HCL.HR

Nintendo Switch neće dobiti svoju verziju baš svake popularne igre

Hrvoje Smoljić 11.11.2018.   •   3 komentara


Ako su vas izlasci igara poput DOOM-a ili Wolfensteina na Switchu naveli na mišljenje da je nebo granica, tehničke mogućnosti te konzole ipak će vas spustiti na zemlju.

Nintendo Switch je konzola za koju je u usporedbi s prethodnicama, izašlo najviše igara iz radionica proizvođača koji nisu sam Nintendo. Iako je ta potpora djelomično i zaslužna za strelovit uspjeh te konzole, nije za očekivati da će apsolutno svaka igra dobiti i svoju Switch verziju. Tako barem kaže sam predsjednik Nintenda.

Na predstavljanju Nintendovog financijskog izvješća, investitori su istaknuli kako mnogobrojni veliki naslovi nisu dobili svoju Switch inačicu na što im je predsjednik Nintenda, Shuntaro Furukawa, odgovorio kako to nije realno za očekivati.

Pojasnio je kako je raznolikost naslova glavni prioritet prilikom razgovora s izdavačima, te kako se Nintendo trudi odabrati igre koje je logično dovesti na Switch s obzirom na prenosivost konzole i njen fokus na specifičan lokalni multiplayer. Najavio je kako će raznolikost i ponuda igara dostupna na Switch konzoli u budućnosti nastaviti rasti.

Za Switch su u posljednjih godinu dana, uz određene ustupke izašli brojni naslovi prošle generacije konzola, ali tehnička ograničenja Switcha i dalje predstavljaju problem zbog kojeg ne očekujte tako skoro na plaži zaigrati Red Dead Redemption 2. Nadu ulijeva usluga streamanja igara, zasad dostupna samo u Japanu, s kojom je moguće pokretati igre za koje Switch nije dovoljno hardverski snažan – nalik uslugama poput Google Project Stream ili PlayStation Now.

Označeno sa:

Komentari (3)

  • GAMEmaher

    11.11.2018 - 18:39

    Onaj ko pati za jačim naslovima pa valjda nekad boravi kod kuće pa nije problem i ps4 nabavit za to. Switch je dovoljno jaka konzola za nove solidne nintendo naslove uz tu i tamo neke druge i ono što malo putuješ negdje sasvim dovoljno odigrati…

  • i_love_all_games

    11.11.2018 - 19:42

    No shit?

  • Shadow king

    11.11.2018 - 23:20

    Ok? Mislim da je to svima znano hahahahahahaha
    Većinu nebre pokretat, al ajde, barem mi Doom Eternal dolazi 🙂

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?