HCL.HR

Nintendo Switch konačno će dobiti normalnu glasovnu komunikaciju

Zoran Žalac 07.02.2019.   •   1 komentara   •   Tehnologija


Svi proizvođači igara za Nintendo Switch konzolu od sada mogu koristiti (normalnu) tehnologiju za glasovnu komunikaciju kakvu koristi i Fortnite.

Ako se na Switch konzoli igrate u mrežnom multiplayeru, i pritom imate potrebu komunicirati s drugim igračima, onda znate da to na Nintendovoj platformi ne funkcionira kao na svim ostalim platformama nego za komunikaciju morate koristiti mobitel i odgovarajuću aplikaciju. Što znači da bez dodatnog splittera ne možete na slušalicama u isto vrijeme slušati i glasovnu komunikaciju i zvuk same igre. I da na taj način ne možete komunicirati s igračima na drugim platformama. I da je chat gotov ako vas netko tijekom korištenja aplikacije nazove na vaš mobitel. Srećom, taj horor neće potrajati još dugo – barem ne u svim igrama.

Naime, tvrtka Vivox, čija se tehnologija koristi za glasovnu komunikaciju u Fortniteu za Switch, odlučila je svim zainteresiranim proizvođačima igara ponuditi implementaciju jednostavnije glasovne komunikacije. Kad kažemo jednostavnije, mislimo na normalno rješenje – spojite headset na konzolu i to je to, nema nikakve potrebe za korištenjem mobitela kako su to stručnjaci iz Nintenda zamislili.

Uz već spomenuti Fortnite koji koristi Vivoxovu tehnologiju, normalni glasovni chat uskoro će dobiti igre SMITE i Paladins, a sigurni smo da će tehnologiju implementirati i ostale popularnije igre poput Rocket Leaguea i Minecrafta. Što se Nintenda tiče, bit će zanimljivo vidjeti hoće li oni ostati pri svojoj aplikaciji koja svijetu nije donijela ništa dobroga.

Označeno sa:

Komentari (1)

  • m4r1ju4n

    07.02.2019 - 16:43

    to je Nintendo trebao napraviti. čini se da neke stvari još nisu naučili.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?