HCL.HR

Nova Minecraft igra bit će totalno drugačijeg žanra

Zoran Žalac 08.06.2022.   •   2 komentara


Prema neslužbenim informacijama koje je prenio novinar Jeff Gerstmann, Minecraft bi mogao dobiti novu spin-off igru koja bi se žanrovski svrstala među strategije u stvarnom vremenu, odnosno RTS naslove.

Glavna igra iz franšize Minecraft je sandbox-survival-crafting tip igre. No, Minecraft se kao serijal već proširio i na druge žanrove. Imali smo tako narativnu avanturu Minecraft: Story Mode, zatim izometrijski RPG Minecraft Dungeons, a kratko i igru proširene stvarnosti Minecraft Earth (prije nego je ugašena). Prema neslužbenim informacijama, u razvoju su još dvije spin-off igre Minecraft serijala, a sada smo dobili prve detalje o jednoj od njih.

Novinar Jeff Gerstmann, koji je ovoga tjedna napustio portal Giant Bomb (kao jedan od njegovih suosnivača), na svom je streamu otkrio kako je vidio Minecraft igru koja sliči strategiji u stvarnom vremenu, odnosno RTS naslovu.

No, čini se kako to nije klasični RTS s pogledom na teren iz zraka. Naime, Gerstmann navodi kako u “strateškom Minecraftu” igrač kontrolira glavnu jedinicu na terenu, svojevrsnog generala, te izdaje naredbe drugim jedinicama s kamerom iz trećeg lica. Spominje se također da igra ima priču i režirane (cut)scene.

Gertsmann kaže kako ne zna hoće li taj strateški Minecraft spin-off biti najavljen ove nedjelje na Xboxovoj prezentaciji novih igara, ali mu se čini da je igra u dovoljno odmakloj fazi razvoja da bi uskoro mogla biti predstavljena javnosti.

Ideja Minecrafta u obliku RTS-a zapravo je postojala još 2019. godine, kad je jedan od developera Mojanga napravio prototip RTS igre i nazvao ju Minecraft Tactics. Premda taj prototip nema veze s igrom koju ćemo navodno dobiti, evo kako je to izgledalo prije tri godine:

Komentari (2)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?