HCL.HR

Nintendo Switch dobio korisnu opciju koju nema ni PlayStation 5

Zoran Žalac 22.03.2022.   •   0 komentara   •   Tehnologija


Nintendo Switch je pet godina nakon lansiranja dobio korisnu opciju razvrstavanja igara po grupama, tj. mapama. Bolje ikad nego nikad!

Grupiranje igara po mapama čini se kao potpuno banalna stvar koju biste očekivali vidjeti na svakom uređaju za igranje. No, stvarnost je ipak drugačija. Xbox je po tom pitanju konzistentan, a dok je PlayStation 4 imao opciju kreiranja mapa (foldera), na PlayStationu 5 je još uvijek nema. Nintendo je tu isto bio tvrdoglav, ali danas nas je dočekala vijest da su se pet godina nakon lansiranja Switcha sjetili ubaciti mogućnost svrstavanja igara u grupe.

Nova je opcija dostupna u sklopu ažuriranja Switcha na verziju 14.0.0 i funkcionira vrlo jednostavno. Moguće je kreirati do 100 grupa te imati maksimalno 200 igara po svakoj grupi. Unutar grupe moguće je ručno i po volji razvrstavati raspored prikaza samih igara, kao i postaviti/mijenjati naziv grupe.

Male stvari usrećuju čovjeka!

Ova fleksibilnost u sučelju Nintendo Switch konzole godinama je već bila omogućena na modding sceni, no sada je dostupna i onima koji nemaju modificiranu konzolu.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?