HCL.HR

Nizozemci od sada mogu vidjeti što se nalazi u loot boxu i prije nego ga otvore

Zoran Žalac 26.07.2018.   •   4 komentara


Valve nastavlja mijenjati politiku nagradnih kutija kako bi se uskladio sa zakonima u Nizozemskoj i Belgiji.

Nizozemska i Belgija odlučno su rekle da mikrotransakcije koje se koriste za otvaranje tzv. loot boxa predstavljaju kockanje i da se prema tome moraju regulirati sukladno njihovim zakonima o igrama na sreću. Zbog ovoga sve više viđamo transparentnije loot box sustave ili pak neke druge izmjene koje utječu na nasumične nagrade u virtualnim kutijama, kovčezima, paketićima i slično.

Valve je u CS:GO isprva napravio po njih najjednostavniju stvar – zabranio je da se u Belgiji i Nizozemskoj uopće otvaraju nagradne kutije. No, u slučaju Dote 2 odlučili su se na drugačiju strategiju. Naime, igrači Dote 2 u Nizozemskoj sada prije otvaranja vide kakve sve nagrade mogu dobiti u nagradnoj kutiji.

Iako se ovo čini kao zgodna stvar, možda čak i nepravedna prednost za igrače iz te regije, to sa sobom nosi i neka ograničenja. Nizozemci tako neće moći kupovati više od jedne nagradne kutije istovremeno, a tržište za trgovanje ionako im je zatvoreno pa na kraju i nemaju neku veliku korist od toga što unaprijed znaju što će dobiti.

Označeno sa:

Komentari (4)

  • CimTvRafo

    26.07.2018 - 18:06

    Ma okji ce im kad imaju manje pogodnosti od ostatka

  • vragec25cro

    26.07.2018 - 20:45

    Glupost.Vidio par free2play igara još prije par godina koje imaju to.Typa proje nego uopšte kupiš pokaže kak možeš dobiti unutra.Neka oni prodaju i kupci kupuji sve dok to ne utječe na gameplay,ane da bude da ti platiš igru 40-70€ a tamo neki klinac kupi nebitnk za 5-150€ i odmah bolji od tenw.to je čisti lopovluk,ati ako želiš da kompletiraš typa spidermem komplet koji ne utječe na gameplay osim na izgled potroši brate i 5000€

  • PoisonNoR

    27.07.2018 - 07:48

    Pak toga ima v Rocket League-u, pre saki kutiji vidiš kaj ima sve unutra i još pokaže preview kak izgleda. Nikaj novoga…

  • funky0308

    27.07.2018 - 13:10

    Gluparija, onda jednostavno kupis item koji hoces i adio. Ako je osjetno jeftinije ovako onda OK ali sumnjam u to. Ma kakvi loot boxovi, neka ih u igrama gdje nabasas na njih i otvaras ih ali kao stvari koje kupujemo nikako. Nadam se da je ovo smijer prema potpunom micanju takvih gluparija iz igara. Neka postoje shopovi pa tko voli nek izvoli ali nikako da utjecu na gameplay odnosno daju prednost. Moze se izboriti, samo treba pomoc politike i sve se moze.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?