HCL.HR

Nintendova sljedeća konzola neće biti regionalno zaključana

Zoran Žalac 11.05.2015.   •   2 komentara


Igre za Nintendovu konzolu kodnog imena NX trebale bi raditi bez obzira na to gdje ste kupili sam uređaj, ili pak igru.

Nintendo je jedina tvrtka među velikom konzolaškom trojkom koja se još uvijek drži politike regionalnog zaključavanja uređaja. Wii U i 3DS konzole tako moraju biti kupljene u Europi da biste na njima mogli igrati igre kupljene na istom tržištu. To je posebno iritantno danas, kada zahvaljujući online shoppingu možemo doći do igara koje se ponekad uopće ni ne pojave na našem tržištu.

Srećom, Nintendo je shvatio kako to odbija buduće vlasnike konzole te će za svoj sljedeći gaming uređaj, kodnog imena NX, gledati da im konzola ne bude regionalno zaključana. Iz Nintenda navode kako su optimistični prema toj soluciji, ali kako trenutno istražuju s kakvim bi se problemima suočili ako krenu tim putem. Samim time – odluka još nije konačna, premda Nintendo naginje prema onome što bi koristilo svima.

Nažalost, to ne znači da će se Nintendo Wii U i 3DS jednoga dana „otključati“ i prigrliti sve igre bez obzira na regiju za koju su namijenjene.

Komentari (2)

  • Unknown User

    13.05.2015 - 05:49

    Nintendo ima masivnih problema s ulaskom u 21. stoljeće već duže vrijeme. Nadajmo se da je ovo prvi korak u pravom smjeru.

    • SonOfOsiris

      @Unknown User, 20.05.2015 - 15:01

      Pogotovo kad se zna da su DS i DS Lite bili region free, ocito je problem u vodstvu

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?