mislim da ću ja uvijek primarno biti PC gamer. Switch mi se čini kao zanimljiva opcija možda za koju godinu kasnije (pogotovo ako bude paket sa pokojom ekskluzivom na sniženju kao što kažeš), kada završim faks, recimo za igranje sa djevojkom/ženom i slično. 🙂

    • Marac Marko

      @DeusNIikola, 14.01.2017 - 21:04

      Evo ti moj zadnji komentar ovdje 😛 Pogledaj ovo i reci mi da je to konzola, ups pardon da te ne uvrijedim, tablet koji nece moci vrtjet ozbiljne igre vev krajem godine.. hahaha.. Majko moja koja su to sve razmisljanja u glavi nekih.. 😀
      https://www.youtube.com/watch?v=4liEfuFvIqE
      Pozzz

    • Marac Marko

      @DeusNIikola, 14.01.2017 - 20:39

      Di su rekli za FIFU, di?? Upravo su ti rijeci prazne jer su se ispravili! Tek toliko da zanš! EA SPORTS FIFA on Nintendo Switch will be the most immersive, social, and authentic sports game ever created for Nintendo players.
      https://www.ea.com/news/easports-fifa-coming-to-the-nintendo-switch

    • DeusNIikola

      @Marac Marko, 14.01.2017 - 22:57

      Ti si već svima naporan ovdje sa istim rečenicama ispod svakog komentara. Već si opomenut zbog svojih gluposti i bezvrijedno se raspravljati sa nekim poput tebe.
      Znaš li da kada spojiš mobitel od 300kn kabelom na tv da dobiješ isto iskustvo, samo što taj kabel ne košta 90$? I svi su objavili, pa i oni sami da će Fifa 18 biti custom built, tako da ne pričaj gluposti, čitaj što sam napisao, a ti se ovdje osvrćeš na potpuno drugu igru koju sam spominjao u drugim komentarima. Ti pametuješ da je Switch jeftin, pa ja sam napravio paket od Switcha i 3 igre i kostalo je 450funti, a Xbox one s s 3 igre košta 280 funti, a sa razlikom još kupiš bilo koju prijenosnu konzolu s nekoliko igara. Ti pričaš isprazne priče. I što je najjadnije i ne shvaćaš koliko si ograničen inteligencijom, pitaš di su rekli za fifu? pa odmah u sljedećoj rečenici kažeš da su se ispravili… hahah ma bravo momak, roditelji ti mogu kupiti diplomu, ali ne mogu inteligenciju hahah…mislim da sam ti na sve odgovorio, a ako i nisam nisi vrijedan moga odgovora i pažnje…Samo pričaš gluposti i svima si naporan, a ako ti uredništvo prijeti banom onda znaš koliko si naporan i jadana, ti sve vrijeđaš koji ne misle kao ti, a ja bogu zahvaljujem jer nema više ljudi poput tebe, napornih i iritantnih koji trolaju i traže da svi isto misle. A uz to daju 14.000kn za PC, nekoga su roditelji gadno razmazili, a takvi poput tebe su i inače jadnici koji forsiraju samo svoje mišljenje koje su im roditelji kupili haha
      Takvih kao ti ima svako malo na ovome forumu, ili kada je pitanje PESvFIFA, ili PSvXbox, uglavnom uvijek, i čim nije po njihovome svi drugi su fanovi drugog tabora, već viđeno i naporno dijete drago.
      Ti nisi niti rekao svoje mišljenje, samo druge provociraš. Bravo momak, neće ti roditelji sve moći kupiti, a vidim da te nisu niti odgojili kako treba.
      Ja ću se suzdržati od bilo kakve daljnje rasprave s tobom jer ne želim gubiti vrijeme na one koji samo trolaju i živciraju sve, a nemaju vlastito mišljenje ili im ga roditelji još nisu kupili. Uz to ću te blokirati da ne vidim tvoje gluposti više na forumu niti portalu.
      I nakraju kako si ti sam rekao za nešto, a ja malo izmjenio : NEBITAN SI!

    • Marac Marko

      @DeusNIikola, 14.01.2017 - 23:12

      Znaš li da kada spojiš mobitel od 300kn kabelom na tv da dobiješ isto iskustvo kao i switch., hahaha.. Sve si rekao! Nisam mislio vise komentirat ali ovom jednostavno nisam mogao odolit. Kaj se tice vrijeđana tom nebudem ni komentiral. 😉 Pogledaj si ovo i kupi mob od 300kn i odigraj to na njemu.. hahahaha.. https://www.youtube.com/watch?v=310PF8ctRTM
      Najjaci su mi likovi poput tebe, ono ja cu mozda kupit Nintendo, previse je to, a ubiti niti ces kupit, niti mislis kupit, ali bitno da znas pljuvat po necemu i to na fini nacin zamotano u celofan samo da ti budes kao posten.. haha.. Majstore ti si CAR danasnje gamerske generacije.. papa.. 😉

    • movie

      @mvila, 16.01.2017 - 13:50

      Daj mi reci koju svrhu ima igranje fife na switchu? Par tisuća igrača naprema oko 8 milijuna igrača na PS4. Plus ove smiješne palice s kojim bih trebao igrati?

    • mvila

      @movie, 16.01.2017 - 16:25

      Ima svrhu, kako nema. Poneseš Switch na neki dernek i igraš sa društvom cijelu noć. Možeš je igrati i u autobusu/avionu dok putuješ iz grada u kojem živiš u svoj rodni kraj, a onda tamo te dočeka mlađi brat, sav uzbuđen jer donosiš novu konzolu, pa ga prikopčate na TV i igrate zajedno. Sa ovakvim kombinovanjem kućne i prenosne konzole mogućnosti su nevjerovatne. Naravno, ako je misliš igrati sam, online iz svoga doma, onda je definitivno lošije iskustvo od igranja na PS4.

    • movie

      @mvila, 17.01.2017 - 17:23

      Igram isključivo online fut mod. Baza igrača je u tom slučaju od presudne važnosti. Na PS4 ima oko 8 milijuna igrača. Koliko će ih biti na switchu? Zanemariv broj. Stoga fifa na switchu nema nikakvog smisla. Da sad ne govorim o višegodišnjoj navici na jednu vrstu gamepada. I da. Nikuda ne putujm. Rođen sam i umrijet ću u Zagrebu. Van Zagreba nemam apsolutno nikoga.

    • mvila

      @movie, 17.01.2017 - 23:04

      U tvom slučaju možda nema, ali to što FIFA na Switchu tebi nema nikakvog smisla, ne znači je tako svima, i da ne bi trebala postojati. To sam želio reći.

    • movie

      @mvila, 18.01.2017 - 08:28

      Apsolutno, ali budi uvjeren da niti jedan igrač fife s xbonea ili PS4 neće prijeći na fifu na switchu iz navedenih razloga.

  • Ovcaodnovca

    13.01.2017 - 13:35

    ne vise od 200€ za tu konzolu….. a to da je orijentirana na mlade a da ce se Online naplacivat je glupost….

  • afaron

    13.01.2017 - 13:54

    Kupujem! Ovo je jedina konzola koju vrijedi imati pored PC-a. Sve te divne nintendo igre on the go…joj jedva cekam!

  • l)oolvl

    13.01.2017 - 15:03

    Nintendo se precijenio, po običaju

  • Reponja123

    13.01.2017 - 15:46

    nitetendo moj malo si nam sku zato ti je pala prodaja

  • Sackboy

    13.01.2017 - 16:01

    Neka mi netko objasni zašto je puno dati preko 200€ za ovu konzolu? Pa koliko po vama košta jedan tablet od marke (ne no name kineski)? Tableti koštaju od 300 do 600€ i uz to nemaju fizičke tipke koje su stvarno must have za igranje i igre na tabletu nisu prilagođene za fizičke tipke. Uz to neki tableti koji nisu namjenjeni igranju se počnu pregrijavati. Imam nvidia shield TV i vidim koliko malo naslova radi sa controllerom od svih android naslova. Nema jedan MUST HAVE naslov…

    • Tony Ghost 1811

      @Sackboy, 13.01.2017 - 17:07

      Valjda zato sto ima puno boljih konzola od ove. Ps, xbox. Nitendo im ne moze ni prismrdit. Izbor igri za nitendo se svodi na par naslova, katastrofa a naplacuju kao da svake godine izlazi mega naslov. Uz to dodatni djelovi su skuplji od ps, gdje to ima. Usput, zive u proslosti. Tableta ima jeftiniji a pogotovo no name. U ostalom tablete svi zele imat sto se za konzole ne moze rec. I proizvodjaci konzola zaradjuje na igrama a proizvodjaci tableta samo na njima pa je normalno da budu skuplji. Da nas ne deru sa cijenama igri i nama bi konzola bila kud i kamo skuplja.

    • Marac Marko

      @Tony Ghost 1811, 14.01.2017 - 09:51

      Po cemu puno bolje, po igrama sigurno NE ;-=)))))

    • Tony Ghost 1811

      @Marac Marko, 14.01.2017 - 17:43

      Jebote jeli glasas za hdz? Glasaci njihovi imaju toliki koeficijent gluposti ne inteligencije. Aj pozz trolleru.

    • Marac Marko

      @Sackboy, 14.01.2017 - 09:49

      Problem je u tome da nije dobro objasnjeno u tekstu da je to sve konzole ujedinjene u jednu, da to nije tablet kako ga zovu, da je to GC+DS+3DS+Wii+ Wii U zajedno. JoyCon je savrsenstvo tehnologije! Za toliko novaca dobiti kucnu i prijenosnu konzolu je sasvim OK. A posto je ovdje 90% PS fanova komentari su za ocekivat 😉

  • zeljkokapuran

    13.01.2017 - 16:39

    Sve dobro,neocekivano je izlazak.Mislio sam da je izlazak 17.03.2017.Ovo neocekivano je super!!!

  • IvanHR

    13.01.2017 - 17:15

    300 € neće se isplatit..trenutno ps4 slim dođe 330 € a gdje su još igre i online glupost za switch sory nintendo skup ste…

  • tiestolord

    13.01.2017 - 17:19

    ta konzola ili sta je vec, ce koristiti novi Nvidia chip. Koju vec ima ili ce imati novi Nvidia Shield. eto toliko o tome. >D

  • lizard_ago

    13.01.2017 - 18:49

    300 eura za swich … puno … da ne govorim koliko će sve popratne gluposti koštat … nintendo želi sebe brendirat poput applea u igračem svijetu … čini mi se da sve ima svoju publiku. Imam Wii U te bi volio vidit da bar jednom izađu u susret onima koji su sebi priuštili ovu konzolu te da ne naplate igre koje digitalno posjedujemo na Wii U (obzirom da im je ta konzola bila promašaj te bi bilo jako fer od njih da se za lojalnost oduže tako da sve digitalne naslove koje posjedujemo na Wii U budu dostupni i na swichu … mada mislim da je to čista utopija).
    Dali ću nabavit swich … možda, ali definitivno neće bit prvog dana kad dođe na police … opekao sam se s wii u sad ću definitivno sačekat da vidim što će nintendo napravit jer ako nebude podrške od drugih developera definitivno neću uzet swich.

  • SonOfOsiris

    13.01.2017 - 19:50

    Smiješno izbacivat konzolu danas sa 32 gb pohrane, kad mobiteli imaju po 128gb, pa čak i 256gb, skineš 2 igre i već ćeš morati brisati stvari sa nje, šteta nadam se da će doći i neka jača verzija

    • mvila

      @SonOfOsiris, 14.01.2017 - 16:34

      Uporedi cijenu mobitela koji imaju toliko memorije i uporedi cijenu Switcha. Ja pretpostavljam da je razlog tako male memorije u odnosu na PS4 i XB1, to što Switch može biti prenosna konzola, te će igre za Switch biti na game karticama, nešto slično 3DS-u, tako da se igre neće instalirati na konzolu, nego pokretati direktno sa kartice, pa ti nije potrebno puno interne memorije u konzoli. Ako se nekome ne sviđa ideja da mora da kupuje fizičke kopije igara, postoji opcija da povećaš kapacitet koliko hoćeš microSDXC karticom, ali naravno i to košta dodatnih para.

  • Dragan[MKD]

    13.01.2017 - 20:18

    Dal neko zna koji su podrzane Europske zemalja za Swich, dali tu spada neku Ex-Yu drzavu, ili mozda nesta blize, Grcka, Madgarska, Bugarska?

  • gama ray gamer

    13.01.2017 - 21:50

    mene nije briga za cijenu niti za specifikacije nintendo ima najbolje “first party” igre i zato ču naručiti switch priko amazon

  • zux909

    13.01.2017 - 22:27

    Lajkam konzolu jer mi je prihvatljivija kao obiteljska konzola, ali ce se pricekati pad cijene.Osobno to gledam kao otac jednog malog djeteta koji ce vjerovatno ubzo uhvatiti okom “ozbiljnije” igre kod druge djece ( ps4, Xbox One ) te pozeljeti nesto za sebe .Posto sam ja davno krenuo sa Snes-om, Spectrum-om,C64,Atari,Amiga i odlicno se zabavljao ,a sada ganjam Ps4 s kojim moram malo pripaziti da li mi je dijete u blizini zbog”hrkljus” naslova poput MAfije 3/GTA5 i slicnih koje trenutno u kasne sate odigravam u miru. Mislim da je Switch idealno rijesenje kao obiteljska konzola s kojom tata i dijete mogu odigrati bez brige Super Maria i slicne “neobavezne” naslove koje su ipak prihvatljivije djecijoj dobi.Ps4 ce i dalje ostat nocna ptica ;-).

    • movie

      @zux909, 16.01.2017 - 14:09

      Nikada nisam mogao shvatiti roditelje koji biraju koje će crtiće dijete gledati i koje će igre igrati? Meni potpuno neshvatljivo.

  • PrydaCro

    14.01.2017 - 13:07

    Ja mislim da nije uredu odma osudjivat i govorit da je ovo samo skupi tablet. Istina cijena je malo povisoka ali reci da je Switch tablet onda mozemo isto reci za PS4 i Xone da su low end racunala za ogranicenim mogucnostima sto i jesu. Treba probat pricekat i vidit kakva ce situacija biti sa igrama u buducnosti od 3rd party developera.

  • chrizash

    14.01.2017 - 14:15

    Malo skup mozda da je cca 250$ bilo bi taman jer ps4 sad nadjes za 2k kuna star par dana,ali veselim se i uzet cu je ne odamah ali nakon po godine kad vidim lineup igra za 2018 ,slab sam na nitendo stas plus bit ce vrhunski hanheld samo uzmes usb bateriju jos hehehe

  • Lazy

    14.01.2017 - 16:40

    Konzola je bas super, cak i iznad ocekivanja.Koncept konzole je ludilo, a sto se tice cijene, nista pretjerano, mislim se, ako dam za mobilni telefon 700-800 eura onda je bogme ova cijena skroz pristupacna, za takav komad naprednog hardwarea. Uglavnom stavljeno na listu zelja 2017 😉

  • LuckyPro GamingExper20745

    14.01.2017 - 22:07

    Hoće li to biti nešto poput Nintendo Wii/Wii U ili Nintendo DS/3DS_Možda nekakva kombincija…???

    • Marac Marko

      @LuckyPro GamingExper20745, 14.01.2017 - 22:15

      DS, Wii i Wii U zajedno

    • LuckyPro GamingExper20745

      @Marac Marko, 14.01.2017 - 22:23

      Super…mene zanima jedna stvar,ako bi u budućnosti na primjer sredinom 2017. godine htio nabaviti neku malu prijenosnu Gaming konzolu[isključujemo prijenosne informatičke uređaje poput laptopa i multimedijski-audiovizualne uređaje poput mobitela i tableta],dali bi bolje prošao kupovinom PlayStation Portable/Vita ili Nintendo Wii/WiI U/Switch,u slučaju kada bih u obzir uzeli usklađenost cijene sa kvalitetom performansi Gameplaya i grafike… ?!? 😀 !?!

    • Igor Belan

      @LuckyPro GamingExper20745, 15.01.2017 - 10:18

      Stari, javi mi ako ikada poželiš promijeniti taj nickname pa ću vidjet što se može napraviti 🙂 A inače, Marac Marka ne slušaj, dok se eventualno ne urazumi malo. Čovjek je veliki Nintendo fanboy i piše komentare kao da ga Nintendo plaća za to, pa čak i obmanjuje ljude s lažima kako bi Nintendovi proizvodi izgledali bolje nego što zapravo jesu. A nema potrebe za time jer dovoljno su dobri i bez takvih laži. Dakle, prije svega – Nintendo Switch NIJE DS, Wii i Wii U zajedno kako je Marac Marko gore rekao. To je nova konzola koja je ujedno i prijenosna i kućna konzola i imat će svoje specifične igre koje će koštati kao sve igre za velike kućne konzole – 500-tinjak kuna po izlasku (odnsono do 100kn manje, ovisno gdje kupuješ). Iako JE prijenosna konzola, sa 6.2-inčnim ekranom baš i ne upada u kategoriju lako prijenosnih, malenih gaming konzola kao Nintendo 3DS ili Vita (iako su i to dosta veliki uređaji). Tako da imaj to na umu prilikom odlučivanja što ćeš kupiti. Također imaj na umu da su 3DS i Vita dvije konzole za koje se sve manje rade velike nove igre i da su vrlo stare. S jedne strane to znači da već i za jednu i za drugu imaš dosta dostupnih igara na tržištu, koje su i jeftinije za nabaviti jer su sada već stare (za 3DS ih ima mnogo više btw). S druge strane, same konzole su također mnogo jeftinije jer su stare. Tako da DS/Vita su ti lakše prijenosne opcije i puno jeftinije opcije, a Switch je svakako modernija, hardverski superiornija opcija, ali i barem dvostruko, ako ne i trostruko skuplja. Ja bih ti preporučio da sredinom 2017. kupiš 3DS (tamo ima više igara koje su meni osobno zanimljivije), igraš se s time do kraja godine, prodaš to… i onda kupiš Switch za Božić – kada izađe i novi Super Mario Odyssey.

    • Marac Marko

      @Igor Belan, 15.01.2017 - 11:19

      Koji fanboy.. haha.. Ja sam bas fanboy konzole, je bas.. 😀 Ako ti tako velis onda je tako 😉 Na ovom portalu je 90% Sony fanboya kad smo kod toga i pjujeju po Nintendu od nekad a nema potrebe za ti, neka lijepo uzivaju u svojoj konzoli i to je to a ne da pljujeju po svemu kaj nije Sony, ako me kuzis. A zasto velim DS, Wii + Wii U zajedno, a nije li Swich prenosna konzola kao i DS, nema li Switch kontrole pokreta, i nije mozda i kucna konzola koja mjenja Wii U, ne znam onda valjda nije, ok.Ne, i nitko me iz Nintenda ne placa samo sam realan, a fanboy sam samo PC-a a konzole sigurno ne, jer mi je i najbolja igra BF, tako da.. Ali Se 5 😉

    • RedEy3

      @Marac Marko, 15.01.2017 - 20:31

      Samo ti imaš u prosjeku desetak komentara gdje god se spominje Nintendo. To je definicija fanboy-a. Ali neću pasti u raspravu sa tobom, trollače.

    • LuckyPro GamingExper20745

      @Igor Belan, 16.01.2017 - 15:09

      Ok,hvala Igore,samo može jedno pitanje…što ne valja s mojim nickname-om,hahah…?

    • movie

      @Marac Marko, 16.01.2017 - 14:10

      Zaboravio si dodati i UHD4k tv.

    • Marac Marko

      @movie, 16.01.2017 - 17:56

      Samo jedno pitanje.. Kad igras Bf3,1 ili COD igras na UHD4k?

    • movie

      @Marac Marko, 19.01.2017 - 08:11

      Ne, tada PS4 pro spojim na stari crt televizor…

  • Dom3gaming

    18.01.2017 - 08:54

    Pa ccuo sam negdje da i Steep izlazi za Nintendo NX… mislim Switch….(NX zvuci puno bolje zar ne?)
    Ali svejedno konzola je preskupa….

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?