HCL.HR

Ništa od ekskluzivnih igara za Steam Deck, kaže Valve

Stjepan Fikter 04.12.2021.   •   1 komentara   •   Industrija videoigara


S obzirom na to kako je Steam Deck PC u prijenosnom obliku, Valve ne želi ekskluzive igre za svoju platformu jer je to i dalje samo – PC.

Ako je netko slučajno pomislio kako bi Steam Deck mogao imati ekskluzivne naslove, može se odahnuti jer se to neće dogoditi, a samim time igrači neće ništa niti izgubiti za igranje. Iako se ovo već i ranije spominjalo, u novo objavljenim često postavljenim pitanjima od strane razvojnih studija, Valve je ubio svaku ideju za igre koje bi bile rađene primarno za Steam Deck.

Kažu kako im takvi naslovi nemaju previše smisla jer je Steam Deck PC i treba pokretati igre kao PC. Isto tako, svi naslovi koji budu optimizirani za njihov mobilni uređaj to će imati istaknuto na Steam stranici kako ne bi bilo iznenađenja ako neki naslov nije prilagođen za igranje u pokretu.

Osim toga, opet je potvrđeno kako će se na Steam Deck moći instalirati i aplikacije van Steam okruženja. Valve pojašnjava postupak riječima: “Samo instalirajte aplikaciju, zatim je dodajte u Steam iz desktop načina rada i ona će se pojaviti baš kao na bilo kojem računalu.”

Iako smo Steam Deck trebali imati još ovog mjeseca u našim rukama, to će se ipak dogoditi u drugom mjesecu iduće godine kada započinje isporuka kupcima s najbržim prstom.

Označeno sa: ,

Komentari (1)

  • mg

    05.12.2021 - 12:40

    Steam Master Race!:)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?