HCL.HR

NintendoLand je za Wii U ono što je Wii Sports bio za Wii

Igor Belan 06.06.2012.   •   1 komentara


Kolekcija sa sveukupno 12 mini-igara prezentirana u obliku zabavnog parka i krojena tako da demonstrira asimetrični gameplay koji Wii U omogućava.

Pred kraj svoje jučerašnje E3 konferencije, Nintendo je najavio NintendoLand za Wii U. Kolekcija je to mini-igara koja će koristiti razne Nintendo likove i prikladne im mini-igre kako bi demonstirala mogućnosti Wii U konzole, odnosno Wii U GamePada. Već samo ime NintendoLand insinuira da se radi o kolekciji koncipiranoj u obliku zabavnog parka, s ukupno 12 mini-igara, odnosno “atrakcija”.

The Legend of Zelda: Battle Quest, Animal Crossing: Sweet Day, DK’s Crash Course i Takamaru’s Ninja Castle su atrakcije prikazane tijekom konferencije, a kasnije je otkrivena i F-Zero mini-igra. Svaka od njih dizajnirana je kako bi istaknula određenu mogućnost Wii U Gamepada. Neke primjerice demonstriraju nešto što je Nintendo nekoliko puta spomenuo tijekom svoje prezentacije – “asimetrični gameplay” gdje nekoliko igrača igra igru s WiiMote kontrolerima, a igrač s Wii U GamePadom ima posebne mogućnosti. Druge primjene uključuju primjerice podizanje kontrolera te ciljanje na televizor “kroz” ekran na kontroleru.

Sam Nintendo hrabro je usporedio NintendoLand kolekciju s najprodavanijom igrom svih vremena – Wii Sports. Poanta usporedbe je da bi ova kolekcija mini-igara trebala igračima jasno predočiti za što je Wii U sposoban i kako ta tehnologija može biti zanimljivo iskorištena u nekim drugim igrama. Najavljeno je da naslov izlazi paralelno uz Wii U konzolu, a nije poznato hoće li biti besplatan u paketu s Wii U. Trenutno se zna samo da Nintendova HD konzola stiže prije Božića ove godine.

Komentari (1)

  • bombajstampa

    06.06.2012 - 21:12

    a bit će u paketu sa wii u. služi za da se čovjek naloži na kupnju dodatnog softvera, i to nintendovih franšiza…uuu…ovo je mudro:))

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?