HCL.HR

Nintendo je zabrinut oko prelaska na novu konzolu, ali imaju plan

Zoran Žalac 11.05.2022.   •   7 komentara   •   Industrija videoigara


Nintendov predsjednik Shuntaro Furukawa poručio je investitorima da je tvrtka svjesna rizika koji dolazi s prelaskom na novu konzolu, potaknuta prijašnjim iskustvima koja nisu bila sjajna.

Nintendo se bavi proizvodnjom igraćih konzola već duže od 40 godina. Međutim, kad su u pitanju kućne konzole, samo su dvaput imali slučaj da im je neka konzola bila uspješnija od prethodne. Takav su uspjeh imali s Wii i Switch konzolama. U slučaju Super Nintendo, Nintendo 64, GameCube i Wii U konzola, broj korisnika padao je u odnosu na prethodnu konzolu. To je i jedan od razloga zašto se Nintendo sada ne žuri lansirati nasljednika Switch konzole. Znamo da je u razvoju, ali Nintendo ovoga puta ne želi ponoviti greške iz prošlosti.

U obraćanju investitorima, predsjednik Nintenda Shuntaro Furukawa osvrnuo se na rizik prelaska na novu konzolu u trenutku kad Switch broji više od 107 milijuna korisnika.

“Pitanje hoćemo li moći izvršiti jednostavnu tranziciju s Nintendo Switcha na novu generaciju hardvera velika je briga za nas. Iz našeg prijašnjeg iskustva s Wii, DS i drugim hardverom, jasno je da takva tranzicija predstavlja veliku prepreku. Da bismo smanjili rizik, fokusiramo se na građenje dugoročnog odnosa sa svojim korisnicima. Iako to radimo kroz nove igre za Switch, također ćemo pružati usluge koje koriste Nintendo korisničke račune i dostavljati svoja intelektualna vlasništva izvan svijeta gaminga. Namjeravamo time izgraditi dugoročan odnos s korisnicima.” – poručio je Nintendov predsjednik.

U sklopu poteza koje Furukawa spominje svakako su zabavni parkovi Nintendo tematike u Japanu i SAD-u, kao i nadolazeća filmska adaptacija njihovog najpopularnijeg serijala – Super Mario.

Označeno sa: ,

Komentari (7)

  • Cipelcug

    11.05.2022 - 16:50

    Samo neka ostane hibridno

  • Demon90

    11.05.2022 - 17:14

    Iako nisam fan nitendove politike moslim dok god naprave dobar vremenski razmak između konzola neci imati nikakvih problrma.

  • Pajo Paksu

    11.05.2022 - 17:57

    Meni su Nintendo konzole super.
    Da imam više novaca odmah bi kupio Switch konzolu.
    A možda i kupim…

  • Ovcaodnovca

    11.05.2022 - 22:43

    imam preko 50 igara sa NSW, uglavnom jer su mi incie i retor igre igre za NSW, i normalno Nintendo igre. no problem je sto danas sve mladi igradi igraju igre tipa GTA 5, koje NSW nema. tako da ce se pad definitivno desit. a pisao sam par puta. Nintendo se vani kupuje jer ovdje roditelji paze da im djeca igraju djecije igre i svi znaju tko je super mario. znaci od tih 50 igara ja nisam igrao niti jednu. ale eto imam ih

    • Mrfloyd

      @Ovcaodnovca, 12.05.2022 - 19:30

      Super Mario igre su za odrastanje dok si klinac. Malo je nezgodno da sa 20-30+ godina i zilijun kilova u CoDu ili BFu kreneš na Maria.
      Ja sam ima sreću što sam ko klinac zujeći po shoping centru u Njemačkoj naletio na izložene NES konzole ba kojima se igra Mario Bros, ostalo je povijest 🙂

  • Shaman

    12.05.2022 - 00:35

    Bas me zanima kakva ce biti nova konzola.

  • TheBatman

    12.05.2022 - 18:31

    Nintendo kao i Microsoft zna dati nazive konzola koje mogu doci do zabune kada kupujes konzolu. Npr. kada je izasao Wii U ljudi nisu mogli znati razliku izmedju Wii U i Wii. Ista je stvar je bila sa New Nintendo 3DS jer je New Nintendo 3DS je imao u sebi naziv New, pa je moglo doci do zabune u trgovini jer trgovac ne zna da li mislis na N3DS ili New Nintendo 3DS. Kod Playstationa nema tih problema jer je kod Sonyja PlayStation, PlayStation 2, PlayStation 3, PlayStation 4, Playstation 5. Nintendo mora dati naziv konzole koji ce dati do znanja da se radi o nasljedniku konzole, a ne da dodje do zabune radi li se o trenutacnoj konzoli ili nasljedniku konzole.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?